VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ ÖĞRENCİLERİNİN İSYANI

20 Eylül 2021

..................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yüz yüze eğitime geçileceğinin açıklanmasının ardından öğrenciler kente gelerek ev tutup yurtlara yerleşip ücretini ödediler. BAİBÜ yönetiminin daha sonra aldığı yeni bir kararla İngilizce Hazırlık Bölümü derslerinin çevrimiçi (online) yapacağını açıklaması öğrencileri isyan ettirdi.

BAİBÜ yönetimi tarafından 15 Eylül’de yapılan yazılı açıklamada eğitim öğretim faaliyetlerinin 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren yüz yüze başlamasına karar verildiği duyuruldu. Açıklamanın ardından Bolu’ya gelerek ev kiralayan yada yurtlara yerleşip paralarını ödediler. BAİBÜ yönetimi aldığı yeni bir kararla İngilizce Hazırlık Bölümü öğrencilerinin eğitiminin çevrimiçi yapılmasına karar verildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

BAİBÜ’den yapılan açıklamada, “Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde eğitim veren Hazırlık İngilizce Bölümü, toplam 850-1000 öğrenciden oluşmaktadır. Bölümümüzde, her biri ortalama 44 m² genişliğinde toplam 18 sınıfta ders verilmektedir. Bu sınıflarımızda normal şartlar altında yüz yüze eğitimde 25-28 öğrenci olabilmektedir. Ancak COVID-19 tedbirleri gereği seyreltilmiş sınıf modeli uygulandığında, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki sınıflarımızın öğrenci sayısını karşılamasının mümkün olmayacağı görülmüştür.” denildi.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

İngilizce hazırlık bölümünün yüz yüze eğitimden muaf tutulması öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler sosyal medya üzerinden BAİBÜ yönetiminin aldığı karara tepki gösterdi. Öğrenciler ev kiraladıklarını ve yurtlara yerleşip paralarını ödediklerini ifade ederek üniversite yönetiminden aldıkları kararın yeniden değerlendirilmesini talep etti.

10 yorum yapılmış
  • Zeynepztrk
    20 Eylül 2021 • 12:34
    Kızım kimya bolumünu ing oldugu icın BAİBÜ nı tercıh ettı 4 yıl ing okunacak derslerin hazırlıgı uzaktan olursa nekadar basarılı olacak sızce. butun bolumlerın dersleri gibi hazırlık sınıfı da onemlı neden onemsız gıbı gosterıliyor.O zaman butun okul cevrımicıne gecsın hastatalık sadece ing haxırlık sınıfını mı etkılıyor.Sayın yetkıkılerın buna gore karar vermesını onemke arz edıyorum.
  • Metin
    20 Eylül 2021 • 13:49
    Bu kararı önceden yurtlara kayıt başlamadan yapmalıydınız.. Yurt ve ev kiraları uçmuş.. Milletin suçu nedir.. Rektörlüğe tazminat açıp hak aranmalı tabi dava en az 5 yıl sürer..
  • Erkin
    20 Eylül 2021 • 15:36
    Oğlum turizm rehberliği okuyacak. Hazırlık sınıfı yüz yüze olmadığında nasıl bir verim alınacağını çok merak ediyorum doğrusu inşallah aynı şekilde bahar döneminde de yapmazsınız. Koskoca üniversitede yabancı diller bölümü için ek siniflik başka fakültelerden ayiramiyormusunuz. Anlamadım doğrusu.
  • Sezai
    20 Eylül 2021 • 22:00
    Devleti ve memleketi, dolayısıyla öğrenciyi ve çalışanları düşünecek bir yönetim idareye getirilmesi lazım üniversitemizde. Is bilmezler daha çoook öğrencinin canını yakar sonra.
  • Saynarlnndikkatine
    20 Eylül 2021 • 22:38
    Sabah 8:30 da tio fakültesinde dekana görüşmek istedim. Sekreter dekan bey henüz gelmedi dedi. Yardımcılarından biriyle görüşebilir miyim diye sordum. Onlar da teşrif etmemişler. Iki gündür böyle. Idareci mesaiye zamanında gelmezse diğer personel hiç gelmez. Rektör uyuma.
  • Aye
    20 Eylül 2021 • 22:49
    Böyle bişey kabul edilemez uzaktan eğitim ne kadar etkili olucak ayrıca neden yurt ücretlerini yatırdıktan sonra böyle açıklama yapıyorsunuz insanların ne kadar zorluk çektiği sizin umrunuzda değil tabi umarım yetkililer bir an önce bu karardan vazgeçer
  • Vahvah
    21 Eylül 2021 • 00:16
    Rektör ve yardımcıları yeniden atabçnma derdine düşmüş, öğrenciler mahdur kimin umrunda
  • Onur
    21 Eylül 2021 • 00:46
    Ben 2014 girisli bir ogrenciydim.sirf bu okulun sorumsuzluklarindan, iş bilmez kadrosu yüzünden çok sorun yaşadım en sonunda puanım iyi olmasına rağmen açık öğretime yatay geçiş yaptım.yani diyeceğim şu ki daha çok saçma sapan kararlar,ihmaller goreceksiniz dostlarım. Umarım bu karardan bir an önce dönülür
  • Mustafa
    21 Eylül 2021 • 05:15
    10 eylülde Bolu'ya gelip özel yurtla anlaştık. Paranın tamamını peşin ödedim. Şimdi hazırlığı ilk dönem için online yapalım diyorsunuz. Ya kalmadan ücret ödeyeceğiz ya da paramızı alıp 2. dönem tekrar yurt arayacağız. Onuda bulabilirsek .! Psikoloji bölümünün çok üniversite de hazırlığı yok. Madem durum böyle komple hazırlığı kaldırın.
  • Lale
    21 Eylül 2021 • 12:40
    Lütfen yapmayın böyle bir şeyi , uzaktan eğitim ne kadar zararlı olacağını bile düşünmek istemiyorum , sonuçta koskoca bir dil öğrenmemiz gerekiyor ve çok zor bizim için hele online olsa !! Lütfen biraz bizi düşünün biz de okumak istiyoruz başarılı olmak istiyoruz , uzaktan eğitim hiç bir şeye yaramaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.