VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÖZEL İDAREYE TEPKİ

25 Eylül 2020

................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özel İdare’nin Sazak İçi Gurup Köylerinin asfalt kaplaması ihalesini en düşük teklifi vererek Bolu Belediyesi Şirketinin kazandığını ancak Özel İdare’nin ‘Köylere Hizmet Götürme Birliğinde para olmadığını’ gerekçe göstererek ihaleyi iptal ettiğini söyledi.Başkan Özcan, “Bundan sonra ki süreçte biz İl Özel İdare’nin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak dahil her türlü işlemi yapacağız. Konu gittiği yere kadar gidecek bundan sonra. Halep oradaysa arşın burada” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özel İdare’nin Sazakiçi ve çevre köy yollarının asfalt kaplama işinin Bolu Belediyesi’nin düşük fiyat teklifine rağmen özel şirkete verilmeye çalışıldığını ifade ederek tepki gösterdi.

 

İHALEYİ KAZANDIK AMA İPTAL ETTİLER

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Özel İdare bir süre önce Sazak İçi Gurup köylerinin asfalt kaplamasını yenilemeye karar verdi. Bununla ilgili olarak birkaç ay önce bir açık ihale gerçekleştirildi. Bu açık ihalede en düşük teklifi biz verdiğimiz halde; Önce bize vermek istemediler, sonrasında dediler ki, ‘evet en düşük teklifi siz verdiniz, ihale sizde kaldı.’ 10 gün içinde sözleşme önermeleri gerekirken 9’uncu günde -yani bir gün kala- ‘Köylere Hizmet Götürme Birliğimize kaynak aktarılmadı’ gerekçesi ile bizim Belediye şirketinde kalan ihaleyi iptal ettiler” dedi.

 

BİZE BELEDİYE AMBLEMLERİNİ KAPATIN DEDİLER…

Yaşanan sürecin bir suç olduğunu vurgulayan Tanju Özcan, “Çünkü kaynağı olmadan bir ihaleyi gerçekleştiremezsiniz. Ayrıca bugüne kadar açıklamadığımız bir durum var, şöyle ki; Bize ‘tamam bu ihaleyi size veriyoruz ama Belediye amblemlerini kapatın’ dediler. Bu ne demektir; Belediye, Türkiye Cumhuriyeti Belediyesi. Biz yine de ‘tamam’ dedik, yeter ki toplum kazansın. İl Özel İdaresinden daha az para çıksın. Halkın parası daha fazla olarak bir başka firmaya gitmesin düşüncesi ile buna da ‘tamam’ dedik. ‘Buna da razıyız’ dedik” şeklinde konuştu.

 

DİLEKÇEMİZE CEVAP BİLE VERMEDİLER

İl Özel İdaresi’nin sergilediği tutuma büyük tepki gösteren Başkan Tanju Özcan, “Bundan sonraki süreçte; Açık ihale olduğu takdirde Bolu Bel A.Ş olarak fiyatı aşağı çekeceğimizi, Belediye olarak kamudan para kazanma gibi bir düşüncemizin olmadığını söyledik. Çünkü kamunun cebinden daha az para çıksın, halkın parası daha iyi kullanılsın düşüncesindeyiz. Bu sefer de, ihale yöntemini değiştirecekleri haberini aldık. Yani; Bir açık ihale var, bir de davet usulü ihale var. Bu değişikliği öğrenince Bolu Bel A.Ş olarak bir dilekçe verdik. Dedi ki; ‘Davet usulü yapacağınızı biliyoruz, biz bu konuda yeterliliği olan bir firmayız, kamu şirketiyiz. Geçmişte bu tür işler yaptık bitirdik. Lütfen bu ihaleye bizi de davet edin’ dedik. Bu yazımıza hiç cevap gelmedi” dedi.

 

İHALEYİ ÖZEL BİR FİRMAYA VERMİŞLER, KAÇA OLDUĞU DA BELLİ DEĞİL!

Tanju Özcan, “En düşük teklifi kim verdiyse açıklasınlar! Biz Bolu Belediyesi olarak, o teklifin %15 altına yapmaya hazırız! Ben Sayın Valimizi aradım. Gelişmelerle ilgili bilgi verdim; ‘Davet usulü ihale yapılıyor, bu ihaleye biz davet edilmedik Sayın Valim. Bunun gerekçesi olması lazım’ dedik. Sayın Valim, ‘ben arkadaşlarla konuşup size dönerim’ dedi. Ancak bugün öğrendik ki, davet usulü olan ve bizim davet edilmediğimiz ihaleyi gerçekleştirmişler bile. Kim kaç para verdi bunu bilmiyoruz. Açıklanmadılar kimin kaç paraya aldığını. Biz bunu hiç öğrenemeyeceğiz. Sadece bir firma ile sözleşme imzalayacaklar. Girişine de yazmazlarsa ‘ihale bedeli şu kadar’ diye, kimse bilmeyecek” dedi.

