VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN ÖZCAN'DAN ÖNEMLİ SAYAÇ AÇIKLAMASI

10 Nisan 2021

.....................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, değişimi yapılan 13 bin adet dijital su sayaçtan yüzde 88’inin arızalı olduğunu belirterek, ön ödemeli su aboneline çağrıda bulundu. Özcan, “Ucuz su kullanmak ve kalibrasyonla uğraşmamak için gelin sayacınızı ücret değiştirelim.” dedi.


Bolu Belediyesi tarafından dijital su sayaçlarıyla ilgili ücretsiz değişim çalışmaları devam ediyor.  Bu kapsamda yaklaşık 13 bin abonenin sayacı, mekanik su sayaç ile ücretsiz olarak değiştirilirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hafta sonu değişimi yapılan eski sayaçların muhafaza edildiği depoya giderek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


“13 BİN ABONENİN SAATİ ÜCRETSİZ OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ”

Burada mekanik su sayacına dönüş ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özcan, “Şuanda değiştirdiğimiz dijital saatlerin toplandığı deponun bir tanesindeyiz. Bu sürecin başında bu saatleri değiştirmemiz gerekiyor, özellikle kalibrasyon süresi dolmuş olanların hemen değiştirilmesi gerekiyor demiştik. Covid sürecinde ekiplerimiz bizzat evlere giderek saatlerin yaklaşık yüzde 95’ini incelediler. İlk incelemede bize mevcut saatlerin yüzde 55’inin bozuk olduğunu ifade ettiler. Sonrasında biz ücretsiz mekanik ile dijital saatleri değiştirelim dedikten sonra vatandaşımızın yoğun bir başvurusu oldu, 2-3 ayda yaklaşık 13 bin abonenin saati ücretsiz olarak değiştirildi.” dedi.


“SAYAÇLARIN YÜZDE 88’İNİN ARIZALI OLDUĞUNU TESPİT ETTİK”

Değişimi yapılan saatler ile ilgili detaylı bir inceleme yaptıklarını kaydeden Özcan, hiç beklemedikleri bir gerçekle karşılaştıklarını söyleyerek, “Yaptığımız detaylı incelemede gördük ki sayaçların yüzde 55’inin değil; yüzde 88’inin arızalı olduğunu tespit ettik.  Biz vatandaşlarımıza illa mekaniğe geçeceksiniz diye zorlamıyoruz. Ama şöyle bir sıkıntı var: saatleri bozulduğunda veya kalibrasyon süreleri dolduğunda şuanda saatlerini kalibre ettirebilecek herhangi bir kurum/kuruluş yok! Bu saati yenilemek istiyorum derlerse yenisini satın alabileceği bir yer de yok; ya Eskişehir’e ya Ankara’ya gitmeleri gerekiyor.” diye konuştu. 


“MEKANİK SAATE DÖNMEKTE BÜYÜK FAYDA VAR”

“Vatandaşlarımızın bir an önce mekanik saate dönmelerinde büyük fayda var” diyen Özcan, “Ayrıca mekanik saatlere yüzde 25 indirim yapıldığı için şu anda mekanik saate geçen vatandaşlarımız hem suyu daha ucuza kullanmış oluyor, hem de suyum kesildi mi ne kadar kaldı diye endişe etmeyecek.” ifadelerini kullandı. Akıllı denilen dijital su sayaçlarının aslında akıllı olmadığını ve pillerinin de değişmesi gerektiğini söyleyen Özcan, kalibrasyon zorunluğu olan saatlerde yaşanacak arızalara değinerek, “Sayaç tamamen arızalı çıkarsa 450 TL’ye yenisinin satın alınması gerekli. Ancak şuanda sayaç satan firma da kalmadı Bolu’ya. O yüzden bu değişimi bir an önce gerçekleştirmemiz lazım.” dedi. 


