VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ’DEN YENİ DÖNEM KARARLARI

16 Eylül 2021

..............................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin 4 Ekim’de başlayacağı açıklandı. BAİBÜ’den yapılan açıklamada yüz yüze ders sürelerinin 30 dakikadan az 40 dakikadan fazla olmamasına, derslerin kesinlikle blok ders şeklinde yapılmamasına, aşı programına dahil ve ikinci doz aşısını en az 15 gün önce yaptıran ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrencilerin dersleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edilmesinin sağlanmasına” karar verildiği belirtildi.

BAİBÜ senatosu, 4 Ekim’de başlayacak yeni dönem için aldıkları kararları açıkladı. BAİBÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, “Her bir program için derslerin yüzde 40’ını geçmeyecek şekilde Senato tarafından belirlenen derslerin çevrimiçi yürütülmesine, uzaktan eğitim ile yapılan derslerin ara sınavlarının birimlerin ilgili kurulları kararıyla çevrimiçi veya yüz yüze yapılabilmesine, diğer bütün dersler için ara sınav, dönem sonu, bütünleme, tek-çift, azami öğrenim sonu sınavlarının yüz yüze yapılmasına, derslerin özelliğine göre ölçme değerlendirme yöntemlerinin, ödev, proje, sözlü sunum, küçük sınavlar ve süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici etkinliklerle zenginleştirilmesine ve bunların ara sınav ve/veya dönem sonu sınav sonuçlarına dahil edilmesine” denildi.

DERSLER 40 DAKİKADAN FAZLA OLMAYACAK

Ders saatlerinin de pandemi koşullarına düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi:

“Ortak zorunlu derslerin ve sınavlarının uzaktan eğitim yöntemi ile yapılmasına, yüz yüze yapılacak derslerin öğrenci sayısı, fiziki koşullar, programların koşulları ve salgının seyri de dikkate alınarak, birimin ilgili kurulları kararıyla dönüşümlü veya şubelere bölünerek seyreltilmiş olarak da yapılabilmesine, yüz yüze ders sürelerinin 30 dakikadan az 40 dakikadan fazla olmamasına, derslerin kesinlikle blok ders şeklinde yapılmamasına, yüz yüze ve çevrim içi yapılacak derslerde mevzuat gereği öğrencilerin devam koşulunun aranmasına”

ÖĞRENCİLER İÇİN AŞI VE PCR KARARI

Yeni dönemde derslere girecek öğrenciler için aşı ve PCR testine ilişkin de yeni kararların alındığının belirtildiği açıklamada, “Aşı programına dahil ve ikinci doz aşısını en az 15 gün önce yaptıran ya da en çok 72 saat öncesine ait negatif sonuçlu PCR testi olan öğrencilerin dersleri maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde yüz yüze takip edilmesinin sağlanmasına, eğitim-öğretim hizmetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için öğrenci, akademik ve idari insan kaynağının yanı sıra Üniversitemiz yerleşkelerindeki tüm çalışanların Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden risk durumu/aşı/PCR testi kontrol ve taramasının etkin bir şekilde yapılmasına ve aşılamanın teşvik edilmesine, “denildi.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARLA İLGİLİ YENİ KARARLAR

Kronik hastalığı olan öğrencilerin kayıt dondurma taleplerinin ilgili kurullarca değerlendirileceğinin ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Uygulama ağırlıklı programlarda kayıtlı öğrencilerin uygulamalara katılmak istememesi halinde kayıt dondurma taleplerinin birimlerin ilgili kurullarınca değerlendirilmesine, tez aşamasında olan lisansüstü öğrencilerin tez danışmanları onayı alındıktan sonra Üniversite Yönetim Kurulu kararıyla kayıt dondurabilmelerine, küresel salgın nedeniyle ülkemize gelemeyen uluslararası öğrenciler ile kronik rahatsızlığı olan veya ailesi yüksek risk grubunda bulunan öğrencilerin kayıt dondurma taleplerinin birimlerin ilgili kurullarınca değerlendirilmesine, kronik rahatsızlığı olan öğretim elemanlarının talebi doğrultusunda birimlerin ilgili kurul kararıyla dersleri uzaktan eğitim yöntemiyle verebilmelerine, Covid-19 Danışma ve Koordinasyon Kurulu tarafından kampüs eğitim alanları, toplantı salonları, kütüphane, yemekhane, spor ve sosyal mekanlarda pandemi kapsamında uygulanacak tedbirlere ilişkin alınacak kararların akademik ve idari birimler tarafından uygulanmasına karar verilmiştir.”

 

3 yorum yapılmış
  • ZeynepAknar
    16 Eylül 2021 • 10:12
    Dilerim yeni okul dönemi ,başta tüm öğrencilere ve eğitmenlere hayırlı olur.Haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak için takipte olacağız. Şu an onca öğrenci biraz olsun nefes almıştır,zira belirsizlik en kötüsü, bakalım neler olacak ve ne gibi koşullarla karşılaşacağız. Güzel haberler vermeniz temennisiyle hayırlı olsun ve kolay gelsin.
  • Metin
    16 Eylül 2021 • 12:23
    Üniversite de öğrenci okutana Allah c.c..yardımcı olsun..özel yurt fiyatları ve ev kiraları uçuyor
  • Rektrarlistifa
    16 Eylül 2021 • 20:54
    Rektör mustafa ali Şarlı ya ne demeli. Adam giderayak yine kazık attı boluya. Hastanede 2 gastroloji uzmanından birini malatyaya görevlendirdi. Hem de tam 1 yıl. Halbuki 15 gün biri diğer 15 gün ise görevlendirilen gastroloji uzmanı nöbetçiydi. O onbeş gün hasta olan Bolulular mecburen başka illere sevk edilecekler belki de. Yazık günah değil mi. Malatyada zaten en az 10 gastroloji uzmanı vardır 11. mi lazımdı? Neden boludan. Neden 1 yıl? Yazıklar olsun sana rektör
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.