VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN SELÇUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

6 Ekim 2020

......................................

Yüz yüze eğitim ile ilgili bilgilendirme yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "12 Ekim Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitim başlayacak. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarında olacaklar. Öğrencilerini yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilere esneklik sağlanacak" dedi.

 

 Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, uzaktan eğitim ile yürütülen okullar için yeni kararlar belirlendi.Yüz yüze eğitimin başlamasına ilişkin alınan önlemleri ve yeni kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilk aşamada planlanan sürecin en iyi şekilde yönetildiğini aktardı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA 2 GÜN OLACAK

İlk aşamadaki olumlu sonuçların ardından ikinci aşamaya geçme noktasında bakanlığın hazır olduğunu belirten Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimde öğrencilerin, haftada 2 gün okula gideceğini söyledi.

İSTEMEYEN VELİYE ESNEKLİK TANINACAK

Öğrencilerini yüz yüze eğitime gönderme konusunda endişe duyan velilere de önemli bir bilgi aktaran Bakan Selçuk, "İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak." dedi. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitime katılmayacak öğrencilerin mutlaka uzaktan eğitim ile okula devam etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Teknik ayrıntılar, bu hafta içerisinde paylaşılacak." dedi.

12 EKİM PAZARTESİ YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Selçuk, "Temennimiz tüm öğrencilerimizle yüz yüze eğitime sağlıkla, güvenle başlayabilmek, onlara da güzel haberi en kısa sürede verebilmek. 12 Ekim Pazartesi günü itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak olan kademelerdeki öğrencilerimiz için de tıpkı ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarında olacaklar. Sınıf mevcutlarımız yine Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları doğrultusunda yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacak ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Bu konudaki tüm ayrıntıları bu hafta içinde tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için sizlerle daha ayrıntılı olarak paylaşacağız" dedi.

1 yorum yapılmış
  • Veli
    8 Ekim 2020 • 06:44
    Sayın bakanım çocuklarımız ebadanmı ders alıyor yoksa zoom danmı.. Zoom riskli dedikleri için çocuklarımız bilgisayara indirmiyor programı nasıl olacak bu işin sonu..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.