“GELİN SAYACINIZI ÜCRETİ DEĞİŞTİRELİM, SUYU UCUZA KULLANIN”

Söz konusu değişimle 10 yıllık kalibrasyon süresi dolmuş sayaçlar ile ilgili Sanayi Bakanlığı’nın keseceği 1250 TL cezanın da önüne geçileceğini vurgulayan Özcan, Bolu halkına çağrıda bulunarak, “O yüzden tekrar ediyorum; ucuz su kullanmak için, kalibrasyonla uğraşmamak için gelin sayacınızı ücret değiştirelim ve daha ucuz su kullanmaya başlayın.” ifadelerini kullandı. 
“Mekaniğe geçen abonelerin kalan suları mahsup edilecek”
Özcan, değişimi yapılan ön ödemeli su sayaçlarında kalan bakiye konusuna da açıklık getirdi. Özcan, sayaçlarını değiştiren abonelerinin bakiyelerinde su olması durumunda kalanın sularının mahsup edileceğini ve herhangi bir hak kaybı yaşanmayacağını bildirdi. 


KİRACISI OLAN EV SAHİPLERİNE UYARI

Açıklamasında son olarak kiracısı olan ev sahiplerine de seslenen Özcan, “Bazı ev sahipleri kiracım abone, çıktıktan sonra bile herhangi bir sorun olmaz diyor. Hayır, o sıkıntı oluyor, maalesef ev sahiplerinin siciline bu borç, borç olarak işleniyor.” diye konuştu.

