VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ACI MANZARAYLA KARŞILAŞTILAR

16 Ekim 2020

.......................................

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde 21 koyun, kurtların saldırısı sonucu telef oldu. 

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gürçam köyünde hayvancılık ve çiftçilik yapan Kadir Sarıot'un koyun sürüsüne, Kamışlıpınar mevkisinde otladıkları esnada kurt saldırdı.  Çevreye dağılan koyunlarını bulamayan Sarıot, köy sakinlerinden hayvanlarını bulmaları için yardım istedi. Sarıot, koyunlarından 9'unu komşu köyde, telef olan 21 koyununu ise ormanlık alanda buldu. 

"BİZİM TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZDI"

Sarıot, hayvancılıkla uğraştığını ve 32 koyunundan 21 tanesinin telef olduğunu söyleyerek, "Ormanda kurtların saldırısına uğrayan koyunlar çevreye dağıldı. Koyunlar kayboldu. Gece aramaya çıktık. Dokuz tanesini yakın köyde bir komşu ahırına almış. Biri de yaralı olarak kurtarıldı. Diğerlerini kurtlar derelerde boğmuşlar. Hepsi gebe koyundu. Telef oldular. Bizim tek geçim kaynağımız onlardı, perişanız." şeklinde konuştu. 

"ONLAR BENİM ÇOCUKLARIM GİBİYDİ"

Koyunları için gözyaşı döken Nigar Sarıot ise, "Yavrularım, kuzucuklarım ben sizsiz ne yaparım?" diyerek gözyaşı döktü.  Nigar Sarıot, kurtların saldırısından yaralı olarak kurtulan koyununa sarılarak, "Bu da yaralı ama şimdilik sağ. İlaç verdik. Yaşarsa şansımıza. Ben bunlara gözüm gibi bakardım. Onları sevmekten başka bir şey yapmazdım. Onlar benim çocuklarım gibiydi." diye konuştu.

  • ACI MANZARAYLA KARŞILAŞTILAR
  • ACI MANZARAYLA KARŞILAŞTILAR
  • ACI MANZARAYLA KARŞILAŞTILAR
2 yorum yapılmış
  • halilibrahim
    17 Ekim 2020 • 02:02
    devlet bablığını gosterir inşallah durumum olda bu teyzeye 21 degil 50 tane koy7n yollardim gözlerim doldu çok üzüldüm yetkililer bu teyzeye yardım etsin lutfen
  • Balta
    19 Ekim 2020 • 14:32
    Bu kurtları neden dogaya salarlar ki ciftciler gecimini hayvancılıkla saglayanlar var ama bu kurtlar hayvancılıkla ugrasanların korkulu rüyası olur oldu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.