VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALINAN KARARLARA TEPKİ GELİNCE TEKRAR TOPLANDILAR

8 Eylül 2022

................................

Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından dün düzlenen toplantıda, yasaklı ırklardan olan köpeklere el koyulması ve başı boş hayvanların ise toplanması yönünde karar alınmıştı. Hayvanseverlerden gelen tepkiler üzerine 2. Kez Bolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi toplandı. Kararlar tekrar gözden geçirildi.

2. İl Hayvanları Koruma Kurul Toplantısı Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında yapıldı. Hayvanları koruma kurul toplantısına Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıd. Albay Haluk Saygılı, Bolu Barosu Av. Eda Aydemir, İl Müdürleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, DKMP şefi Betül Bayram, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık ve hayvanları koruma dernekleri temsilcileri katıldı.

İŞTE ALINAN YENİ KARARLAR

Sahipsiz hayvanlar için yapılan ve planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda;

-Sahipsiz ve güçten düşmüş kedi ve köpeklerin en hızlı şekilde geçici hayvan bakımevine götürülmesi için gerekli iş ve işlemlerin ilgili kurumlarca yürütülmesine,

-Geçici hayvan bakımevi bulunan Bolu Belediyesince sahipsiz kedi ve köpeklerin kısırlaştırma, aşılama, işaretleme çalışmalarına aksatılmadan devam edilmesine,

-Geçici hayvan bakımevlerinde 10 gün süre ile gerekli duyurular yapılmasına rağmen sahiplendirilmesi yapılamayan hayvanların alındığı ortama geri bırakılmasına, bu ortamlarda besleme odaklarının kurulmasına kurulan besleme odaklarının takibinin yapılması ve yetersiz görülmesi halinde yeni besleme odaklarının kurulmasına ilişkin kararlar oy birliği ile alınmıştır.

ÖNCEKİ TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

7 GÜN 24 SAAT BAŞIBOŞ KÖPEK DENETİMİ

Toplantıda, kuduz, paraziter hastalıklarla mücadele ve başıboş hayvanlara karşı halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla belediye başkanlıkları tarafından satışı ve reklamı yasak olan tehlike arz eden köpek ırklarının denetimlerinin 7 gün 24 saat esasıyla yapılması kararlaştırıldı. Bu hayvanlardan sahiplenilmemiş olanlara kolluk kuvvetleriyle iş birliği içerisinde el konulması ve hayvan bakımevine götürülerek rehabilite edilmesi ve orada tutulması alınan kararlar arasında yer aldı.

SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN DOĞAL YAŞAM ALANI OLUŞTURULACAK

Yine belediye tarafından başıboş gezen diğer hayvanların toplanarak barınaklara gönderilmesine, hayvan bakımevi kurma zorunluluğu bulunmayan belediyelerin ise en yakın bakımevine hayvanları götürüp teslim etmesine, barınakların yeterli gelmediği durumların da göz önünde bulundurularak bu hayvanlar için doğal yaşam alanları oluşturma çalışmalarının başlatılmasına karar verildi. Ayrıca, sahipsiz hayvanların tedavi ve parazit mücadelesinin yapılması, aşılanması, kısırlaştırılması ve dijital kimliklendirilme yöntemleriyle işaretlenmesi yoluyla rehabilitasyonunun yapılması kararı alındı.

1 yorum yapılmış
  • SEVMESK
    9 Eylül 2022 • 09:03
    NE DİYEYİM ONLARINDA YAŞAM HAKLARI VAR BİZ İNSANLAR ALUIŞTITIP SONRA ATIYORUZ GÜNAH BIRAKIN HETR CANLI HÜR YAŞASIN BİR CANI BİR YERE KAPATMAK SORUNU ÖNLEMEZ KISIRKAŞTIRILMASI VE BAKIMI YAPILMASI LAZIM BİZLER NASIL ÖZGÜRCE NEFES ALIYORSAK ONLARDA ALSIN BIRAKIN NE KADAR ÖMÜRLERİ VARKİ EN FAZLA 2 SENE ONUDA TRAFİK CNAVARI VE SADİST İNSANLAR SAYESİNDE YAŞAYAMIYORLAR HAYVAN SEVMEYEN HİÇ NBİR CANLIYI SEVMEZ BEN KARŞIYIM BÜTÜN CANLAR NEFES ALMA HAKKINA SAHİPTİT SADECE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.