VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU GİDİŞLE KORONA'NIN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ

31 Ağustos 2020

.................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında HES koduyla ilgili jandarma ve polis bölgesinde uygulamaların devam ettiğini belirten Ümit, "18 Ağustos'tan bu yana HES koduyla emniyet bölgemizde 41, jandarma bölgesinde 37 kişi olmak üzere toplam 78 vatandaşımız, karantina tedbirleri dahilinde evinde olması gerekirken yakalandı" dedi.

Ümit, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 18 Ağustos'tan itibaren alınan kararla özellikle il dışından en çok ziyaretçinin geldiği Abant ve Gölcük tabiat parkları ile Yedigöller Milli Parkı'na girişlerin, Hayat Eve Sığar (HES) koduyla yapılmaya başlandığını hatırlattı. HES koduyla ilgili jandarma ve polis bölgesinde uygulamaların devam ettiğini belirten Ümit, "18 Ağustos'tan bu yana HES koduyla emniyet bölgemizde 41, jandarma bölgesinde 37 kişi olmak üzere toplam 78 vatandaşımız, karantina tedbirleri dahilinde evinde olması gerekirken yakalandı." dedi.

KURALLARA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI

Ümit, bu kişilere idari para cezası uygulandığını aktararak, adli sürecin de işletileceğini kaydetti.
Toplu etkinliklerin takip edildiğini dile getiren Ümit, "18 Ağustos'tan bugüne, düğünler, toplamda 539 defa denetlenmiş. Düğünleri başından sonuna kadar takip eden ikişer kişilik, özel kıyafetli ekiplerimiz var. Herhangi bir ihlal tespit edildiğinde de bu iki personelimiz, emniyet ekiplerini arayarak bilgi veriyor. Onlar da gerekli işlemleri yapıyor. Maske, sosyal mesafe ya da hijyen kurallarında ihlal yapmışlarsa para cezası kesiliyor. Bunlar pozitif vaka ya da izolasyona tabilerse haklarında suç duyurusunda da bulunuluyor." diye konuştu.

TOPLAM 2 BİN 183 KİŞİYE CEZA YAZILDI

Vali Ümit, cadde ve sokaklarda denetimlerin sürdüğünü vurgulayarak, "Sadece sokaklar değil, iş yerleri de denetleniyor. Bugüne kadar 2 bin 183 kişiye ceza yazıldı iş yerlerinde. Şimdiye kadar hiç uygulamadığımız bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Bu şahıslar ya da iş yerleri birinci ikazlarını aldı. İkinci aşamada da bir para cezası daha yazacağız. Üçüncü kez olduğunda kesinlikle kapatma işlemi yapacağız. Dördüncü kez olduğunda ruhsat iptaline gideceğiz. İş yerlerimiz bu hususa dikkat etsin. İş yerlerinde maske ve mesafe kuralına dikkat edilmediği görüldüğünde hem iş yeri sahibi hem de oradaki müşteri sorumlu tutulacak." ifadelerini kullandı.

6 yorum yapılmış
  • Keskin
    31 Ağustos 2020 • 07:28
    Sn valim karantina da olması gerekiyorken ölüm saçan bu halk sağlığı düşmanlarına sadece para cezası verilmesi yeterlimi bunların yaptığı cinayete teşebbüs değilmi
  • Mehmet
    31 Ağustos 2020 • 08:48
    Bunları Adam öldürmeye teşebbüsten yargılayacaksın.
  • eref
    31 Ağustos 2020 • 09:21
    Para cezası verirseniz çoğalır tabiki fabrikalarda çalışanlarıda önemsemesseniz olacağı bu
  • Osman
    31 Ağustos 2020 • 18:25
    Kovit hastası karantina da olması gerekirken avm lerde geziyordu defalarca emniyete ve sağlık müdürlğününe tlf açıp söyledim, bana dedikleri hastayı git dışarıda gör bizi ara gelip ceza keselim,dert bulaşması değil para.
  • melungeon14
    1 Eylül 2020 • 01:03
    daha çok olur fabrikalar kaynıyor..çalışan testi pozitif çıkıyor.eve gönderiliyor ama evdeki yanında kalanlara bir uyarı ve test yapılmıyor.onlarda dışarda yayıyor..cok sorumsuz ve gevşek davranmanın sonucu ağır olacak.ne valilik nede sağlık müdürlüğü gevşek davranıyor.vaka çoğalıyor.her il yönetimi elinden geleni yaparsa adam seçilmez maddiyattan kaçılmazsa bu iş biter..tabi iş verenlerde buna destek olmalı...
  • Duyarlvatanda
    2 Eylül 2020 • 04:32
    Sayın Valimiz, bazı fırınlar, özellikle kamyonetle, bakkallar ve alışveriş merkezlerine ekmek dağıtırken, hiyjenik kurallara uymuyor. Ekmekleri üstü açık, plastik kaplarda ve maskesiz olarak, yerde sürüyerek dağıtıyorlar.İzlemek ve değerlendirmek devlet kurumlarının elinde.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.