VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2020 YILININ EN İYİ SİLAHI YERLİ ÜRETİM

26 Ocak 2021

.............................

HABER / MUTLU YUCA
Düzce’de kurulu bulunan Sarsılmaz silah sanayi tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen SAR 9X tabanca, Amerika'nın en prestijli silah dergisinde silah uzmanı editörlerin tercihiyle 2020 yılının en iyi tabancası seçildi. Seri üretimi devam eden tabancayı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en seçkin birliklerinden bordo berelilerde kullanmaya başladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 'Özgün Yerli Tabanca Projesi' kapsamında Organize Sanayi Bölgesindeki Sarsılmaz Silah Sanayi tarafından tamamı yerli ve milli imkanlarla tüm dünyadaki tabancalardan daha farklı özellikleriyle yeni bir tabanca geliştirildi. SAR 9 ailesinden olan tabanca modernize edilip yeni özellikler katılarak SAR 9X adıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü kullanımına sunuldu. 
SAR 9X, düşük atış aksı sayesinde şahlanma kontrolü kolaylığı ile arka arkaya atışlarda merminin aynı yere gitmesini kolaylaştıran özellikleriyle 2020 yılının en iyi tabancası oldu. ABD'nin en prestijli ateşli silah dergilerinden On Target Magazine tarafından düzenlenen 2020 Editors' Choice Award'da (Editörlerin Seçimi Ödülü) SAR 9X, ABD silah dünyasının önemli isimleri tarafından çeşitli teknik ve dayanıklılığa yönelik testlerden geçirildi. Editörlerin yaptığı değerlendirmelerin ardından oylama sonucunda, SAR 9X, dünyanın en iyi tabancası seçildi. 
BİZİM VE ÜLKEMİZ İÇİN BİR GURUR

Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Nuri Kızıltan, Savunma Sanayi Başkanlığının Özgün Yerli Tabanca projesi kapsamında üretilen  SAR 9X’in 50 bin atıma dayanan artı iklimlendirme testlerini hepsiyle başarıyla geçen bir ürün olduğunu vurgulayarak, “Şu an ordunun ve emniyet güçlerinin 200 bin adet teslimat yaptık. Son teslimatımızı da şu an yapmaktayız. Ülkemizin milli silahı olmasından gurur duyuyoruz. SAR9X, SAR9 ailesinin bir ürünüdür. Üzerine fener takılabilme özelliği ve soğutma kanalları ile performansının daha da yükseldiği bir üründür. Ayrıca teleskopik yay sistemi ve kabzedeki ergonomik sistemiyle son derece kullanıma uygun başarılı bir ürün olmuştur. Hem Türkiye’de hem Amerika’da kullanılan bir silahtır. On Target Magazine dergisinin her yıl düzenlediği ‘Editörlerin seçiminin ödülü’ yarışmasında birinci olmuştur. Burada performans değerlendirmesinin altını çizmek gerekiyor. Her yıl düzenlenmekte olan bir yarışmadır. Bu bizim için ve ülkemiz için gurur kaynağıdır. “ dedi.

  • 2020 YILININ EN İYİ SİLAHI YERLİ ÜRETİM
  • 2020 YILININ EN İYİ SİLAHI YERLİ ÜRETİM
1 yorum yapılmış
  • MukemmelLiberalizm
    26 Ocak 2021 • 09:37
    Özel sektörden anlamayan memur zihniyeti, baskıdan yasaklardan girişimciden elini çeksin bu başarılar oluk oluk akar. Tebrikler SARSILMAZ Tebrikler CANİK mükemmel silahlarınıza sahip olmayı çok isterdim fakat devletim vatandaşlarına psikopat katil gözüyle bakıyor. silahlanmamı istemiyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.