VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİLİK VE BELEDİYEYE ARASINDA GERİLİM

29 Haziran 2021

.......................

Haber: Mutlu YUCA

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Yukarı Çarşı’da yapılacak yenileme çalışmaları nedeniyle esnafın cebinden çıkacağı ifade edilen 2.5 milyon TL’nin valilik aracılığıyla ödenmesi gerektiğini savunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a İl Özel İdaresi’ne belediyenin ödemesi gereken katkı payı rakamını hatırlatarak, “Bolu Belediye Başkanlığı 2021 yılı için tahakkuk eden katkı payı borcunu halen beyan dahi etmemiştir. Belirtilen gerekçelerle ve mevcut şartlarda, Bolu Belediye Başkanlığının 2.5 milyon TL tutarındaki katkı payı iade talebi yasal olarak mümkün değildir” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan tarihi Yukarı Çarşı’da yapılacak yenileme çalışmaları kapsamında gereken 2.5 milyon TL’lik ödeneğin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Fonu’ndan kaynak kullanarak yapmak istediğini açıklayarak, “Ancak tasarruf hakkı Vali Ahmet Ümit’te bulunuyor. Vali Ümit “Olur” derse Yukarı Çarşı’da yapılacak düzenlemeler bu fondan karşılanacak.” dedi.

“BELEDİYENİN ÖZEL İDAREYE 6 MİLYON BORCU VAR”

Bir süredir iki kurum arasında devam eden 2.5 milyon TL’lik ödenek kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ümit, belediyenin İl Özel İdaresine ödemesi gereken katkı payını ödemediğini belirterek, “Bolu Belediye Başkanlığı’nın 2005 yılından bugüne kadar İl Özel idaresi katkı payı hesabına toplam 12 milyon 658 bin 909 TL borcu bulunmaktadır. Belediye bugüne kadar bu borcun sadece 5 milyon 750 bin 618 TL sini ödemiştir. Halen 6 milyon 908 bin 290 TL borcu bulunmaktadır. Buna rağmen bugüne kadar Bolu Belediye Başkanlığı’na 3 milyon 138 bin 75 TL katkı payı geri ödemesi yapılmıştır. Bolu Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresinin ikazları üzerine borcunu yapılandırmış ve sadece 772 bin 50 TL. ödeme yapmıştır. Ayrıca Bolu Belediye Başkanlığı 2021 yılı için tahakkuk eden katkı payı borcunu halen beyan dahi etmemiştir. Bugüne kadar ödenek yetersizliği dolayısıyla Bolu Belediye Başkanlığı dışında hiçbir kuruma katkı payı geri ödemesi yapılamamıştır” diye konuştu.

“KATKI PAYI FONUNDAN BAŞKA TALEPLERDE VAR”

Vali Ümit, katkı payı fonundan başka taleplerinde bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu fonun taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmeliğin 7.maddesi gereğince il genelindeki tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi arasında hakkaniyet ölçülerine uygun olarak kullanılması zorunludur. Belirtilen gerekçelerle ve mevcut şartlarda Bolu Belediye Başkanlığının 2 milyon 500 bin TL tutarındaki katkı payı iade talebi yasal olarak mümkün değildir.”

4 yorum yapılmış
  • Cemal
    29 Haziran 2021 • 05:49
    2005 yılından beri ödemeyen bu başkan değil ama önüne taş koyulan bu başkan niye öncekine kimse çıkıp 13 senedir bu borcu neden ölemiyorsun ödemediğin sürece bu heykeli yapamazsın demedi dikti milyonluk heykeli sarapcilara mesken oldu bolumun parasi
  • Adalet
    29 Haziran 2021 • 08:13
    Sayın başkan once boluya gelmiş velilerimizde icraat yönünden Aydin baris 2. Ahmet ümit çok iyi ve güzel incele ve değerlendirme yapan valiler.boyle belediyenin hakki varsa önce belediyeyi meclisinde söylenir veya tartışılır sonra kültür varlıklarına havale edilir uygun görülürse bir üst makama gönderilir.valilik değerlendirir inceler uygun görürseniz onaylamadan ilk önce üst düzey bakanlığa danisir tasinmaz kultur varlıklarının korunmasına ait katkı payına
  • Dopra
    29 Haziran 2021 • 12:04
    Hadi önceki başkan ödemedi bu başkan geldiğinden beri niye ödemedi hukukcu başkan neden suç işliyor
  • ibrahimyaman
    29 Haziran 2021 • 15:22
    Kültürel ve anıtsal binaları güzelleştireceksen gel Karamanlı mah.Işıklı sokağa.Sansar,kirpi,fare,akrep yuvası 2 tarihi eser osmanlı evi var.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.