VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YANGIN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

27 Eylül 2020

....................................

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde orman yangınının devam ettiği bölgeye gelen Bolu Valisi Ahmet Ümit, yangının ilk belirlemelere göre 40 hektarlık alanda etkili olduğunu açıkladı.

Bolu’nun Dörtdivan ilçesine bağlı Ortaköy’de iki ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgarında etkisiyle büyürken bölgeye Ankara, Zonguldak ve çevre ilçelerden Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı takviye ekipler sevk edildi. Orman ekipleri karadan yangını söndürmeye çalışırken yangın helikopteri ile de yangına havadan müdahale ediliyor. Yaklaşık 6 saattir devam eden yangında ilk belirlemelere göre 40 hektarlık alan kül oldu. Yangını kontrol altına almak için ekiplerin çalışması devam ediyor.

"Yangın 40 hektarlık bir alanda etkili" 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Vali Ümit,yangının 40 hektarlık alanda etkili olduğunu açıklayarak, “Köylerimizde gerekli önlemler alındı. Yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için tedbirler alındı. Vatandaşlarımızı da çok teşekkür ediyorum. Gerek olduğu zaman yardım amaçlı yangınlailgili kendilerine gerekli talimatlar iletilecektir. Kara ve hava araçlarıyla yangına müdahale ediyoruz, Şu aşamada tahliye edilen köy yok. Her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Yangın 40 hektarlık bir alanda etkili“ dedi.

Yangın kontrol altına alınamadı, büyük alanda devam ediyor.

  • YANGIN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
1 yorum yapılmış
  • ppolat
    27 Eylül 2020 • 22:58
    Kurak giden havalarin etkisi.Orman isletme mudurunun bu durumdan irkilmesi gerek.Yenifelaketlere hazirlar mi?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.