VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE İÇİN ALARM !

20 Eylül 2020

..............................

HABER-Ayşe Songül Erhan

Bolu’nun Gerede ilçesinde son bir ay içerisinde korona virüs rakamları hızla tırmanışa geçerken, günlük yaklaşık olarak 30-40 arası yeni vakaya rastlanması endişe yarattı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Gerede ilçemizde her geçen gün pozitif vakaların arttığını görüyoruz. İlçemizdeki salgın yayılım hızı çoğunlukla yakın illerimizden gelen misafirlerimizle yaşanan temastan kaynaklanmaktadır” dedi.

Bolu il genelinde ve özellikle Gerede ilçemizde hızla artan korona virüs vakaları bölgede endişe yarattı. Gerede ilçemizde günlük 30 ile 40 arasında yeni korona virüs vakası çıkarken, hastanelerdeki yoğunluk ise panik yaratıyor. Bolu Valisi Ahmet Ümit, geçtiğimiz günlerde vaka sayılarında hızlı bir artış gözlenen Gerede ilçesinde denetlemelerde bulundu. Gerede ilçesinde vaka artışlarının il ve ilçe dışından gelen vatandaşlara temastan kaynaklandığını belirten Vali Ümit, “Korona virüsle mart ayından itibaren vatandaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Ancak son geldiğimiz noktada özellikle Gerede ilçemizde her geçen gün pozitif vakaların arttığını görüyoruz. İlçemizdeki salgın yayılım hızı çoğunlukla yakın illerimizden gelen misafirlerimizle yaşanan temastan kaynaklanmaktadır. Özellikle sizlerden ricamız köylerinizdeki ve mahallelerinizdeki vatandaşlarımıza il ve ilçemiz dışından gelen misafirlerle temas kurmamaları gerektiğini anlatmanızdır” dedi.

“İZOLASYON KURALLARINA ÖNEMLE RİAYET EDELİM”

Salgının yayılmasının izolasyona tabi olan vatandaşlarımızın tedbirlere riayet etmemesinden kaynaklandığının altını çizen Vali Ümit, “Lütfen İzolasyona tabi olan vatandaşlarımız evlerinden dışarıya çıkmasınlar ve temastan kaçınsınlar” şeklinde konuştu.

 “ZİYARETLERİ DURDURUNUZ”

Korona virüsle mücadelede vaka sayılarındaki artışın önüne geçebilmek için vatandaşlarımızın mümkün olduğunca evlerinde kalmaları gerektiğini ifade eden Vali Ümit, “Salgınla mücadelede esas olan evde kalınmasıdır. Zorunlu olarak dışarıya çıkmamız gerekiyorsa, hayatın her alanında maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymamız, kalabalık ortamlardan uzak durmamız ve ziyaretleşme yapmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.