VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKANLARA DESTEK VERİLECEK

9 Nisan 2021

................................................

Yiyecek içecek sektöründe çalışmakta olan, Nisan ve Mayıs aylarında ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara 1500 liralık maddi destek verileceği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu tarafından onaylandı.

 

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeme-içme sektöründe çalışan 537 bin kişi olduğunu belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, 282 bin çalışanın 1.500 TL’lik destekten yararlanmasını beklediklerini söyledi.

 

“282 BİN POTANSİYELİMİZ VAR”

 

Düzenleme ile çiftçilerin tarımsal kredi borçları yapılandırılacak, gayrimenkuller satış komisyonlarınca fiziki ortamın yanı sıra elektronik ortamda açık artırmayla satılabilecek, yiyecek içecek hizmetleri sektöründe çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara ise 1500 liralık destek verilecek.

Birçok düzenlemeyi içeren torba yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifin önemli maddeleri arasında, kafe ve restoran çalışanlarına yönelik destek düzenlemesi de yer alıyordu. Teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, “Yeme-içme sektöründe çalışan 537 bin kişi var. Bunun 165 bin kişisi kısa çalışmadan faydalanıyor. 90 bin kişisi ise nakdî ücret desteğinden faydalanıyor. Bunların hepsi 255 bin… Bunu 537 binden düştüğümüz zaman 282 bin potansiyelimiz var” dedi.

1 yorum yapılmış
  • Sdka
    9 Nisan 2021 • 22:57
    Bir çocuğum öğretmen evde zamanı bol devletimizden allah razı olsun maaşı alıyor öbür çocuğum tekstilci evde kaldığı zaman parayı bırak iş kaybetme korkusu var onun da sorunu inşallah çözülür
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.