VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CEZAEVİNDEKİ HÜKÜMLÜLER ORMANLARDA ÇALIŞACAK

22 Kasım 2021

..................................................

Açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin ağaçlandırma, ormanların bakımı, yaşanacak olası orman yangını olaylarına müdahale gibi alanlarda çalıştırılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Açık ceza infaz kurumlarındaki ‘Hükümlülerin Rehabilitasyonu Amacıyla Orman Faaliyetlerinde Çalıştırılmalarına Dair İşbirliği Protokolü'nün imza töreni, Hakimevi'nde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Bu protokolle hükümlüler, ağaçlandırma, ormanların bakımı, yaşanacak olası orman yangını olaylarına müdahale gibi alanlarda çalıştırılabilmesine imkan tanınmış olacak.

Protokolle hem ağaçlandırma faaliyetleri hem de orman yangınları ile mücadele konusunda önemli bir adım atmış olacaklarını vurgulayan Pakdemirli, “Bu protokolle; Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlülerin Bakanlığımızca yürütülmekte olan ağaçlandırma, ormanların bakımı, yaşanacak olası orman yangını olaylarına müdahale gibi alanlarda çalıştırılabilmesine imkan tanınmış olacak. Böylece hem ormanları koruma noktasında insan gücümüz artacak hem de yeşilin iyileştirici gücü ile hükümlülerimizin sosyalleşmeleri, meslek sahibi olmaları, topluma yeniden kazandırılmaları konusunda katkı sağlamış olacağız. Diğer taraftan hükümlünün infaz süresi, çalıştığı süreye göre daha da kısalacak. Bu çalışmalarla hükümlü hem kendisine hem çalıştığı kuruma hem de ülke ekonomisine katkı sağlamış olacak." dedi.

2 yorum yapılmış
  • AdemKocaba
    22 Kasım 2021 • 02:26
    Tam isabetli bir karar, hem suç işle, hem devlet baksın. Hiçbir hükümlüye yattığı yerden hazır verilmesin, hepsi değerlendirilsin.
  • Vatansever
    22 Kasım 2021 • 03:20
    Önce söndürme uçağı alın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.