VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN SİTEM DOLU SÖZLER

29 Ekim 2020

...............................................

HABER: BÜLENT VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kente gelen bakanların programlarına kendisinin davet edilmemesine tepki göstererek, “Bundan sonra Bolu için ilk bakan geldiğinde bunu da yapacağım. Nereden geleceğini öğreneceğim, gideceğim ve Sayın Vali’nin yanında Bakanı bekleyeceğim. Sayın Vali bana, ‘Sayın başkan bu programa davetli değilsiniz’ derse desin. Onu da yapacağım” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Cumhuriyet gazetesine konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, temas ve incelemelerde bulunmak üzere son aylarda Bolu’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un programlarına davet edilmediğini ifade ederek,  “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanıyla da görüşmek istedim, olmadı. Sen Bolu’nun turizmiyle ilgili toplantı yapıyorsun, Bolu Belediye Başkanın toplantıdan haberi yok. Karayolları ile en çok işi olan biziz ama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile 10 dakika görüşmek istememize rağmen vakit bile ayırmıyorlar. Biz iş yapmak istiyoruz ama bunlar tuhaf şekilde bizi yok saymak istiyorlar. Abant yolunu turizm gelişme planına almak istiyorsun hiç düşünmüyor musun, Abant yolu bizim imar sahamız içerisinde. Bizim belediyeye rağmen orada bir şey yapmanız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“O HELİKOPTERDE OLMASI GEREKENLERDEN BİRİ BENİM”

“Vali bey, turizm gelişim alanını helikopter ile dolaştık diyor. O helikopterde olması gerekenlerden biri benim. Çünkü o projenin önemli bir kısmı bizim mücavir sahamız içerisinde. Aklı başında mantıklı bir plansa, kentin yararına bir çalışmaysa, ‘Siz yapım aşamasında bize söylemediniz, bizde bundan dolayı taş koyuyoruz’ demeyiz. Bizim mantığımızda bu yok. Beğenirsek hızlı bir şekilde hareket ederiz. Bolu’nun aleyhine ve birilerine rant kapısı açıyorsa, ranta göre plan yapmışlarsa ben buna evet mi diyeceğim.”

“BU AYRIMI HER CHP’Lİ BELEDİYEYE YAPMIYORLAR”

Başkan Özcan, Bolu’ya ziyarete gelecek ilk bakanı karşılamaya gideceğini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanını Bolu’ya gelmesinden iki gün önce arayarak nerede isterse görüşmek istediğimi ilettim. Kültür ve Turizm Bakanı’nı da bir arkadaşıma arattırdım. Kendisi Bolu’da görüşmemiz doğru olmaz Ankara’da görüşelim demiş. Bir bakan ile bir belediye başkanı her zaman görüşebilmeli. Muhalefet belediyelerine de ikili bir ayrım yapıyorlar. Bana yaptıklarını Edirne, Çanakkale ve Sinop belediye başkanına yapmıyorlar. Mantık şu, orası zaten CHP’li, başkan başarısız olsa da yerine başka bir CHP’li başkan seçilecek. Bolu’ya Kırşehir’e bu tür zorlukları çıkartalım, bunları dışlayalım başarısız olursa buraları tekrar geriye alalım. Bu işten vatandaş zarar görür. Ben bakanları karşılamaya giderim elbette ama ısrarlarımıza rağmen kabul edilmiyoruz. Programda belediye başkanları yok denilir anlarım ama ilçe belediye başkanlarını davet edip il belediye başkanını çağırmıyorsun burada kimse iyi niyetten söz edemez” diye konuştu.

“BAKAN’I KARŞILAMAYA GİDECEĞİM”

“Ben bundan sonra ilk bakan geldiğinde bunu da yapacağım. Nereden geleceğini öğreneceğim gideceğim ve Vali’nin yanında bakanı bekleyeceğim. Sayın Vali bana, ‘Sayın başkan bu programa davetli değilsiniz’ derse desin. Onu da yapacağım. Ben bakan beyi karşılayayım valiliğe kadar gideyim, valilikte beni odaya almasınlar insanlarda neler yaşandığını görsünler.”

“İLBANK TEK KURUŞ KREDİ VERMİYOR”

İlbank’ın belediyeye kredi vermediğini açıklayan Özcan, “İlbank’tan bir kuruş kredi kullanmadık. Hakkımız olmasına rağmen vermiyorlar. Özel bankalardan da bir kuruş kredi kullanmadık. Şu an günü geçmiş tek bir borcumuz yok. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu yıl yaptıkları işlerle rekor kırdı. Bir yılda 24 park yaptık. Bundan önce Bolu’da bir yılda yapılmış en fazla park sayısı 10. Uğur Mumcu Parkı dışında bu parkların hepsini Bolu Belediyesinin imkanlarıyla yaptık” şeklinde konuştu.

4 yorum yapılmış
  • Bolulu
    30 Ekim 2020 • 04:26
    Helal olsun başkanım çekinmeyin sakın Bolu halkı sizinle
  • ppolat
    29 Ekim 2020 • 10:25
    Baskanim topal ordek yerine sizi koyamadilar.Sizi chp li olmaniza ragmen begeniyorlar.Alingan olmayin.
  • Bolulu
    29 Ekim 2020 • 10:39
    Günaydın. Devlet protokolünde, her zaman, siyasi parti mensubiyeti olmadan, Belediye başkanlarının en ön sıralarda yerleri vardır. Davetiyeye gerek yok. Siz Boluyu ve devleti temsil ediyorsunuz. Mengen önceki Belediye Başkanı CHP li Yurdaer Beyi bürokratik anlamda örnek alabilirsiniz.
  • bakan
    29 Ekim 2020 • 13:23
    başkanım aman dikkatli olun sizin gibi insanlar bu ülkede değil bu dünyada az bulunuyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.