VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KORONA BOLU BELEDİYESİ'Nİ NASIL ETKİLEDİ

17 Kasım 2020

..................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs salgını nedeniyle Bolu Belediyesi olarak salgın sürecinde ön görülmeyen harcama yaptıklarını belirterek, “Bu sene Covid-19’un bize zararı 35 milyon TL civarında, Bolu Belediyesi bütçesinin %12’sine tekabül ediyor. Öngörülmeyen bir harcama” ifadelerini kullandı. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs salgını nedeniyle salgın sürecince yaptıkları harcamayı açıkladı. Korona virüs ile mücadelede Bolu Belediyesi olarak 35 milyon TL harcama yaptıklarını açıklayan Özcan, “Bu sene Covid-19 bize zararı 35 Milyon TL civarında. Bunun içinde, dezenfeksiyon çalışmaları, maske alımı var. Şu ana kadar 1buçukmilyonu geçti. 2 milyona yakın maske temin ettik. Suda yapılan indirimler, toplu taşımaya verilen destekler. Bunların hepsini topladığımızda ciddi bir rakam oluyor. Artı bir de kiraları terkin ettik. Bazılarını tamamen sildik, yasanın izin verdiği. Bazı kiraları da öteledik. Şu anda gelir hedefimizin harcamalarla birlikte 35 milyon TL bize mal oldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

 “BELEDİYENİN YANINA YAPACAĞIMIZ İŞ MERKEZİ BİLE O KADAR TUTMUYOR”

Korona virüs salgını ile mücadelede harcadıkları para ile iki tane Karedere kaplaması yapabileceklerini belirten Özcan, “35 milyon ne kader derlerse Bolu Belediyesi bütçesinin %12’si. Ön görülmeyen bir harcama. 35 Milyon ne kadar yapıyor derlerse de belediyenin yanına yapacağımız iş merkezi bile o kadar tutmuyor.  İki tane Karadere kaplaması kadar bir tutar. Yani Covid-19 belasını yaşamamış olsaydık mesela bu sene Kültür Merkezinin %80’ini bu para ile karşılamış olurduk. Ama çok şükür ödeme sıkıntısı çekmiyoruz. Hiçbir müteahhide geçişmiş borcumuz yok” dedi.

Haber- Sefa Günay

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.