VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“TALEP FAZLA, DOKTOR AZ”

23 Eylül 2020

........................................

HABER-Ayşe Songül Erhan

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu’ya onkoloji doktoru getirme konusunda sıkı bir takipte olduklarını belirterek, “Onkolog noktasında doktorların belli görevlendirme tarihleri oluyor, biz bu konuyu her görevlendirme sürecinde bakanlığa gidecek kadar sıkı takip ediyoruz. Ancak Türkiye’de talep fazla iken bu bölümü seçen doktor az, sıkıntımız bundan ibaret” dedi.

Bolu’da onkolog bulunmadığı için büyük mağduriyet yaşayan kanser hastaları onkoloji doktorunun ne zaman geleceği konusunda yetkililerden yanıt bekliyordu.  Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Cemiyet Sohbetleri’ kahvaltısında konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Bolu’da eksik doktorumuz yok. Belki pandemi sürecinden dolayı farklı yerlerde görevlendirme noktasında olabilir. Onkolog hususunda onların belli görevlendirme tarihleri oluyor, her görevlendirme sürecinde biz bakanlıkdayız, İl Sağlık Müdürümüzle de beraber görevlendirmelerin olduğu her defasında konuyu takip ediyoruz. En son 2019 yılında onkolog geldi, ancak özel bir firmayla anlaştığı için gitti. En son kurada yine takip ettik fakat bu kuraya da Türkiye genelinde yalnızca 2 onkolog girdi, ikisinin de eş durumu vardı. Eşlerinin olduğu illere gittiler” İfadelerini kullandı.

“TALEP FAZLA, DOKTOR AZ”

Aydın, Türkiye’de onkolog konusunda talep fazla iken bu bölümü seçen doktorun az olduğunu belirterek, “Özellikle onkolog noktasında vekilimle beraber her kura döneminde bakanlığa gidecek kadar sıkı takip ediyoruz. Ancak bu bölümü seçen doktor az, Türkiye’de talep fazla sıkıntımız bundan ibaret. Ama yine vekilimizle beraber Sağlık Bakan Yardımcımızla da görüştük, hiç olmazsa kuradan çıkış sürecine kadar bir görevlendirme olur mu, hiç değilse haftanın bazı günleri buraya gelmesi noktasında bir görevlendirme olabilir mi dedik. Bununla ilgili süreci de takip ediyoruz. Şu anda hastalarımız Düzce‘ye giderek  yalnızca ilaçlarını yazdırabilirlerse bununla ilgili tüm tedavi Bolu’da yapılıyor. Tedavi noktasında bir sıkıntımız yok, yalnızca Düzce’ye gidip ilaç yazdıracaklar. En azından onkoloji doktorumuz gelene kadar alternatif yollar düşünüyoruz. Hastalarımız ve hemşehrilerimiz müsterih olsunlar” dedi.

2 yorum yapılmış
  • Buulkemilletindir
    23 Eylül 2020 • 10:47
    Bu kadar sehir hastanesi yaptiriyorsunuz bunlara hasta garantisi veriyorsunuz bide cikip doktor az diyorsunuz madem azsa tesfik verin yetistirin onem verinki batida bizi kiskanmaya devsm etsin lutven icibos hastaneleri doldurun artik insanlari ankara yollarindan kurtarin insanlar kaliteli sagligi bulunduklari illerden alsinlar
  • selka
    23 Eylül 2020 • 23:50
    Mevcut doktor emekliliğini istedi ve şimdi özel bir hastanede çalışıyor. Acaba emekliliğini istemesindeki sebep ne olabilir bir de onu araştırmak lazım. Altından ne çıkar acaba.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.