VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAPINIZ EMİN ELLERDE

19 Ağustos 2020

..............................................

Özel Haber: Havva AKÇA- Berfin MUTLU

Bolu’da 25 yıldır çilingirlik yapan “Anahtarcı Emin” meslek hayatı boyunca yaşadığı deneyimleri ve başından geçen ilginç olayları anlattı. Emin Demirel, bütün kapıları açabildiğini belirterek, “Cennetin kapısı hariç tüm kapılar açılır” dedi. Demirel, gece gündüz demeden kendisine gelen tüm telefonlara cevap vererek, her kapıyı açmaya çalışıyor. Demirel, mesleği nasıl öğrendiğini ve 25 yıllık meslek hayatında başından geçen ilginç olayları  Özgürbolu’ya  anlattı.

Anahtarcılığa ve kapıların kilitlerini açmaya 25 yıl önce Bolu’nun en kaliteli anahtarcısı olan Adnan Gülses’in yanında çırak olarak başlayan Demirel, işi öğrendikten ve ustasından icazet aldıktan sonra kendi  iş yerini açtı. Aradan geçen süre içinde ustasından aldığı bilgiler ve öğrendikleri ile mesleğin duayen isimlerinden biri haline gelen Demirel, Bolu’da kapısı kapanan her kesin aradığı isim haline geldi.

Bolu’nun en işlek caddesi İzzet Baysal Caddesi’nde bulunan Güler 1 İşhanı’nda Anahtarcı Emin Demirel 25 yıldır çilingirlik yapıyor. Emin Demirel, cennetin kapısı hariç tüm kapıları açabildiğini vurgulayarak, “Bu mesleğe Bolu’nun en eski kaliteli anahtarcılarından olan Adnan Gülses’in yanında küçük yaşta başladım. Uzun yıllar Adnan ustanın yanında çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemimi geçirdim. Okul çıkışlarında hafta sonları ve yaz tatillerinde ustamın yanına giderek çalıştım.  Askere gidinceye kadar anahtarcılık ve çilingirlik mesleğine devam ettim. Askerden geldikten sonra  2  sene daha ustamın yanında anahtarcılığın ve çilingirliğin inceliklerini  öğrendikten sonra  ticaret hayatına atıldım. Yani eskilerin tabiri ile tutma değil örüden yetiştim” dedi.

“Biz, gece pijamalarımızı pantolonun üzerine giyen insanlarız”

24 saat her şekilde hizmet verdiklerini belirten Demirel, “Gecenin 3'ünde de veya sabahın 5'inde de veya 6'sında da hizmet veriyoruz.  Biz, gece pijamalarımızı pantolonun üzerine giyen insanlarız. Tabii ki emniyet güçleriyle birlikte yaptığımız çalışmalar da oluyor. Bu kadar acil durumlara gidiyoruz. Bu yüzden hizmet sektörümüzde saatimiz belirsiz. 24 saat her şekilde hizmet veriyoruz. Biz sektör olarak insanlara yardımcı olmak için hep acil işlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

“Kışın  odun ihtiyaçlarını karşılamak için evin tahtadan her parçasını yakmışlar”

“Bir gün bir müşteri geldi, evini öğrencilere kiraya verdiğini ve sonra öğrencilerin evi boşaltıp gittiklerini söyledi. Bizde dükkanda tutanak tutarak müşterinin evine gittik. Kapıyı açtığımızda ev sahibi bir anda şoka girdi, belli bir zaman sonra ev sahibi kendine  gelince ne olduğunu sordum. Evin parkelerinin  ve kapılarının olmadığını fark etti. Nedenini araştırdığımızda öğrenciler kışın sobada odun ihtiyaçlarını karşılamak için evin tahtadan her parçasını yakmış olduklarını öğrendik.”

“Asma kilitle kısmet açtırmaya geldi”

Başından geçen en ilginç olayın kısmet açtırmak için gelen bir müşterisiyle yaşadığı diyalog olduğunu söyleyen anahtarcı Demirel şu şekilde devam etti, “Bir gün dükkanda otururken elinde eski bir asma kilit ile bir hanımefendi geldi. Bu asma kilidi açar mısınız diye sordu, bende hanımefendi ; zaten üç kuruşluk asma kilit değmez dedim. Hanımefendi de, aç diyorsam açın ücreti neyse alın dedi. Bende asma kilidi açtım ve  müşteriye verdim. Ne olduğunu anlamadım ama günler sonra öğrendim ki gelen hanımefendi bir türlü evlenemiyormuş, kilidi de kısmeti açılsın diye açtırmış. ama asma kilitten sonra kısmeti açıldı mı açılmadı mı bilmiyorum.”

 

  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
  • KAPINIZ EMİN ELLERDE
1 yorum yapılmış
  • arambal
    19 Ağustos 2020 • 08:05
    Tabii haksız reklam ve rekabet yüzünden yazılan yorumları yayınlamıyorsunuz. Sikinti yok, millet zaten biliyor herkesi o yüzden yaygınlasan da olur, yayınlamasan da, Paşa keyfin bilir..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.