VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"

29 Ekim 2020

.................................................

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu merkeze bağlı Kuzfındık köyünde 25 Ekim'de çıkan yangında, 12 konut, 12 ahır ve 12 samanlık ağır hasarlı, 6 konut, odunluk ve ahır hafif hasarlı olmak üzere toplam 42 binanın hasar gördüğünü bildirdi.

Kuzfındık Köyü'nde yangının söndürülmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlandığını aktaran Ümit, "Ön hasar tespitlerini yaptık. Prosedür şu şekilde işliyor; ön hasar tespit çalışması yapıldıktan sonra 'umumi hayata etkililiği kararı' alınmak üzere Bakanlığa arz ediliyor. Bakanlığın bunu uygun görmesi halinde tekrar bir hasar tespiti daha yapılıyor. Bu hasar tespiti kesin hasar tespiti oluyor ve ilan ediliyor. Belli bir süre itiraz süresi var, o süre zarfında askıda kalıyor. Daha sonra da işlemler başlıyor." diye konuştu.

"BELLİ MİKTAR NAKDİ YARDIM YAPILDI"

Ümit, bu aşamaya kadar acil ihtiyaçların karşılanması ve normal hayata adaptasyonunun sağlanması için gerekli katkıları sağlamaya gayret ettiklerini dile getirerek, "Her afetzedemize belli bir miktar nakdi yardım yapıldı günlük ihtiyaçlarının karşılanması için." dedi.

"ÇADIRLAR KURULDU, KONTEYNERLER GETİRİLDİ"

Talepler doğrultusunda gerekli işlemlerin yapıldığını anlatan Ümit, "Çadırlar kuruldu, konteynerler getirildi, yemek ikramı yapılıyor. Kısacası vatandaşlarımızın mümkün olduğunca en az etkilenmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Şu ana kadar mevcut şartların dışında bir şikayet de yok." ifadelerini kullandı.

"42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"

Yangındaki hasar durumuna ilişkin bilgi de veren Ümit, "Kuzfındık köyünde çıkan yangında, 12 konut, 12 ahır ve 12 samanlık ağır hasarlı, 6 konut, odunluk ve ahır hafif hasarlı olmak üzere toplam 42 bina hasar görmüş vaziyette. Bunlardan tamamen yıkılanları var, az hasar görenleri var." dedi.

  • "42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"
  • "42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"
  • "42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"
  • "42 BİNA HASAR GÖRMÜŞ VAZİYETTE"
1 yorum yapılmış
  • Rait
    2 Kasım 2020 • 05:39
    Devletten Allah razı olsun dertlerimizi dinlediler ihtiyaçlarımızı sordular
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.