VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU

9 Nisan 2021

................................................................

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Türkiye turuna çıkan aralarında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın da bulunduğu grup Bolu’da temaslarda bulunup katledilen kadınların isimlerinin verildiği cadde ve sokakların açılışını yaptılar.


Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Yaşam Hak Projesi’ kapsamında 81 ile gidecek olan Yaşam Hak Otobüsü’nün ikinci durağı Bolu oldu. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve partililer belediye önünde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, eşi Meral Özcan ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker ile partililer tarafından karşılandı. Nazlıaka ve beraberindekiler Başkan Özcan’ı, makamında ziyaret ederek projeyi anlattılar.

 

“KATLEDİLMİŞ KADINLARIN İSİMLERİNİ BOLU’DA YAŞATIYORUZ”

Başkan Özcan, özellikle kırsaldaki kadınlara ulaşamama, anlayamama gibi sorunların olduğunu vurgulayarak, “İnşallah çalışmalarınız meyvesini verecek. Aylin Hanım bu konuda başarılı olacaktır. Bolu’daki kadın kollarımızda oldukça faal. Sayın İl başkanımıza, merkez ilçe başkanımıza ve yönetici arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Pandemiye rağmen çalışmalarına devam ediyorlar. Pandemi süreci aşıldıktan sonra inşallah çalışmalara daha bir hız vereceğiz. Kadın Kolları İl Başkanımız aynı zamanda Kent Konseyi’nin de genel sekreteri oldu. Kent Konseyi Kadın Kolları ile birlikte daha verimli çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Katledilen kadınlarımızın isimlerini bazı cadde ve sokaklara verdik. Sembolik olarak bu caddelerin bir veya iki tanesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Şiddete maruz kalmış, katledilmiş kadınlarımızın isimlerinin Bolu’da yaşatılması konusunda hassas davranıyoruz. Bugün de sizlerle birlikte Özgecan Aslan Bulvarı’nın ve Emine Karabulut Caddesi’nin açılışını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.


“300 KADININ HAYATINA DOKUNDUK”

Nazlıaka ise Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak yaşamak adına bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
“Bu projede bir çağrı merkezi kurduk ve 444 82 85 numaralı çağrı merkezimizi arayan herkese buradan ücretsiz psikolojik hizmet, ücretsiz danışmanlık hizmeti, hukuki danışmanlık hizmeti ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Parti belediyelerinin olduğu yerlerde de barınma ihtiyacının karşılanması noktasında yardımcı oluyoruz. Kız kardeşlerimize hakikaten görünmez bağlarla bağlı olduğumuzu ifade ediyoruz. Onlara ‘yalnız değilsiniz, biz varız’ diyoruz. Çünkü biliyoruz ki, özellikle şiddet mağduru olan kadınlar kendini toplumdan çok izole ediyor. Yalnızlaşıyor, kendini değersizleştiriyor. O yüzden kendilerini yalnız hissetmesinler diye kadın kolları olarak onları kollarımızla sarıl sarmalıyoruz. Proje oldukça ses getirdi. Bugüne kadar 300’e yakın kadının hayatına birebir dokundu. Belki biz olmasaydık o kadınlardan bir kısmı hayatta olmayacaktı. Bu İstanbul Sözleşmesi sürecinde daha farklı şeyler yapmak lazım. Biz zaten pandemiye rağmen il il gidiyor, projeyi anlatıyorduk ama şimdi bir otobüsümüz var. Yollara çıktık ve dedik ki Kadına Yönelik Şiddet konusundaki duyarlılığı arttırmak, İstanbul Sözleşmesinin neden gerekli olduğunu daha net ifade edebilmek, herkese anlatabilmek için biz diyar diyar gezmeliyiz. Gitmediğimiz il, gitmediğimiz ilçe, gitmediğimiz mahalle, gitmediğimiz sokak, gitmediğimiz ev kalmamalı. Şu anda da Türkiye’yi karış karış geziyoruz. İlk ziyaretimizde Genel Başkan Yardımcımız Gökçe Gökçen’de eşlik etti. O da zaten kadın hakları konusundaki duyarlılığıyla bilinen bir kız kardeşimiz. Onun için varlığı nedeniyle de ona da teşekkür ediyorum”

  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
  • YAŞAMHAK PROJESİ'NİN SIRADAKİ DURAĞI BOLU OLDU
4 yorum yapılmış
  • portre
    9 Nisan 2021 • 12:36
    Nazlıaka Atatürk portresini odasına asmayan kadın değil mi Sayın Başkanım, yoksa yanlış mı hatırlıyoruz ya da unutkanlık size de mi bulaştı Tanju Başkanım?
  • ZeynelAbidin
    10 Nisan 2021 • 13:54
    Kendin cal,kendin oyna.
  • krmz
    11 Nisan 2021 • 01:36
    Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir, problemi olanlar bizim şehrimize gelmesinler ya da şehrimizi terk etsinler, şekil A: Nazlıaka
  • Misafir
    11 Nisan 2021 • 10:15
    Sayı bari vermeyin komiksiniz 300 kadınmış, milyonlarca olmalıydı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.