VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARADERE İÇİN SON ADIM

16 Kasım 2021

...................................................

ÖZEL HABER / BÜLENT VELİOĞLU

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karadere projesinin en geç Aralık ayının ilk haftasında açılışının yapılacağını açıklayarak, “Şu anda mevcut tahsisler kentin tamamına yetmiyor. Mevcut Gölköy’den basılan suyla beraber su kalitesini artırmış olacağız.” dedi.

Özgurbolu editörü Bülent Velioğlu’na makamında özel açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Karadere suları projesine ilişkin son detayları anlattı. Son test denemelerinin başarılı olduğunu vurgulayan Metin, “Şu an denemeleri yaptık. Herşey yolunda. Sayın bakanımızın teşrifleri ile açılış programını yapacağız. Kasım ayı içerisinde yada Aralık ayının ilk haftasında açılışını yapmayı planlıyoruz. Son testler yapıldı ve açılışa hazır hale getirildi. Açılışın ardından Bolu’da çeşmelerden memba suları akacak. “ diye konuştu.

ÇELE BARAJININ ARDINDAN TÜM ÇEŞMELERDEN MEMBA SUYU AKACAK

Karadere projesinin kentin tüm ihtiyacının tamamına yetmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Şu anda mevcut tahsisler kentin tamamına yetmiyor. Mevcut Gölköy’den basılan suyla beraber su kalitesini artırmış olacağız. Kentteki tüm çeşmelerden ne zaman memba sularının akacağı ise yeni tahsisler ve Çele Barajı ile birlikte Bolu, tamamen memba suyuna kavuşmuş olacak. Ama ilk memba suyu kalitesini bu şekilde elde etmiş olacağız. İlk etapta Gölköy’den gelen su ile birlikte Bolu’ya verilecek. Dolayısıyla mevcut şebeke suyunun kalitesi artmış olacak. Tam bir memba suyu için diğer çalışmaların tamamlanması gerekecek.”

GÖLKÖY PROJESİNİN NİSAN AYINDA BİTMESİ PLANLANIYOR

Metin, inşaat çalışmaları süren Gölköy mesire alanındaki çalışmaları da açıklayarak, “Gölköy’ün ihalesini yaptık ve çalışmalara başladık. Mart ve Nisan ayı gibi hizmete açmış olacağız. Şu an parçalar halinde yapılıyor ama bizim istediğimiz hali o tarihlerde hazır olacak. Benim arzum tamamen bitirilerek Ramazan ayında vatandaşlarımızın orada iftarlarını açmalarını sağlamak.” şeklinde konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.