VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TERAVİH NAMAZLARINA YASAK GETİRİLDİ

6 Nisan 2021

....................................

Önümüzdeki hafta başlayacak olan Ramazan Ayı ile beraber, Cemaatle kılınacak olan teravih namazlarına yasak getirildi. Açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi.

Son dönemlerde hızla artış gösteren koronavirüs vakalarının ardından, yaklaşan ramazan ayıyla beraber, camilerde cemaatle kılınacak olan teravih namazlarının serbest olması, gündemde polemiğe neden oldu.

Alınan tepkilerin ardından açıklama yapan Diyanet İşleri, kararını değiştirdi. Ramazan ayı boyunca camilerde cemaatle kılınacak olan teravih namazlarına, yasak getirildi.


“EVDE KILMANIN UYGUN OLDUĞUNA KARAR VERDİK”

Başkan Ali Erbaş yaptığı açıklamada, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" ifadelerinde bulundu.

4 yorum yapılmış
  • Bolu
    6 Nisan 2021 • 03:41
    Olması gereken bu zaten niye milleti geriyorsunuz.
  • Muhsin
    6 Nisan 2021 • 04:44
    Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun.Ümmetin sağlığı çok önemlidir.Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki Camilerimizde cemaatimiz fiziksel mesafeye ve maske takmaya özen gösteriyor. Diyanet İşleri Başkanımız yaptığımız istişareler neticesinde bu karara vardıklarını ifade etmişler,Allah razı olsun.Dualarımız bu salgının bir an önce sona ermesidir.
  • Bolu
    7 Nisan 2021 • 13:27
    Mağazalara mitinglere her yere tepki yok camiye ve namaza tepki var daha çok bu tür hastalık çekeriz cenaballah bizi daha çok süründürür.arkadaslar herseyin sahibi allahtir biz Allaha camilerde evlerde yalvaralım Denizi oki bölen yağmur tanesini bir birine deydirmeyen Rabbım affetsin bağışlasın ve bu hastalığı bizlerden alsin.
  • Sedat
    8 Nisan 2021 • 03:56
    Kafeleri aç namazı camide yasakla dinsiz herifler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.