17 yorum yapılmış
  • -H-G
    10 Nisan 2021 • 09:05
    Eski başkan ALATTİN YILMAZ zamanında baskı yapılarak dijital sayaca geçtik.Şimdi de mekanik sayaç takılması için telefonlarımıza mesaj geliyor.Bu nasıl bir uygulama biz elektronik sayaca istiyerek geçmedik.Aynı indirimin bizede uygulanmasını istiyoruz.
  • MUSTAFAEN
    10 Nisan 2021 • 10:24
    BOLU SAĞLIK MAH NEZAMAN DEĞİŞECEK BU SU SAYAÇLARI AMA BEN DİJİTAL KARTAL 150 TL SU YÜKLEDİM VE 100 TLDE SUYUM VAR O NASIL OLACAK
  • Necmi
    10 Nisan 2021 • 10:43
    Takılı olan saatleri onarın boş işle meşgul olmayın bu saatler takılırken de yüzde yirmi indirimli olacaktı olanı yıkamayın olsnlari değerlendirin
  • Yasinpazarc
    10 Nisan 2021 • 11:09
    Analog saatleri ay sonu belediye görevlileri okuyacaklar ve min 1 tl okuma ücreti kesecekler... dijital saatler bir hata olabilir ama yeni saatlerden alınacak okuma ücreti de usulsüz olacak..birde dijital saat kullananlar neden aynı suya fazla para ödüyor..sh cenneti olup en pahalı suyu ödemekte ayrı bi durum. Neyse herşey güzel olacak...
  • Bolulu14
    10 Nisan 2021 • 11:19
    Geçmiş dönemde bu sayacı getirip Boluya zorunlu kılan zihniyetin yatacak yeri yok.
  • Mert
    10 Nisan 2021 • 11:22
    Mekanik sayacın bedelini ödesem dijital sayaç bende kalsa olmazmı.
  • Ali
    10 Nisan 2021 • 11:48
    Benim 6 tane dijital su sayacım var 6 dijital su sayacının parasını geri iade edecek misiniz değiştirince ?
  • Ali
    10 Nisan 2021 • 12:04
    Dijital saate verdiğimiz para boşamı gitti
  • Bolulu
    10 Nisan 2021 • 14:02
    Secim zamanı suya indirim olacaktı bindirdim oldu inşallah 15 tl okuma paŕasi almazlaŕ bekleyip gorecez
  • Bolu
    10 Nisan 2021 • 14:53
    Ben memnunum dijital den her ay fatura yatırma işim yok.ayrıca kalibrasyon olacaksa yapın bu sizin işiniz yapın kardeşim.vatandaşı daha fazla sıkmayın.
  • Emekli
    10 Nisan 2021 • 15:08
    Önceki yönetimde, zorlayarak dijital saat taktırdılar.Şimdiki yönetim de anolog saate zorluyorlar.Ne biçim anlayış? Eşitlik ilkesine de aykırı.Önceki yönetim anolog saat kullananları cezalandırdı,şimdiki yötim de dijital saat kullananları cezalandırıyor.Vatandaş hangi saati istiyorsa o saati kullansın.Belediyenin su saatlerine farklı ücret uygulaması adaletsizlik,inşallah bu uygulamadan dönülür.
  • Emekli
    10 Nisan 2021 • 15:10
    Önceki yönetimde, zorlayarak dijital saat taktırdılar.Şimdiki yönetim de anolog saate zorluyorlar.Ne biçim anlayış? Eşitlik ilkesine de aykırı.Önceki yönetim anolog saat kullananları cezalandırdı,şimdiki yötim de dijital saat kullananları cezalandırıyor.Vatandaş hangi saati istiyorsa o saati kullansın.Belediyenin su saatlerine farklı ücret uygulaması adaletsizlik,inşallah bu uygulamadan dönülür.
  • Cemalettintok
    10 Nisan 2021 • 20:44
    Bu sayaçları halkın başına bela eden rant sağlayan kimvarsa allah belasını versin nasıl bi utanmazlık dijital saatlerin çoğu biların katlarında yada içerde şimdi chp sayaç okumak için elaman alacak başka yolu kalmadı alattin gider ayak belediyeyi doldurdu tanju bey ve ekibi düşündü taşındı bunu buldu hepinize haram zıkkım olsun alattin denilen müptezeli dava etmek lazım yada bolu belediyesini yarın başka parti gelir bu saatler olmadı der oda başka model bulur b
  • Aklmdadelisorular
    11 Nisan 2021 • 00:50
    Alınan ve tahsil edilen kalibrasyon ve bakım bedelleri üzerine mi bu açıklamalar.emlak ve çtv ile pandemi başında tahsil edilen bu ücretler neden alındı o zaman? Meclis kararı ile herkese başvuru şartı olmadan planlama ile yapsınlar neden yapmıyorlar? önceki sayaçlar yüzünden ev içinde olan tesisatın okumasını bu pandemide personel içeri girerek mi yapacaklar? Neden bireysel başvuru istiyorlar? Amaç sen istedin bizde yaptık? Karun belediyeciliğinde CHP dönemi? Fa
  • merakda
    11 Nisan 2021 • 03:26
    belediyede dijital saatlerin kalibrasyonunu yapacak birim kurulamazmı millet uzayı araştırıyor biz hala su saati peşindeyiz,vatandaş olarak bizi rahat bırakın isteyen istediği saati kullansın iyilik yapacaksanız su fiyatını ucuzlatın
  • Adamndibi
    11 Nisan 2021 • 05:22
    Kütahya'da BAYLAN FİRMASI var, neden yok diyorsunuz. Değiştirmek yerine bu firma ile protokol yapılarak sorun ortadan kalkar. Kimse, siyasi hırs ve rövanş alma hevesiyle siyasi karar verip halkı zarara sokacak bir karar alamaz... Uygulama yanlış, çifte standart resmen.
  • Batandas
    11 Nisan 2021 • 18:21
    Çok yerinde bir karar almış sayın başkan zamanında bu saatleri bize satarken kimse on yıl pil ömründen kaliprasyon ayarından bahsetmedi mecburen aldık şimdi niye para verelim on yılı dolduran elektrik sayacını bedava değiştiriyorlar bunuda değiştirsinler yada asıl onlar alsınlar sözde akıllı saatlerinin paramızı geri versinler
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.