VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAYIT DIŞI ÇALIŞMAYLA TOPYEKUN MÜCADELE

25 Ekim 2021

...................................................

Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, kayıt dışı çalışmayla topyekûn mücadele ettiklerini bildirdi. Taştan, 2002 yılında yüzde 52 düzeyinde olan kayıt dışı çalışma oranının, yapılan çalışmalarla yüzde 30'a kadar geriletildiğine dikkati çekti

​ Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, il binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, kayıt dışı çalışmayla mücadelenin sadece denetim anlayışına dayanmadığını, rehberliğin ön planda tutulduğunu söyledi. Kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda toplumda farkındalığı artırmak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Taştan, bunun öneminin koronavirüs sürecinde bir kez daha ortaya çıktığını dile getirdi.

“SİSTEMİMİZİ NE DENLİ ETKİLEDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR”

Hanefi Taştan, 2002 yılında yüzde 52 düzeyinde olan kayıt dışı çalışma oranının, yapılan çalışmalarla yüzde 30'a kadar geriletildiğine dikkati çekti. Taştan, "Bu bağlamda, Covid-19 salgını sürecinde sigortalı çalışmanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış ve kayıt dışı çalışma konusunun ulusal sağlımızı ve sosyo-ekonomik sistemimizi ne denli etkilediği görülmüştür" ifadesini kullandı.

“DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK BAŞARIYA İMZA ATTI”

Türkiye'nin sosyal güvenlik sisteminin Covid-19 sürecinde başarılı sınav verdiğini vurgulayan Taştan, "Çoğu ülkede sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken, sağlam temeller üzerine inşa edilen sağlık sigortası sistemimiz sayesinde ülkemiz dünyaya örnek teşkil edecek başarıya imza attı" dedi.

2 yorum yapılmış
  • Misafir
    25 Ekim 2021 • 08:13
    Denetim eksikliği?
  • Misafir
    26 Ekim 2021 • 01:42
    Denetim sıfır
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.