VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BALABAN'DAN CAMİ TARTIŞMALARINA CEVAP GELDİ

19 Ocak 2021

.................

 Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’nde okul alanı olarak belirlenen bölgenin bir kısmına meclis kararıyla cami yapılmak istenmesi sonrasında Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Partili üyelerin cami yapımına karşı çıktığını söyleyince tartışmalar başladı. Bolu Belediyesinin AK Parti Grup Başkanı Burak Balaban, “Bu haberdeki ifadeler kesinlikle yalan. Bizim camiye karşı olmamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz bu kararı mecliste o birliğiyle aldık. Biz okul alanının hemen karşısında alkollü mekan ruhsatı verilmesine karşıyız. Okul ve cami yapılacak alanın hemen karşısında alkollü mekan olmaz. Çarşamba günü detaylı açıklama yapacağız” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi'nde okul yapılması için belirlenen alanın içine yapılacak cami için AK Parti grubunun buna itiraz ettiğini söyledi.

“BİZ OKUL VE CAMİ ALANININ KARŞISINDA ALKOLLÜ MEKANA KARŞIYIZ”

AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Burak Balaban, “Bu haber kesinlikle doğru değil. Bizim cami alanına karşı çıkmamız gibi bir durum söz konusu değil. Bu karar mecliste oy birliği ile alındı. Bizim karşı çıktığımız konu okul ve cami alanının tam karşısına alkollü mekan ruhsatı verilmesi. Bu bölgeye yakın alanda başka bir eğitim kurumu daha var. Okul ve cami alanına 30 metre 50 metre uzaklıkta alkollü mekan olmaz” dedi.

----------------------------------------------

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye olarak Borazanlar Mahallesi'nde cami yaptırmak istediklerini fakat AK Parti grubunun cami yapılacak alanın karşısında meyhane olduğu gerekçesiyle karşı çıktığını söyledi. Başkan Özcan "Ben buraya bu camiyi yapacağım. Arkadaşlar mahkemeye başvuracakmış. Başvursunlar" dedi. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Mahallesi'nde 1250 metrekare bir alana belediye olarak cami yaptırmak istedikleri fakat AK Parti grubunun buna itiraz ettiğini söyledi.

Başkan Özcan, "Son zamanlarda Bolu'da yürüyen bir tartışma var. Bolu Belediyesi olarak biz bir cami yapacağımızı vaad ettik. Camiyi yapmayı planladığımız alan yaklaşık 20 yıl önce 18. madde uygulaması sonucunda çıkan 117 ortaklı bir yer. Çok merkezi bir noktada. 1 kilometrelik çap içerisinde 10 tane okul olan ancak 1 tane camisi olan yaklaşık 50 bin insanın yaşadığı bir bölge. Biz hep şunu söylüyoruz. Eğer bizim camiye ihtiyacımız varsa cami yapmalıyız. Okula ihtiyacımız varsa okul yapmalıyız. Burası 7 bin 250 metrekare 1250 metrekaresini vatandaş cami yapılmak üzere Bolu Belediyesine bağışladı. Bizde Bolu belediyesi olarak bu camiyi yapmaya karar verdik. Çünkü ihtiyaç" diye konuştu.

"NEDEN KARŞI ÇIKIYORSUNUZ?"

