VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VAHŞİ CİNAYETE CEZA YAĞDI

22 Eylül 2020

.............................

Bolu'nun Seben ilçesine bağlı Çeltikdere Köyü'nde, iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 7 sanığın yargılandığı davada, baba ve 2 oğluna 76 yıl 6 ay ile 85 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Zeki, Mustafa ve Onur Büyüktopaç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar Hasan ve Hatice Büyüktopaç ile müşteki sanık durumunda olan tutuksuz Metin ve Soner Büyüktopaç ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SAVCI 5 SUÇTAN CEZA ALMALARINI İSTEDİ

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek, sanıkların "silahla kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama", kasten öldürme", "birlikte eylem ve fikir birliği içinde öldürmeye teşebbüs", "silahla tehdit" ve "korku, kaygı ve panik oluşturucak şekilde silahla ateş etme, ruhsatsız silahlarla mermileri satın alma veya taşıma, bulundurma" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Daha sonra söz verilen tarafların avukatları, mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

BERAATLARINI İSTEDİLER

Mütalaaya karşı savunma yapan Hatice ve Hasan Büyüktopaç, suçsuz olduklarını belirterek beraatlarına karar verilmesini istedi.

“BİZ SADECE SESLERE DOĞRU GİTTİK”

Tutuklu sanık Onur Büyüktopaç ise olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemediğini belirterek, "Eğer bu sonucun olmasını isteseydim o an çalıştığım yerde bulunan kazma ve kürekle olay yerine gidebilirdim. Biz sadece seslere doğru gittik. Aldığım keser darbesi nedeniyle olay yerine babamın dahi geldiğini hatırlamıyorum. Beratımı ve tahliyeyim talep ederim" şeklinde konuştu.

“PİŞMANIM’ DİYEREK BERAATINI TALEP ETTİ”

Tutuklu sanık Mustafa Büyüktopaç da kardeşinin ifadelerine katıldığını söyleyerek, pişman olduğunu ve hem tahliyesini hem de beraatını talep ettiğini kaydetti.

“HEDEF GÖZETMEDEN ATEŞ ETTİM”

Tutuklu sanık Zeki Büyüktopaç da, mahkemenin kararına saygı duyduğunu dile getirerek, "Çocuklarımı o şekilde görünce hem çocuklarımı, hem de beni öldürecekleri korkusuyla üzerimde taşıdığım silahı çıkartarak önce havaya ateş ettim. Sonra da hedef gözetmeden ateş ettim. O esnada Soner ve Metin'i de öldürebilirdim. Ama öldürmedim. Ben çok üzgün ve pişmanın. Böyle olmasını istemezdim. Ben silah kullanmasam benim çocuklarım ölecekti." diye konuştu.

Müşteki sanık olan Soner ve Metin Büyüktopaç da kendilerine yöneltilen suçlamalardan beraatlarını talep ederek, diğer sanıkların cezalandırılmasını istedi.

MAHKEME AYRI AYRI CEZA YAĞDIRDI

Sanıkların son sözlerini söylemesinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zeki Büyüktopaç ile çocukları Mustafa ve Onur Büyüktopaç'a Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'a karşı haksız tahrik altında öldürme suçundan 4'er kez 16'şar yıl, Mehmet Büyüktopaç'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan ise 9'ar yıl yıl hapis cezası verdi.

YARALAMA SUÇUNDAN ALDIKLARI CEZA

Mahkeme heyeti, Zeki ve Mustafa Büyüktopaç'a, Soner Büyüktopaç'ı yaralama suçundan ise 10'ar yıl 6'şar ay hapis cezası verirken, Zeki Büyüktopaç'a ayrıca ruhsatsız silah taşıma suçundan 2 yıl hapis ve 1200 lira adli para cezası verilmesine hükmederek, Metin Büyüktopaç'a karşı işledikleri iddia edilen yaralama suçundan beraatlarına karar verdi.

Onur Büyüktopaç'a silahla gerçekleştirdiği tehdit eyleminden 3 yıl ve havaya ateş etme suçundan ise 6 ay hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı. Mahkeme heyeti Hasan Büyüktopaç'ın Ayhan, Emine, Taşkın ve Zekiye Büyüktopaç'ı öldürme suçundan beraatına hükmederken, Mehmet Büyüktopaç'a karşı işlediği yaralama suçundan ise 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Metin Büyüktopaç'ın ise kasten yaralama suçundan 1 yıl 9 ay 2 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

HATİCE BÜYÜKTOPAÇ TÜM SUÇLARDAN BERAAT ETTİ

Soner Büyüktopaç, Zeki Büyüktopaç'a karşı işlediği iddia edilen kasten yaralama suçundan beraat ederken, Hatice Büyüktopaç da hakkındaki tüm suçlamalardan beraat etti.

 

5 yorum yapılmış
  • Sebenli
    22 Eylül 2020 • 14:51
    Hakimlerden savcılardan allah razı olsun
  • Asiye
    22 Eylül 2020 • 22:39
    Ah ne gerek vardı degdimi bi tarla fazla verseler ölen mi geri gelir içerdekiler beraat mi ederler..büyüklerin hırsı birazda bunlar böyle böyle gençleri de dolduruşa getiriyorlar
  • Ayekiraz
    22 Eylül 2020 • 22:40
    Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler önce Allah’a sonra Türk adaletine hak yerini buldu Mekanınız cennet ruhunuz şad olsun canım ailem Her zaman kalbim desiniz ben sizi hiç unutmadım
  • emine
    23 Eylül 2020 • 02:54
    Keskin sirke kupune zarar diye boşa demedi atalar en doğru karar
  • Adilztrk
    23 Eylül 2020 • 06:21
    Benin’de böyle bir kavga başıma geldi kendimi tuttum ama ikinciyi af etmem inşallah bir daha başıma musallat olmaz bu arkadaşlarda istememiştir ama karşı taraf kaşınıyor bazen işte malesef
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.