VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KYK BORCU OLANLARIN DİKKATİNE

25 Mayıs 2021

........................................

5 milyon üniversite mezununun öğrenim kredisi borcuyla ilgili Meclis'e sunulan yapılandırma teklifiyle ödemelerde kolaylıklar getiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti, matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesi ile borç yapılandırmasını da içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Kanun teklifinde birçok vergi borcuna yapılandırma gelirken, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu faiziyle katlanarak artan üniversite mezunlarının durumu da merak ediliyordu. Meclis’e sunulan 15 maddelik yapılandırma düzenlemesi, üniversite mezunu olan yaklaşık 5 milyon kişinin öğrenim kredisi borcuyla ilgili de önemli kolaylıklar getiriyor.

BAŞVURULARI 31 AĞUSTOS 2021 TARİHİNE KADAR

Tasarıyla KYK'ya olan öğrenim ve katkı kredisi borçları da yapılandırmadan yararlanabilecek. 30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar kapsamda olacak. Yasa çıktıktan sonra yapılandırma başvuruları 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılabilecek. İlk taksit son ödeme günü 30 Eylül olarak belirlendi. Bu tarih, günün şartlarına göre uzatılabilir. Yapılandırma anaparaya eklenen gecikme zammı ve faizinde indirim sağlıyor. Anaparada bir indirim söz konusu değil. Geciken dönem için aylık 0.35’lik Yİ-ÜFE oranı baz alınacak. Bu da daha önce aylık işletilen yüzde 1,40’lık gecikme faizinden çok daha düşük bir orana işaret ediyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.