VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAĞ FİYATLARI UÇTU

7 Mart 2022

.................................................................................................

Haber: Serap Varlık

Yağ fiyatları 7 Mart Pazartesi günü en çok merak edilen temel gıda maddeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Rusya'nın Azak Denizi'nden çıkışı kapatmasıyla yağ yüklü gemiler Türkiye'ye gelemedi. Yaşana ithatlat sıkıntısı ve "Son bir aylık yağ kaldı!" uyarısı sonrası müşteri marketlerde yağ kalmadı. Bazı markaların 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 250 lirayı aştı.

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı ülkeler yaptırımlarını arka arkaya açıklarken, bu durum savaş halinde olan iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışına sebep oldu. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar tepkilerini gösterdi.
Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı ülkeler yaptırımlarını arka arkaya açıklarken, bu durum savaş halinde olan iki ülkeden de ham madde ithal eden yağ sektöründe fiyat artışına sebep oldu. Marketlerde 5 litrelik yağ fiyatları 350 liraya çıkarken, 18 litrelik 1 teneke yağ fiyatı ise 964 lirayı buldu.
FİYATLARIN ARTACAĞI ENDİŞESİYLE MARKETLERE AKIN ETTİLER
Öte yandan fiyatlara daha da zam geleceği düşüncesiyle marketlere akın eden vatandaşlar, büyük yoğunluk ve kuyruklar oluşturdu. O anlar bazı müşteriler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Bazı marketlerde yağ satışı 1 adet ile sınırlandırıldı.
SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE YAĞ FİYATLARI VAR 
Yağ fiyatlarındaki artış sosyal medyada da gündem oldu. #Yağfiyatları ve #5litre etiketleri gün boyunca Twitter gündeminde yer alırken, vatandaşlar konuyla ilgili düşüncelerini de dile getirdiler.

2 yorum yapılmış
  • yuksel14
    7 Mart 2022 • 16:11
    hiçmi denetleyen olmaz anlamadım ya resmen milleti soydular..ben bakan makam olsam hepsini yok ederdim..fırsatcı.itler..adalar resmen saklayıp stok yaptılar..yada tektek çıkardılar..hele başgimpa ilk gördüğümde.140 tl olan yağ 15 dk içinde etiket değişerek..180 çıkarıldı..marketlerin-esnafların yüzde 90 haram zade..zaten haram yemiyince zenginleyemessin..iyiki marketci olmamışım.vijdanen etiket değiştiremez iflas ederdim..hakkımdan fazla almak nasip olmasın.marketc
  • Melungeo14
    7 Mart 2022 • 16:16
    marketlere dur deyip denetlenmesse milleti daha çok soyacaklar gibi her markette fiat değişiyor..adamlar doymuyor utanmasalar yağa bin tl yazacaklar..ALLAH doyurur bir gün..bazı marketlerde 200 tl bile yazmışlar..ama iyi oldu millet sitoğunu yaptı.2-3 ay satamazlar fazla..ne farkeder bin tlye satıp kar etsen..la zaten ölecen zaman çok hızlı geçiyor ölümler çok hızla artıyor..neyin kafasındasınız anlamadım..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.