"Niye karşı çıkıyorsunuz, okul alanının zaten 6 dönümlük kısmı duruyor. Yarın oraya okul yapılmak istenirse Milli Eğitimede biz o konuda yardımcı olacağız. Keza daha 2 ay önce Bolu'da 10 dönümlük bir alanı Milli Eğitime tahsis ettik. Ama şöyle bir zihniyet var. Yani hep böyle söylüyorlar ya topluma işte CHP zihniyeti camiye karşı. CHP gelirse camileri kapatacak. Tam tersi camiye ihtiyaç varsa cami yapacağız, okula ihtiyaç varsa okul yapacağız. Bu bölgede de camiye ihtiyaç var. Zaruri bir ihtiyaç. Bundan dolayı bunu yapacağız. Ama rahatsızlık duydular çünkü CHP'li bir belediye başkanının cami yapma fikri onları rahatsız etti. Bizim zaten öyle bir zihniyetimiz var ki daha öncede söylediğim gibi okula ihtiyaç varsa okul yaparız, kreşe ihtiyaç varsa kreş yaparız, camiye ihtiyaç varsa cami yaparız. Seçimlerden öncede söylediler işte bunlar gelirse camileri kapatırlar bırakın cami kapatmayı biz yeni cami yaptırmak istiyoruz. Mevcut camiler ayda 1 kez temizleniyorsa şimdi 2 kez temizleniyor. Vatandaşlarımızın talepleri bizim için önemli. Ne talep ediyorlarsa onu yaparız." 

"MAHMEKEYE VERECEKLERMİŞ"

Başkan Özcan, AK Parti gurubunun mahkemeye gideceğini ifade ederek, "Arkadaşlar bu bölgede meyhane olduğunu söylüyorlar. Mahkmeye vereceklermiş. Cami nerde yapılacak, meyhane nerde. Arkadaşlar mahkemeye verirse versin. Ben bu camiyi yaptırmaya kararlıyım. Mahkeme şartlar uygun değil derse saygı göstermekten başka şansımız yok" dedi

8 yorum yapılmış
  • Garipbirkyl
    19 Ocak 2021 • 10:29
    Bıktık sizin kısır çekişmenizden hizmet değil şov pesindesiniz insanlar işsiz perişan yeter artık
  • Mustafa
    19 Ocak 2021 • 13:07
    Tanju özcan cami yaparsa olmaz. O zaman akp 'nin cehape zihniyeti islâm karşıtıdır propagandası boşa çıkacak. Itiraz sebebi tamamen budur. Gerisi boş laf
  • Gonulluyokmu
    19 Ocak 2021 • 17:02
    BElediye neden camii yaptırıyor kardeşim? ALlah bilir zaten camii yapılmak istenen yerin 200 metre ilerisinde camii vardır. TANJUU SANAYİ VE GÖLYÜZÜ IŞIKLARINA BATTI ÇIKTILAR YAPTIRACAKTIN NE OLDU? SU YAMI BATTI PROJE?
  • Aydn
    20 Ocak 2021 • 03:54
    Akp her projeye karşı çıkarsa...sürekli belediye başkanının önü ne engel koyarsa ...seçimde akp ye fatura kesilir
  • KltrMahalleli
    20 Ocak 2021 • 01:46
    CHP zihniyeti diye şimdiye kadar insanları çok güzel kandırdılar ve kendilerininde nasıl çalıştıklarını neler yaptıklarını 15 sene boyunca gördük.Şimdi koltuğa CHP li belediyeler geçti ve halka yapılan zulum bitti ve sosyal devletin ne olduğunu şu pandemi döneminde çok güzel gösterdiler.Şimdi son kaleleri kaldı bunların.Yıllardan beri atıp tutuyorlardı ya CHP liler şöyledir böyledir diye.CHP li belediyeler camiiler yapacak elbet.Bozulmasınlar dicem ama anla
  • Ahmetcan
    20 Ocak 2021 • 13:06
    Meyhane yi kapatın cami yi öyle yapın meyhane okul cami olur mu bir düşünün bakalım
  • Ali
    21 Ocak 2021 • 00:47
    Peki alkolün ülke genelinde yasaklanması adına birşey yaptınız mı?önemli olan bence bu.Batakligi kurutmadan sivri sinekleri yok edemezsin.Diger tavırlar bana hep siyasi geliryor nedense.
  • Vatandas
    22 Ocak 2021 • 03:11
    Ey yorumcular.Bu AKP zihniyeti Pasakoyundeki caminin yanina ickili Hilton otelini yaptirip ruhsat verdiler.Bu kararda Balaban`in da imzasi oldugu iddia ediliyor.Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.