VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DİYANET'TEN BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI

1 Mayıs 2021

............................................................

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bayram namazının toplu kılınması ile ilgili açıklamada bulundu. Camilerde yoğun tedbirler alındığını söyleyen Erbaş, "Biz bayram namazı kılınacak şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılabiliyorsak, bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal 7'de yayımlanan "Prof. Dr. Mustafa Karataş'la Sahur Vakti" programına video konferans yoluyla katıldı. Katıldığı programda Erbaş, Cuma namazlarının kılınabildiği şekilde bayram namazının da kılınmasında bir sorun olmadığını ve camilerde bununla ilgili gerekli önemlerin alınması için ellerinden gelenin yapıldığını söyledi.

“CUMA NAMAZINI NASIL KILIYORSAK BAYRAM NAMAZINI DA AYNI ŞEKİLDE KILABİLİRİZ”

Tam kapanma sonrasında bayram namazının toplu kılınması ile ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap veren Erbaş, "Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz. Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibarıyla düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa" ifadelerini kullandı.

“CAMİLERDE TEDBİRLER ALINIYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ayında yürüttüğü din hizmetleriyle ilgili bilgi veren Erbaş, "Beş vakit ve cuma namazlarımızda cemilerdeki irşat çalışmalarımız devam ediyor. Dijital ortamı çok iyi kullanmaya başladık. Diyanet TV'den irşat programları yapılıyor. Ayrıca Türkiye genelinde 90 bin kadar camimizde, imkanlar nispetinde, tedbirlere riayet ederek irşat hizmetlerine devam ediyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE DİYANET VAKFININ HİZMETLERİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Yurt dışında 100'den fazla ülkede de Diyanet görevlilerinin irşat çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfının hizmetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Yurt içinde 81 ilimiz 922 ilçemizde, Diyanet Vakfının hayır hasenat hizmetleri, ramazan paketleri, zekat dağıtımı sürüyor. Yurt dışında ise 78 ülkede fakir fukara, garip gureba insanların yanında mümkün oldukça olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin cömertliğini, milletimizin büyüklüğünü bu şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında insanlarımızla paylaşmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

7 yorum yapılmış
  • merdmenci
    30 Nisan 2021 • 17:29
    Bunlarn hakikaten bir amacı var ki konuşuyorlar hepimizi hasta edecekler
  • Garipbirkyl
    30 Nisan 2021 • 19:03
    Dinimiz önce insan kul hakkı der insanları camilere toplayıp virüsün yayılmasına sebep olup kul hakkına girmeyin Cuma namazı farz bayram namazı farz değil Yapmayın
  • brahim
    1 Mayıs 2021 • 00:27
    Boş kişiler bedava para ne olacak
  • KrolununTorunu
    1 Mayıs 2021 • 02:04
    Lebaleb kongrelerle miting gibi yapılan tarikat cemaat liderlerinin cenaze törenleri ile yanlış sağlık plitikaları ile hala ölümlere doymadınızmı ?
  • adnan
    1 Mayıs 2021 • 02:23
    o gün pandemi bitmiş mi oluyor
  • Bolulu
    1 Mayıs 2021 • 02:54
    İbadet engel nenemez lakin tepbir gereklidir bence isteyenler kılar gider istemeyen kılmaz bayram namazı bu
  • Hamza
    4 Mayıs 2021 • 23:45
    Kimseyi zorla camiye getirmiyorlar.Kılmak isteyen gelir.Cuma namazında da öyle değilmi?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.