VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KEMAL ERSAN’DAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

24 Kasım 2021

......................................................

Bolu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan emekli öğretmen Kemal Ersan’ın sözleri salonu dolduranları duygulandırdı. Öğretmenliğin bir meslek değil yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Ersan, “Öğretmenlik, tuttuğumuz minik ellerden bir insan büyütmek, bir hayat yazmaktır. Öğretmenin emeklisi olmaz, öğretmen bir karakter sanatçısıdır ve sanatının tesiri sonsuzluğu etkiler” diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bilim ve Sanat Merkezinde tören düzenlendi. Törene protokol üyelerinin yanı sıra kentte görev yapan öğretmenler katıldı. Törende salonu dolduran kalabalığa seslenen emekli öğretmen Kemal Ersan’ın sözleri duygu dolu anlar yaşattı. 14 Kasım 1988’de Kars’ın Posof İlçesi Çambeli Köyü İlkokulu’nda başlayan öğretmenlik serüven yolculuğunun 16 Temmuz 2021 tarihinde Bolu Behiye Baysal İlkokulu’nda son bulduğunu vurgulayan Ersan, “Biliyorum ki öğretmenlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir. Bahçıvanlıktır, doktorluktur, avukatlıktır, marangozluktur, sanatkârlıktır, vatan bekçiliğidir. Öğretmenlik, tuttuğumuz minik ellerden bir insan büyütmek, bir hayat yazmaktır. Ben bugün karşınızda emekli bir öğretmen olarak bulunuyorum, kâğıdın üzerinde yazan budur, doğrudur. Ancak biz öğretmenler bu mesleğe baş koyduğumuzda biliyorduk ki son nefesimize kadar öğretmen gibi yaşayacağız. Öğretmenin emeklisi olmaz, öğretmen bir karakter sanatçısıdır ve sanatının tesiri sonsuzluğu etkiler. “ dedi.

ÖĞRENCİNİN KALBİNE GİRMEYİ ŞİAR EDİNDİM

Bu memleket için insan yetiştirmeye ant içtiğinin altını çizen Ersan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlik yapmayı aşıp “öğretmen olmak” gerekir. Çünkü öğretmen olmak, öğretmenle öğrencinin birbirlerine hoşça bakabildikleri, öğretmenin öğrencide, öğrencinin öğretmende dirildiği güçlü ve sahici bir varoluştur. Bunun için mesleğimin ilk gününden son gününe kadar bu varoluşu iliklerime kadar hissettim. İnsanlık, ilim ve kültür yolunda ilerleme ve gelişmeyi temele alan gerçek bir öğrenen ve öğreten olmayı kendime ülkü edindim. Gözleri ışık saçan minik yavrularıma bildiğim ne varsa öğretmeye çalıştım. Kederlerime kederlerini, sevinçlerime sevinçlerini kattım. Yaralarına pamuk bastım, düğünlerinde halayın başını çektim. Kaç çocuğun var diye soranlara, okuldaki öğrencilerimin sayısına evdeki iki yavrumu ekleyerek cevap verdim. Öğrencinin kalbine girmeyi şiar edindim. O kalplerde yetişen çiçekleri gözlerimle gördüm.  Bu memleket için insan yetiştirmeye ant içtim. “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyen Başöğretmenimin izinde, senelerce gururla taşıdığım mesleğimin kutsal bayrağını bugün burada yemin ederek mesleğe başlayacak genç meslektaşlarıma onurla, gururla teslim ediyorum. Genç arkadaşlarım, yürüyeceğiniz yol dikenlidir, tozludur, yokuştur. Ama öğretmenlikte yorulmak yoktur. Bilesiniz ki yolun etrafı dünyanın bütün çiçekleriyle doludur. “

1 yorum yapılmış
  • MuratGCM
    24 Kasım 2021 • 02:55
    Nice güzel yıllar Öğretmenlerimizle olsun.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.