VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ ÜMİT'TEN SEVİNDİRİCİ HABER

23 Eylül 2020

.....................................

Bolu’da, korona virüs denetimlerinde bulunan Vali Ahmet Ümit, bugüne kadar test sayısının 50 bini geçtiğini belirterek, “İyileşenlerin sayısı son günlerde pozitif vakaların sayısını geçmeye başladı” dedi.

Bolu’da, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 676 ekip ve 2 bin 388 personelle il genelinde bulunan okul ve işyerlerinde denetim yapıldı. Korona virüs denetimlerine katılan Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni eğitim öğretim yılında ilk kez yüzyüze eğitime başlayan öğrencilerle biraraya geldi. İzzet Basyal Ortaokulu’nda denetim yapan Vali Ümit, öğrencilerle de sohbet ederek tavsiyelerde bulundu. Okul denetiminin ardından Cumhuriyet caddesindeki işyerlerini ziyaret eden Vali Ümit, işyeri sahipleri ve çalışanlarını maske kullanımı ve hijyen konusunda bilgilendirdi. Ümit, ziyaret ettiği işyerlerinde alınan tedbirler karşısında vatandaşlara teşekkür etti.

“Virüsün direnmesi devam ediyor”

Vali Ümit, test sayısının 50 bini geçtiğini ve iyileşenlerin sayısının pozitif vakalardan çok olduğunu  belirterek, “Bugün itibariyle 676 ekip, 2 bin 388 personelle beraber kontrollü sosyal hayat çerçevesinde hayatın olduğu her yerde olmaya ve görmeye gayret ediyoruz. Ama vatandaşlarımız da aynı duyarlılıkla gerek maskelerin takılması, gerekse mesafeye uyulması, dezanfektanların yerinde olması fevkalade güzel. Bu şekilde giderse biz kısa sürede salgını daha da etkili bir şekilde kontrol altına almış olacağız. Ama maalesef bugün itibariyle bine yakın izole vatandaşımız var. Toplam test sayımız 50 bini geçti. Bizi mutlu eden en önemli sebeplerden birisi iyileşenlerin sayısı son günlerde pozitif vakaların sayısını geçmeye başladı. Fakat hala virüsün direnmesi devam ediyor” dedi.

“Hukuki hak aranması mümkün”

Vali Ümit, karantinadan kaçanlardan virüs kapanların tazminat haklarının olduğunu hatırlatarak, “Bugüne kadar 2 bin 500 kişiye 2 milyon 205 bin lira maske cezası kesmişiz. Bunun ötesinde, izolasyona tabi bir şahıs eğer karantina tedbirine uymaksızın olmaması gereken yerlerde olursa ve birileri ondan olumsuz etkilenir, virüs kaparsa o şahısla ilgili olarak tazminat davası açılması mümkün. Hukuki olarak hak aranması mümkün. Olayın o tarafı da gözardı edilmemesi lazım” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Boluluvatanda
    24 Eylül 2020 • 03:02
    Vatandaş, ailesini geçindirmek için, iş ve aş peşinde. Virüslü olup, sokakta dolaşan kişilere tazminat davası açmak vatandaşın görevi değil. Toplum sağlık ve güvenliğini ihlal edenlere Valilik Kamu Davası açabilir. 24.09.2020 tarihinde öğleden sonra, yasaklara rağmen, Valilik önünde, Kızılay Kan Toplama Aracının önünde, maskesiz bir şekilde sigara içen kişileri kamera ile izlemek mümkün. Kurallara herkesin uyması ve denetlenmesi gerekir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.