VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIBRISCIK PİRİNCİ TESCİLLENDİ

8 Ağustos 2020

.........................................

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde üretilen “Kıbrıscık Pirinci”, menşe adı olarak Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Bolu TSO adına tescillendi. Böylelikle Bolu’nun tescilli coğrafi işaret sayısı 4’e ulaştı.

Bolu TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) , Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE)’ye yapmış olduğu Coğrafi İşaret Belgelerine, “Kıbrıscık Pirinci”de eklenerek ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü daha koruma altına almış oldu. Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaret başvurusunda Bolu farkını ortaya koymuş ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi işaret başvuru sayısında 12 başvuru ile ilk sırada yer almıştı. Türk Patent ve Marka Kurumu’na en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan oda unvanına sahip olan Bolu TSO başlattığı coğrafi işaret seferberliği kapsamında 12 farklı ürün için yapılan coğrafi işaret başvuruları sonuçlanmaya başladı. Başvuru yapılan 8 ürünün daha ilana çıktığını ve beklediğini vurgulayan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, coğrafi işaretlerin ilimiz açısından önemli olduğunu ifade etti.

“KIBRISCIK PİRİNCİ’NİN EKONOMİYE KATKISINI ARTTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Bolu TSO Başkan Türker Ateş, Kıbrıscık Pirinci’nin tescillenmesi hakkında yaptığı açıklamada kalkınmanın yerelden başladığını belirterek;  “Coğrafi işaretler konusu İlimiz için son derece önemli. Bizler, her fırsatta kalkınmanın öncelikle yerelde başladığını, ilçelerimiz gelişmeden ilimizin komple gelişmiş ve kalkınmış sayılamayacağını ifade ediyoruz. Yöresel ürün ve değerlerimizi coğrafi işaretler aracılığıyla hem koruma altına alarak kalite ve standardını korumak, hem de ürünlerimizin katma değerini yükselterek ekonomiye katkılarını artırmak için coğrafi işaret enstrümanına yoğunlaştık. Bu konuda adeta bir seferberlik başlattık. Oda olarak 12 ürünümüze coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Bu ürünlerimizden Kıbrıscık Pirinci Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Bundan böyle, Kıbrıscık Pirinci’nin kalitesini, değerini, orijinalliğini ve standardını korumak için sahada aktif denetimler yapacağız. Ekonomiye katkısını artırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“11 ÜRÜNÜMÜZÜN DAHA TESCİLİ BEKLENİYOR”

Ateş, tescil süreci devam eden 11 ürün daha olduğuna belirterek; “Bunların dışında Odamız adına tescil süreci devam eden 11 ürünümüz daha var. Bu ürünlerimizin 8 tanesi ilana çıktı, ilan süreleri bitiminde tescil edilecekler. 3 ürünümüz de ilan öncesi çalışmaları devam ediyor. Yıl içinde bu 11 ürünü de TPMK’da (Türk Patent ve Marka Kurumu) tescil ettirerek İlimize kazandırmış olmayı hedefliyoruz. Coğrafi işaretlere en fazla başvuru yapan Oda unvanına sahibiz. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın başvurularıyla birlikte coğrafi işaret başvurusu yapılmış toplam 33 ürünümüz bulunuyor. İlimizde bu konuda ciddi bir farkındalık oluştuğunu görmekten ve buna öncülük etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Fakir
    8 Ağustos 2020 • 10:45
    Kaç kg pirinç üretiliyor ülkenin neresinde satılıyor. 2019 yılında kaç gr ihraç edildi acaba lütfen memleketin fakşrliğiyle alay etmeyin.En azından 150-200 ton pirinç kalksa kabul diyeceğim. Ama en fazla 4 ton pirinçle ilçe zengin gösterilmez memleketim fakir,fakir
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.