VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YENİ STADYUMLA İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

28 Eylül 2020

.......................................

HABER-Gülnihal Karatekin

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’ya yeni yapılacak olan stadyum hakkında açıklamalarda bulunarak, “Yer tahsisi konusunda somut adımı attık, kendi bütçemizle yapacağız yolunu yordamını biz bulacağız siz sadece bize yer tahsisini yapın diyoruz. Modern bir stadyum olacak, 14bin kişilik yapmak istiyoruz. Bolunun plakasına da uygun bir de şehrin nüfusu karşısında baktığınızda 14 bin kişilik stad bize fazlasıyla yeterli” dedi.

Boluspor TV’de canlı yayınlanan Altınordu maçı öncesi özel yayınında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’ya yapılacak olan yeni stadyumla ilgili , “Seçim öncesi bir söz vermiştik. Taraftarla istişare ettik Bolu halkıyla istişare ettik ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Metin de, stadyumun mevcut yerine yapılması konusunda hemfikirdik. Stadyumu mevcut yerine yapacağız inşallah bu konuda geniş bir mutabakat var. Hatta projemizi de sunduk bu gün itibariyle de biz spor hizmetleri genel müdürlügüne de başvurduk, ‘31 mart 2019 yerel seçimleri öncesinde bolu halkı ve Boluspor taraftarı ile yapılan istihareler sonucun da Bolu Atatürk stadyumunun mevcut yeri yani ihsaniye mah. 788taksim 117 nolu parsel üzerine yapılması kararlaştırılmış ve tarafından Boluspor taraftarlarına mevcut alan üzerine modern bir stadyum yapılması sözü verilmiştir. Bu sözü ben verdim hali hazırda stadyumun üzerine kurulu olduğu mülkiyeti genel müdürlügümüze ait olan yeni stadyumun belediyemiz tarafından yapılıp işletilmesi için kati ve süresiz olarak belediye başkanlığımıza tahsisi hususunda gereğini arz ederim’ şeklinde dilekçemizi sunduk.

“YER TAHSİSİ YAPILDIĞI ANDA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Biz kendi bütçemizle yapacağız yolunu yordamını biz bulacağız siz sadece bize yer tahsisini yapın. Stad için hemen çalışmaya başlayacağız. Yer tahsisi yapılırsa tabi yerin sahibi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü olduğu için biz projemizi sunacağız kendilerine, tamam dedikleri noktada da hemen başlayacağız. Bunun birkaç tane yöntemi olabilir stadyumu olduğu gibi sıfırdan yıkıp yapabiliriz. Yahut Fenerbahçe’nin uyguladığı sistem gibi tribün tribün bunu gerçekleştirebiliriz bölüm bölüm o daha mantıklı gibi görünüyor. Biz somut adımı attık bundan sonra Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden tahsis bekliyoruz. Bu konuda sayın milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum gelin siz de katkı sağlayın biz Bolu Belediyesi olarak bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyoruz bir kısmını sponsorlarımızla yaparız bir kısmını kendi bütçemizle yaparız. Biz hazırız sadece tahsis konusunda bize yardımcı olmanızı bekliyoruz. Modern bir stadyum olacak, 14bin kişilik yapmak istiyoruz. Bolunun plakasına da uygun birde şehrin nüfusu karşısında baktığınızda 14bin kişilik stad bize fazlasıyla yeterli. Devlete yük olmak istemiyoruz paranın yarısını, çeyreğini siz verin de demiyoruz “şeklinde konuştu.

 

