VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDILAR

27 Eylül 2020

.....................................

HABER- Mutlu YUCA

Bolu’da 1991 yılında yapılan duble yol çalışmasının ardından arazisi kamulaştırma işlemi yapılmadan D-100 karayolu içinde kalan Ö.Y, 13 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay, müdahalenin önlenerek asfaltın kaldırılması yönündeki kararı onadı. Ö.Y’nin avukatı Cihan Yavuz, yol kenarına müvekkiline ait olan ve üzerinden D-100 karayolunun geçtiği alana özel mülk olduğunu belirten mahkeme kararının yazılı olduğu tabela astı.

1991 yılında  D-100 karayolunun genişletilerek duble yol yapılmasıyla birlikte Vakıfgeçitveren köyü mevkiindeki Ö.Y’ye ait olan tarlada yolun geçtiği alan içerisinde kaldı. Her yıl üzerinden D-100 karayolu geçen arazine ait  emlak vergisini yıllar boyunca ödemeye devam etti. Ö.Y,  2007 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında müdahalenin önlenerek asfaltın kaldırılması istemiyle dava açtı. 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın sonunda Yargıtay 18 Nisan 2018 tarihinde arazi sahibinin talebini haklı bularak müdahalenin önlenerek asfaltın kaldırılmasına hükmetti. 17 Ocak 2020 tarihinde de Bolu İcra Mahkemesine müdahalenin men edilerek asfaltın kaldırılması için talep yazısı gönderildi. 

D-100 KARAYOLUNA ÖZEL MÜLK TABELASI ASTI

İcraya konulma kararının üzerinden geçen 10 aylık süreçte Karayolları Genel Müdürlüğü’nün gerekli yasal girişimleri başlatmaması üzerine 13 yıl süren hukuk mücadelesini kazanan Ö.Y’nin avukatı Cihan Yavuz, müvekkiline ait olan 570 metrekarelik arazinin olduğu alanı kırmızı boyayla işaretleyerek orta refüje de mahkeme kararının yazılı olduğu tabelayı astı. Tabelada  “Özel mülktür. 18.04.2018 tarihinde kesinleşen Bolu 1.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2016/455E 2016/528K sayılı ilamı doğrultusunda Bolu İcra Müdürlüğü’nün 2019/257E sayılı takip dosyasıyla davalı Karayollarının müdahalesi sonlandırılarak taşınmaz üzerindeki asfalt kaldırılacaktır. “ ifadeleri yer aldı.
Yavuz’un tabelayı asmasının ardından jandarma ekipleri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundular. Yavuz, jandarma ekiplerine mahkeme kararlarını göstererek hukuk sürecini anlattı. 

13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDILAR

13 yıllık hukuk mücadelesini kazandıklarını belirten Yavuz, “2007 yılında Bolu 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde açılmış bir davamız vardı.13 yıllık bir hukuk mücadelesini kazandık. Kazandığımız dava müdahalenin önlenmesi ve asfaltın kaldırılması talebiydi. Yargıtay bu kararı kesinleştirerek onadı. Karar, 2018 yılında kesinleşti. 2019 yılında icraya konulduğunda bu zamana kadar Karayolları hareketsiz kaldı ve herhangi bir kamulaştırma işlemi başlatmadı. Alacaklı vekili olarak bize başka bir şans tanımadı. Bizde başvurularımızı yaptık ve yol güvenliği alındıktan sonra hafta içi asfaltı kaldıracağız. D-100 karayolu Ankara istikametinin bulunduğumuz bölümü ulaşıma kapatılacak.” diye konuştu.
Karayollarından gelecek cevabın ardından önümüzdeki günlerde D-100 karayolu Ankara istikametinin ulaşıma kapatılarak asfaltın sökülmesi bekleniyor.

  • 13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDILAR
  • 13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDILAR
  • 13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDILAR
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.