 

EN DÜŞÜK TEKLİF NEYSE AÇIKLASINLAR, BELEDİYE OLARAK %15 ALTINA YAPMAYA RAZIYIZ

Yaşananların üzerine Bolu Bel. A.Ş’deki Yönetim Kurulu Üyesinin bugün İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreterliğine bir yazı yazdığını belirten Tanju Özcan, “Özetle Sazak İçi Gurup Köylerinin asfalt kaplaması işi ihalesi bize kalmış olup sözleşmesine 1 gün kala ihale iptal edilmiştir. Sonraki süreçte davet usulü ihale ile yapılacağını haber aldık. Bunun üzerine ihaleye şirketimizin davet edilmesini talep ettik. Ancak talebimize karşılık olmadığı gibi ihaleye de davet edilmedik. İhalenin yapıldığını duyduk. Bolu Bel. A.Ş olarak bu ihalede kim en düşün teklifi verdi bilmiyoruz. ‘En düşük teklifi veren firmanın %10 altında bir fiyatla bu işi yapmayı kabul ve taaddüt ediyoruz’ diye yazı gönderdik. Bu Belediye şirketinin açık bir davetidir. ‘Belediye şirketi olmaz’ diyorlarsa ben Belediye Başkanı olarak söylüyorum; En düşük teklifi kim verdiyse açıklasınlar, %15 altına Bolu Belediyesi olarak yapmaya razıyız” ifadelerini kullandı.

 

SAYIN VALİMİZE ÇAĞRIDA BULUNYORUM; MÜDAHALE EDİN, FAZLA PARA ÇIKMASIN

Başkan Özcan son olarak, “Geçtiğimiz 15 yıl boyunca Özel İdare’nin bu konuda hiçbir ihalesi yok. Bütün işleri protokolle Bolu Belediyesi yapmış. -Doğru bir yöntem mi? Evet doğru bir yöntem.-  Her nedense 31 Mart seçimlerinde sonra bırakın protokol yapmayı, bizim kazandığımız ihaleyi bile iptal ediyorlar. Sonra talep etmemize rağmen çağırmıyorlar. Halkın parası heba oluyor, benim derdim o. Ben Belediye Başkanı olarak bu konuyu kamuoyuna şikayet diyorum! Sayın Valimize de bir çağrıda bulunuyorum; Sayın valimiz Özel İdare’nin de amiri. Burada halkın cebinden daha fazla para çıkacak. Lütfen Sayın valim sürece müdahale edin. İhalenin iptal edilmesi talimatını verin. Bolu Belediyesi ile Özel İdarenin konuştuğumuz şartlarda protokol yapmasını söyleyin. Yoksa bundan sonra ki süreçte biz -İl Özel İdarenin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak dahil- her türlü işlemi yapacağız. Konu gittiği yere kadar gidecek bundan sonra. Halep oradaysa arşın burada” şeklinde konuştu.

Haber-Sefa Günay

9 yorum yapılmış
  • zgrNabi
    25 Eylül 2020 • 21:59
    Gelde gülme. Koca koca laflar. Seni ciddiye alan yokki istediğin kadar konuş.
  • Bolulu
    25 Eylül 2020 • 22:53
    Başkanım ne zaman çalışmak istese bir engel çıkartıyorlar.
  • Adalet
    25 Eylül 2020 • 22:56
    Eskiden verilen dilekçe yasalarca belirlenen süre içersinde cevaplanmak zorundaydı. Yasaları uygulamada keyfiyet söz konusu.
  • Kyl
    25 Eylül 2020 • 22:58
    Köylere hizmet götürmesin belediye diye yapılıyor.
  • Alagarna
    26 Eylül 2020 • 06:35
    Tanju Bey. Bu sözleri iyi niyetle söylediğinizi biliyoruz. Lakin ihale bu şekilde olmaz. Söz gelimi sizin sözünüz üstüne ihaleye giren bir firma,ben kim ne verirse % 5 daha altına yaparım dese bu ihale değil haksız rekabet olur ki nice koltuk gider. Velhasıl niyetiniz iyi lakin yönteminiz olmamış. Vali bey tüm şüpheleri ortadan kaldırarak böyle bir ihale yapmış. Bolu Bel. İçin de hayırlı olmuş. İşin içinden kimse çıkamazdı sonra.
  • zavall
    26 Eylül 2020 • 10:38
    başkanım çok çalışma hesütlükten kıskançlıktan çekememezlikten çatlayacaklar
  • Krolu
    26 Eylül 2020 • 11:31
    Usul yönünden başkan haklı olabilir. Ama Bolu merkezde Belediyenin yapacağı, çok işler var. Mesela, asfalt, yönlendirme ve otobüs durağı vs işler var. İstanbuldan, Bolu otogarına girmek için,köprü altındaki ne asfalt ne de yönlendirme yeterli değil.Her zaman kaza olabilir.Sürücüler nereye gideceğini bilemiyor. Kılıçaslan ve Beşkavaklardaki sulama kanal boyu sürücüler için çok tehlikeli. Bunun gibi yüzlerce yapılacak iş var. Kolaylı gelsin.
  • Bolulu
    26 Eylül 2020 • 23:43
    Şu tugayın yanındaki yolu yap sen önce
  • vatanda
    30 Eylül 2020 • 14:06
    İhaleyi yandaş almadığı için iptal etmişlerdir şaşıracak bir şey yok.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.