VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”

12 Kasım 2020

............................................

ÖZEL HABER- Ayşe Songül ERHAN

Pandemi sürecinden en çok etkilenen mesleklerden biri de müzisyenler oldu. Bolu’da müzik sektöründe çalışan müzisyenlerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini belirten Deniz Göktaş, “Korona virüs sürecinde deyim yerindeyse; battık. Mimar, avukat çalışırken, bakkal amca bakkalını açarken, biz işimizi yapamadık kiramızı ödeyemedik. Maddi sıkıntılardan dolayı eşyalarımızı satmak zorunda kaldık, ekmek teknesi olan müzik aletlerini satan müzisyenler ve ne yazık ki bu süreçte intihar eden müzisyenler de oldu” dedi.

Korona virüs salgını birçok sektörü olumsuz yönde etkiledi. Bunlardan biri de müzik ve müzisyenler oldu. Bu süreçte ayakta kalmak için mücadelede eden müzisyenler büyük sorunlar yaşadı. Özellikle eğlence piyasasında çalışan müzisyenler, mekanların uzun süre kapalı olması ve daha sonra da kısıtlı saatler arasında hizmet vermesi nedeniyle sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

KORONA VİRÜS MÜZİK SEKTÖRÜNÜ VURDU

25 yıla yakın süredir müzisyenlik yapan ve Bolu’da bir mekanda sahne alan Deniz Göktaş, Bolu’da müzisyenlerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Göktaş, “Korona virüs sürecinde deyim yerindeyse; battık. Mimar, avukat çalışırken bakkal amca bakkalını açarken, biz işimizi yapamadık kiramızı ödeyemedik. Maddi sıkıntılardan dolayı eşyalarımızı satmak zorunda kaldık, ekmek teknesi olan müzik aletlerinin satan müzisyenler ve ne yazık ki bu süreçte intihar eden müzisyenlerde oldu. Ne zaman olumsuz bir olay yaşansa müzik bitiyor, bütün sektörler çalışmaya devam ederken oluşan olumsuz olaylar müzik sektörünü bir anda susturuyor. İnsanların aklına nedense ilk önce müziği susturmak geliyor, oysa bu sektörde yüzlerce insan çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”

Göktaş, “Uzun bir süre mekanlar kapalı kaldığı için iş yapamadık. Sonra tekrar açıldı derken bu seferde abes bir saat kısıtlaması geldi. İnsanlar tüm gün dışarıda işlerini yaparken, korona virüs sadece o saatler arasında mı bulaşıyor buna da anlam veremiyoruz. Kamu işyerlerinde, bankalarda ve bu tarz yerlerde insanlar çok daha iç içe oluyorlar. Oysa mekanlarda sosyal mesafeli alanlar oluşturuluyor, tüm işletmelerde korona virüs tedbirleri kapsamında oluşturulan şartlara uyuluyor. Masal sayıları azaltılıyor, mekana giriş çıkışlarda önlem alınıyor, tüm garsonlarda maske var, masalarda dezenfekten var. Vatandaşların gün içerisinde korona virüsten korunmak için ne yapması gerekiyorsa o saatlerde o mekanda da aynı şeyler yapılıyor Ne gerekiyorsa bütün önlemler alınmış durumda ve hepsi denetim altındalar. Korona virüs yayılımını ekstra etkileyecek bir faktör yok. Müzik sektörü çalışanlarının seslerinin duyulmasını, bu işten ekmek kazananların da göz önünde bulundurulmasını isterdim ” şeklinde konuştu.

  • “MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”
  • “MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”
  • “MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”
  • “MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”
  • “MÜZİSYENLERİN SESİNİN DUYULMASI GEREKİYOR”
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.