VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE BOLU'NUN RİSK HARİTASI

28 Kasım 2020

.....................................

HABER- Ayşe Songül ERHAN

Sağlık Bakanlığı’nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında, Bolu’da korona virüs risk haritasına göre riskli bölgelerin gün geçtikçe hızla artarak haritanın kırmızıya dönmesi tedirginlik oluşturdu. Bolu’da korona virüs tüm kenti sararken, haritaya göre nüfusun yüksek olduğu merkez bölgesi ve 4 mahallede risk oranının en fazla olması dikkat çekti.

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınının, 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında güncellenen risk haritasına göre kırmızı ile gösterilen alanlar yüksek riskli bölgeler olarak görülüyor. ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasının risk haritasına göre Bolu’da yüksek riskli bölgelerin son verilere göre hızlı bir artış göstermesi bölgede tedirginlik oluşturdu. Nüfusun yüksek olduğu merkez bölgenin risk oranının en fazla olması dikkat çekiyor. Özellikle Karaçayır, Sağlık, Beşkavaklar ve  İzzet Baysal Mahallesi’nde risk oranında hızlı bir artış gözlendi.

BOLU’DA KORONA VİRÜS RAKAMLARINDA ARTIŞ KORKUTAN SEVİYEDE

Bolu’da son günlerde hızla artış gösteren korona virüs vaka sayıları vatandaşlar arasında büyük panik yarattı. 20 Kasım 2020 tarihinde aldığımız son bilgilere göre, Kentte günlük 400’e yakın yeni korona virüs vakası tespit ediliyor. Son aylarda hızla yükselen vakalar sonucunda hastanelerde yoğunluk oluşurken, vakaların büyük bir kısmı evlerinde tedavi görüyor. Bolu'da mevcut koronalı hasta sayısı 4 bini aştı. Hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin dolu olması nedeniyle yeni üniteler açılırken hastalar için havalı yataklar getirildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, kentte korona virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının toplam 245 olarak kaydedildi. Son 1 haftada 20 kişi korona virüs nedeniyle hayata veda etti.

TEDBİRLERE UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM !

Pandeminin başladığı günden bu yana vaka sayılarının en yüksek rakamlara ulaşması nedeniyle gerek ulusal gerekse il genelindeki tedbirler artırıldı. Polis ekipleri her gün yaptıkları denetimlerde maskesiz gezen vatandaşlara ve son alınan kararla sigara içmek için maskesini indiren vatandaşlara ceza keserken, Bolu’nun en işlek caddesi olan İzzet Baysal Caddesi başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda da denetimler aralıksız devam ediyor. Her gün yapılan ‘Maske, mesafe ve temizlik’ uyarılarına rağmen vatandaşların tedbirlere uymaması nedeniyle hasta sayılarında yaşanan artışlar sağlık ekiplerine zor anlar yaşatıyor.

Bolu Merkez İlçesi, risk haritası işte şu şekilde;

  • İŞTE BOLU'NUN RİSK HARİTASI
  • İŞTE BOLU'NUN RİSK HARİTASI
  • İŞTE BOLU'NUN RİSK HARİTASI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.