13 yorum yapılmış
  • AkilFikirVersinSana
    28 Eylül 2020 • 19:26
    Hangi akla hizmet Bolunun ortasına eski stadın yerine 14bin kişilik stad yapma fikri geliyor bu başkanın anlamıyorum. Gençlik spor eski yeri ver Mükemmel stadı Anahtar teslim yapalım diyor. Üstüne üstlük Karaçayır'da devasa alanlar Spor merkezi olarak parsellendi. Fatih Metin'in UEFA standartlarında Kozalak stadyumu projesi harikaydı örnek alacaksan bunu al başkan!!
  • AllahAkilFikirVersin
    28 Eylül 2020 • 19:29
    Arkadaşlar hiç mi bunları düşünen eleştiren yok! Kendi paralarını değil bizim paramızı milletimizin paramızı ziyan edecekler. Eğer eski alanda ki stad kapasite yükseltimine maruz kalırsa şehir keşmekeşe dönüşecek. Kısa vadede yıkılmak zorunda kalacak elimizde ekstra maddi manevi zarar kalacak.
  • AllahAkilFikirVersin
    28 Eylül 2020 • 19:31
    AkP döneminde Bolu imar çizimleri yapıldı ne nereye yapılacak en uygun neresi her şey düzenli (e-imardan kontrol edin) Karaçayır bütün spor dallarını içeren büyük komplekse çeviren planlar bunlar. Allah aşkına Chplisi akplisi hiç mi dur kardeşim bu ne saçma projeler fikirler demiyor.
  • AllahAkilFikirVersin
    28 Eylül 2020 • 19:34
    Senin seçilmiş olman bütün projerini istiyoruz hepsi doğruydu demek değil ki Fatih metin internet sitesi kurarak Bolu halkından sorunlarını ve istekleri topladı DATAları elinde mevcuttur git iste Bolu'ya yarar sağlamak istyorsan faydalı işler yap Eski alana stad yapıcaz Yanına otel dikicez. aa Çok güzel mükemmel bu mu yani ilerigörüş yazık.
  • Teklif
    28 Eylül 2020 • 19:48
    Sayın başkan Olimpiyat ve Spor Kompleksi olarak çizilen devasa alana her branştan fırsatı sun eski stad alanına o muazzam uzay ötesi şahane otel yapma fikir(!)inide bu alana yap otur izle nasıl Dünyanın her ülkesinden spor kulüpleri kamp yapmak için şehre gelecek.
  • bolulu
    28 Eylül 2020 • 20:26
    vizyonu olmayanların bir çabası daha. 14 binlik stadyumuda ne yapacaksın bayram kutlaması mı ? o kadar kuçuk bir yer yaptıracagına hic yaptırma. bırak başkası gelir zamanı gelince boluya yakışır bir stadyum yapar.
  • zgrNabi
    28 Eylül 2020 • 22:49
    Rüyalar rüyalar rüyalar gerçek olsa
  • ppolat
    28 Eylül 2020 • 23:26
    3.lig maclarini yeni stadimizdan izleriz artik.Takim yerde surunuyor.Top sanki tas gulle bizimkilerin ayaginda.
  • Abdrrezzakmahmudov
    29 Eylül 2020 • 01:26
    Bolusporumuza başarılar , Şampiyon Boluspor
  • Emekli
    29 Eylül 2020 • 07:24
    Başkan biraz iyi niyetli. Stadyum yapma işi, Bakanlığın görevi. Yeni başkan, eski Başkanın yarım kalan projelerini tamamlasa yeter. Madem Belediyenin parası var, içinde, kütüphanesi, bilgisayarları, oturma salonu olan, herkesin yararlandığı ve ücretli çay, yemek vs. servislerin yapıldığı Bolu Belediyesi Sosyal Tesisinin yapılmasını öneririz. Örnek, Eskişehir ve İstanbul Belediyesi Sosyal Tesisleri.
  • Harun
    29 Eylül 2020 • 08:17
    Hocam ben 6 senelik kuryeyim boluyu avucunun içi gibi bilirim İhsaniye-golyuzu Bolu'nun en berbat trafik bölgesi insan bı rahatlatmak için stadı pazar alanını taşımayı düşünür siz yeni daha büyük bir stad diyorsunuz CHP kıyım Tanju Özcana oy verdim pişman değilim fakat çevrenize azıcık boluyu bilen insanlar yerleştirin rica ediyorum ya arkadaşın dediği gibi Karaçayır yeni stad için mükemmel bir yer zaten Bolu burası adam maç için 20 dk yuruyecegine 30 dk Y
  • cewap
    30 Eylül 2020 • 00:32
    akılfikir nickiyle yorum yapan arkadaş, yaw bi stat yapılacaksa sadece futbol için yapılmalı, tribinler sahaya sıfır olmalı, koşu pisti olmamalı, ambiyansı tam yerinde olmalı, seyircinin sesi dışarı ses enerjisi boşuna gitmemeli sahaya yansımalı, futbol için bu gerekli, yoksa senin dediğin gibi çok amaçlı yapılırsa tribünler saha zeminine çok uzak olur, seyirci etkisi futbol sahasına yansıyamaz, istanbul olimpiyat stadına bak futbol için elverişli değil olumsuz,
  • cewap2
    30 Eylül 2020 • 00:36
    günümüz spor dünyasında ve boluda en önemli spor dalı en popülar olan insanların en çok rabet ettiği spor futbol boluda da öyle en çok ilin reklamını yapan halkın en çok ilgisini çeken boluspor için futbol merkezli yapılır stat, diğer senin dediğin branslar için atletizim pisti koşu pisti ve diğer branşlar için onun sahası kolay o yapılır, ama tribün olayı ve sesin sahaya tam maksimin sewiyede ulaşması noktasında yeni yapılacak stat sadece futbol için futbol
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.