VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

‘VALİNİN AÇIKLAMALARININ ALTINA İMZAMI ATARIM’

22 Eylül 2021

.....................

ÖZEL HABER: Bülent VELİOĞLU

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in kentte yaşayan geçici sığınmacılarla ilgili uyarıları karşısında mutluluk duyduğunu belirterek, “Sonuna kadar uyarılarının altına imzamı atıyorum. Bunu vatandaş ve sığınmacılar çözemez. Bu sorunu devletin aklının çözmesi lazım. İktidara da muhalefete de ben aynı çağrıyı yaptım” dedi.

Geçici sığınmacılarla ilgili açıklamaları Türkiye gündemine oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in Bolu’da yaşayan mültecilerle ilgili akşam saat 21.00’dan sonra gerekmedikçe sokağa çıkmamaları, kadınlara bakmamaları gibi uyarılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“VALİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Özcan, “Valimizin açıklamalarına memnuniyetle karşıladım. Sayın valimiz hukukçu ve halktan kopuk bir insan değil. Sayın valimizin bugünkü uyarılarını görünce gerçekten vatandaşımızı dinlediği, sığınmacılarla vatandaşlarımız arasındaki sıkıntıyı net olarak tespit ettiğini görüyoruz. Ben sayın valimizin bugünkü açıklamalarının tamamının altına imzamı atarım. Benim yaptığım gibi Valimizde geçici sığınmacı temsilcilerini toplayarak gerekli ikazlarda bulunarak aslında benim söylediklerimi açıklamış. Kendisini bu duyarlılığından dolayı Bolu halkı adına ve tüm Türkiye adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“BU İŞ SOKAKDA ÇÖZÜLMEZ”

Vali Ümit’in daha net ifadeler kullandığını kaydeden Özcan, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kadınlara karşı bakışlardan bahsetmiş. Kadınlarımız rahatsız. Bu tespit doğru. Toplu halde dolaşmalarına, yemeklerin kokusuna, parklarda belli bir saatten sonra onların oluşu gibi her şeyden bahsetmiş. Bu açıklamaların hepsinin altına kayıtsız şartsız imzamı atıyorum. Sayın Valimiz doğru bir iş yapmış. Umarım bu sığınmacılarda bu uyarıları dikkate alırlar. Bende sayın valimiz gibi şunu söylüyorum. Bunu vatandaş ve sığınmacılar çözemez. Bu sorunu devletin aklının çözmesi lazım. İktidara da muhalefete de ben aynı çağrıyı yaptım. Henüz bir çözüm öneriniz yok ama vatandaş da büyük bir rahatsızlık var. Bu iş sokakta çözülmez. Sayın Valimiz sığınmacıları uyarmış. Ben vatandaşlarımızı da uyarmak istiyorum. Bu konuyla ilgili kimse tahriklere kapılmasın.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.