VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ'DE YENİ KARİYER İMKANI

10 Eylül 2020

............................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, lisans mezunlarına yeni bir kariyer imkânı sunuyor. 4 yıllık lisans mezunları için açılan İletişim Bilimleri Online Tezsiz Yüksek Lisans programı, bu yıl ilk öğrencilerini alıyor.

Yüksek Lisans programına başvurabilmek için herhangi bir lisans programından (4 yıllık) mezun olmak yeterli olacak. Başvuru için yabancı dil veya ALES puanı şartı da aranmayacak. Açılan programla ilgili bilgi veren Bolu Abant İzzet Baysal Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programında ders ve sınavlar uzaktan eğitimle yapılacak. Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhsin Halis, açılan programın üniversitede bir ilk olduğunu belirterek, “İletişim, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olduğu gibi akademik sahada kariyer yapmak isteyenler için popüler bir alandır. İletişim Bilimleri Anabilim Dalı, içinde 4 anabilim dalından oluşan interdisipliner bir yapıya sahiptir. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema ile Görsel İletişim Tasarımı alanlarında kendisini geliştirmek isteyen lisans mezunlarının ilgisini çekeceğinden şüphemiz yoktur. Kontenjanımız ilk dönem için 50 öğrenci ile sınırlı olacak ancak sonrasında bu sayının artacağını ümit ediyoruz” dedi.

İletişim Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurular 13 Eylül 2020 tarihine kadar üniversitenin web sitesinden yapılabilecek. Yüksek lisans programında dersler Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (İBUZEM) sistemi üzerinden gerçekleştirilecek ve proje ile birlikte 1 yıl içinde tamamlanabilecek.

Hukuk Fakültesi’nin kuruluşu devam ediyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kuruluşun tamamlanıp, 2021-2022 Akademik yılında öğrenci alımına hazır hale getirilmesi amacı ile kurucu dekan ataması gerçekleştirildi. Bu doğrultuda daha önce çeşitli hukuk fakültelerinde kurucu ve icracı dekan olarak görev yapan Prof. Dr. Şaban KAYIHAN, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne asaleten dekan olarak YÖK tarafından atandı. Çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Şaban KAYIHAN, kendisi ile birlikte 5 hukukçu öğretim üyesini bu yıl itibariye hukuk fakültesine kazandırdı. 

Ayrıca Sn. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın liderliğinde çeşitli uzmanlık branşlarında hukukçu öğretim üyesini kadroya kazandırmak hususunda çalışmalarına devam etmektedir. Bir diğer taraftan, Hukuk Fakültesi’ne bağlı olarak Adalet MYO için gereken hukuki alt yapının da kurulması için gerekli işlemleri başlattı. Prof. Dr. Şaban Kayıhan günümüzde artık tarihi hukuk fakültelerinin de yeniden dönüş yapmak durumunda kaldığı yıllık müfredatı en uygun şekilde hukuk fakültesinde uygulayacağını beyan etti.

Turizm Fakültesi gelişimini sürdürüyor

Geçtiğimiz dönem içinde kuruluşu gerçekleştirilen Turizm Fakültesi’nde Prof. Dr. Asım Saldamlı dekan olarak atandı. Turizm Fakültesi, Bolu merkezindeki Gölköy Kampüsünde ve Gastronomi Bölümü ile Mengen Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Turizm Fakültesi’nde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Rekreasyon Yönetimi olmak üzere aktif üç bölüm bulunuyor.

Fakülte bünyesinde faaliyette olan Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim eğitime başlamış olup, mevcut 127 öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini Gölköy Kampüsünde sürdürmektedir.  Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte; iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır.

2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Turizm Rehberliği bölümü de bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim sağlamak suretiyle öğrencilerin profesyonel turist rehberliği yapacak donanımla yetişmelerini amaçlamaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.