VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

35 LİRALIK FATURA YÜZÜNDEN ELEKTRİĞİ KESİLDİ

24 Mayıs 2021

................................................

65 yaşın üstündeki Aysel Özsoy’un işlettiği konfeksiyon dükkanının elektriği 35 liralık fatura borcu yüzünden kesildi. Özsoy, “Elektrik gibi bir dükkanın temel ihtiyacı olan bir şeyi bu şekilde kapatmak zaten mağdur olan esnafı daha da mağdur duruma düşürmektir” dedi.

Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sıkıntıya düşen esnaflardan biri daha konfeksiyon dükkanı sahibi olan Aysel Özsoy oldu. Aysel Özsoy, Bolu’da Karaçayır Mahallesi İzzet Baysal Caddesi üzerindeki Güler 2 İşhanı’nda esnafken ödeyemediği 35 liralık bir fatura nedeniyle elektriğinin kesildiğini söyledi. Pandemi döneminde dükkanının uzun süre boyunca kapalı olduğunu ve bu yüzden çoğu zaman faturalarını takip edemeyip aynı zamanda ödeyemediğini dile getiren Özsoy, tam kapanma sonrası dükkanına geldiğinde, elektriğinin SEDAŞ tarafından kesildiğini gördüğünü dile getirdi.

“35 LİRALIK FATURA İÇİN ELEKTRİĞİMİ KESTİLER”

Özsoy konuyla ilgili, “Tam kapanma dönemi dolayısıyla dükkanım kapalıydı. Zaten açık olsa da maalesef gelen çok müşterimiz olmuyor. Bayram sonrasında dükkanıma gittiğimde elektriğimin kesik olduğunu fark ettim. 35 liralık fatura borcum nedeniyle kapatmışlar. Pandemi dolayısıyla daha önce alınan birçok karar var. 65 yaş üstü vatandaşlara bu konuda bir imtiyaz sağlanmıştı. Buna rağmen bu şekilde bir uygulama yapılması, hele ki ekonomik anlamda bir hayli zor geçen bu dönemde yapılması gerçekten çok can sıkıcı bir durum. Dükkanım kapalı olduğu için gelen faturalarımı da takip edemedim haliyle. Bu şekilde bildirim yapmadan kesinti yapılmasını doğru bulmuyorum. Özellikle elektrik gibi bir dükkanın temel ihtiyacı olan bir şeyi bu şekilde kapatmak zaten mağdur olan esnafı daha da mağdur duruma düşürmektir” ifadelerini kullandı.

5 yorum yapılmış
  • Can
    24 Mayıs 2021 • 12:51
    Bunlar vatandaşın gözünün yaşına bakmazlar vatandaş zorda kalmis hükümetin umrunda bile deyil çok yazık
  • Hakki
    24 Mayıs 2021 • 15:57
    Biraz araştırsanız haber yaparken yazık değil mi??? Kendi sigortası atmış. Komik ve suçlu duruma düşüyorsunuz...
  • boluluvatanda
    25 Mayıs 2021 • 00:39
    maalesef haber kanalllarında böyle bir duyuru yapıldı .elektrik doğalgaz kesilmeyecek diye bende öyle bir mağduriyet yaşayacaktım. aksagazdan gaz kesimi mesajı aldım. müşteri hizmetlerini aradım. bize resmi bir yazı gelmedi keseriz dediler. ama sokağa çıkma yasağı var dedim. internet bankacılığından ödeme yapın dediler. kart kullanmıyorum dedim. o bizim sorunumuz değil dediler. bir diğeride evkur taksidi ödemezseniz gecikme zamı uygulanır dediler kartla atmden yat
  • boluluvatanda
    25 Mayıs 2021 • 00:41
    maalesef çok cahil ve gerikafalı bir ülkede yaşıyoruz. türkiye bu zihniyeti kaldırmadığı sürece bir adım bile ileri gidemez. zenginin hüküm sürdüğü fakirin ezildiği paranın konuştuğu bir ülkeyiz maalesef yazık çok yazık
  • Eyupcan
    25 Mayıs 2021 • 13:10
    Yazıklar olsun..tefeciden betersiniz nasıl bir dünyada yaşıyoruz ne arkadaş sanki o elejtirigi kesmesen batacaksin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.