VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

5 BİN PERSONEL ALINACAK

8 Ekim 2020

.......................................

Diyanet İşleri Başkanlığınca sözlü sınav sonucuna göre 3.500 imam-hatip, 1.500 Kur’an kursu öğreticisi ve 100 müezzin-kayyım alınacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, başvuruda bulunacakların 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gerekiyor. Kur’an kursu öğreticiliği için sadece kadın adaylar başvuru yapabilecek.

BAŞVURU FORMLARI MÜFTÜLÜKLERE ONAYLATILACAK

Şartları taşıyan adaylar, 12-27 Ekim’de “sinav.diyanet.gov.tr” internet adresi üzerinden doldurdukları başvuru formlarını onaylatmak için istenen diğer belgelerle herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edecek.

KONTENJANIN 3 KATI ADAY SÖZLÜ SINAVA ÇAĞIRILACAK

Başvuruların kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Başkanlık internet sitesinden duyurulacak.

5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    8 Ekim 2020 • 04:28
    Mahalle camilerinde iki imam bir müezzin var imanlarımi üç yapacaklar muezzinleri ikimi yapacaklar yazık bir imam yeter muezzine bile gerek yok cemaat müezzinlik yapıyor zaten israf haram aynı zamanda gunah
  • Deyalla
    8 Ekim 2020 • 16:41
    Önce diyanet kadrosu, sonra diğer resmi kurumlara kaydırmaca, Döngü hep böle, anladınız sanırım.
  • YAZIKLAROLSUN
    8 Ekim 2020 • 19:25
    Her bakanlık kendi kadrosunu şişirme derdinde. Bu kadar işsizliğin, açlığın yoksulluğun zirve yaptığı dönemde insanlar bir ev bir de araba uğruna yıllarını heba ettiği zamanda Bu israf bu memur şişirilmesi neden ?
  • sizBolulu
    9 Ekim 2020 • 00:43
    Bu ülkede iş sıkıntısı çekmeyen tek sektör dincilik oldu. Bizler iş bulamazken askeri ücretle 12 saat çalışmayı göze alırken bu dinci takımın devletin tüm kaynaklarınının üzerine çöreklenip hiç bir katmadeğer üretmeden vergilerimizi sömürmesi canımızı sıkmaya başladı!
  • Gurbeti
    9 Ekim 2020 • 10:15
    Haram zıkkım olsun . Diyanet in içine de ettiler. Yıllar ca avrupa yı da aynı yaptılar işleri güçleri çıkar menfaat ve kariyer bedava ekmek . Torpil ile iş yapmakta oturdukları yerden para kazan ma işleri ise halkı şüküre ve yardım etmeye ikna etmek Ha birde akp seçmen bürosu oldular hepsi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.