VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAKAN KOCA'DAN AŞI AÇIKLAMASI

9 Aralık 2020

...................

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, virüs aşısının ücreti olacağı dedikodularına noktayı koyarak, “Aşı tüm vatandaşlara bedelsiz olarak yapılacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlardan tedbirlere eksiksiz uymaya devam etmelerini istedi.

"YAPILACAK AŞIDAN HERHANGİ BİR ÜCRET ALINMAYACAK"

Koronavirüs aşısında son durumun merak edildiği açıklamada, Sağlık Bakanı Koca tarafından aşının tüm vatandaşlara bedelsiz olarak yapılacağı duyuruldu. Aşının Aile Sağlığı Merkezleri başta olmak üzere diğer tüm sağlık kuruluşlarında yapılmaya başlanacağını da söyleyen Fahrettin Koca, aşılamaya başlanması için eldeki tüm imkanların kullanılacağını belirtti.

Fahrettin Koca'nın aşıyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"İncelemelerde aşının güvenilirlik testlerinin olumlu çıkması sonucunda veriler değerlendirilecek ve onay verilecektir. Aşılama bu aşamadan sonra gerçekleşecektir. Bu aşamaların hızlı bir şekilde geçilebilmesi için elimizdeki bütün imkanları değerlendirmeye çalışacağız. Aşı 14-21 gün arayla 2 doz olarak uygulanacaktır.

"AŞI YAPILAN VATANDAŞLAR SİSTEME KAYDEDİLECEK"

Aşı kampanyası kapsamında vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verilecek ve başta Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere sağlık kuruluşlarımızda yapılacaktır. Aşı yapılan vatandaşlarımız sisteme kaydedilecektir.

Bu ay başı itibarıyla başlayan kısıtlayıcı tedbirlerin etkisi yakından takip edilmektedir. Henüz daha başlangıcındayız. Daha önceleri ortalama 10 yıl gibi bir sürede gerçekleşen aşı geliştirme çabaları 1 yıl gibi kısa bir süreye sığdırılmıştır. Gelişmeler umutlarımızı erkene çekiyor. Umutlarımızın hayata geçmesi hep birlikte hareket etmemizle mümkün olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.