VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN DA KORONA OLMUŞ

12 Eylül 2020

.................................

HABER- Ayşe Songül Erhan

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, antikor testi yaptırdığını ve test sonucunda, geçmişte korona virüse yakalanıp hastalığı atlatmış olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Antikor testi, kişinin bir hastalığı geçirip geçirmediğini anlamak amacıyla, kan örneği alınarak yapılıyor. 

Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan, makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptırdığı antikor testinin pozitif çıktığını, daha önce korona virüs hastalığını geçirmiş olduğunun belirlendiğini açıkladı. Özcan, “Yaptırdığım antikor testi pozitif sonuç verdi. Ben de korona virüs geçirmişim ancak hiçbir belirti yaşamadım” ifadelerini kullandı. Özcan şu an sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

ANTİKOR TESTİ NEDİR

Antikor testinin iki sonucu olabilir; negatif ya da pozitif. Hastalık geçirmemiş kişilerin antikor testi sonucu negatiftir. Negatif test sonucu, kişinin bu hastalığı geçirmediği anlamına gelir. Ancak hastalığın başlangıcında ve erken evrede testin negatif çıkma olasılığı vardır. Çünkü henüz vücutta antikorlar oluşmaya başlamamıştır. Bu nedenle hastalık seyri değerlendirilerek birkaç hafta sonra antikor testi tekrar edilebilir. Hastalığı geçirmiş ya da geçirmekte olan kişilerde ise antikor test sonucu pozitiftir. Pozitif test sonucu iki türlü değerlendirilebilir.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.