VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ARZU AYDIN'DAN KADINLARA TAM DESTEK

10 Aralık 2022

..........................................

TBMM Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyonu Mardin’deki kooperatifleri inceledi.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsamında İsrafın Önlenmesine Yönelik Uygulamaların Araştırılması ve Yaygınlaştırılması Alt Komisyonu üyeleri Mardin’de incelemelerde bulundu. İçerisinde Arzu Aydın’ın da bulunduğu komisyon farklı sektörlerdeki kooperatifleri ziyaret etti.

Merkez Artuklu ilçesinde Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve kooperatife bağlı Zamarot1890 işletmesini inceleyen komisyon üyeleri, kooperatifin kurucularından şef Ebru Baybara Demir’den bilgi aldı.

Ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada,  Alt Komisyon Başkanı Bolu Milletvekili Arzu Aydın sosyal kooperatifin yasal düzenlemesinin ilk olarak İtalya’da yapıldığını, incelemeye başladıklarında bunun kökeninin kendi medeniyetlerine dayandığını gördüklerini söyledi.

“SIFIR ATIK DA BİZİM ÇALIŞMALARIMIZIN İÇİNDE”

Kooperatifçiliğin Türkiye’de çok gelişmiş yasal düzenlemelerinin bulunduğunu anlatan Aydın, “Sosyal kooperatifin bir düzenlemesi olmadığı için ‘sosyal kooperatifçilik nedir ve diğer kooperatiflerle nasıl kaynaştırırız, nasıl yaygınlaştırırız ve bunu yasal zemine çekeriz’ çalışması içerisindeyiz. Özellikle kadın kooperatifleri olarak çalışan kadın kooperatiflerimizin de birtakım sıkıntıları var. O sıkıntıları da aldık. Bir rapor hazırlıyoruz. Komisyonumuzda hem sosyal kooperatifçilikle alakalı hukuki düzenlemelerin alt yapısını oluştururken bir taraftan da diğer kooperatiflerle çalışmayı aslında gündeme getirmiş olacağız. Bunun yanında israfın önlenmesi sıfır atık da bizim çalışmalarımızın içinde. İnşallah bu sistemin Türkiye’de kullanılabilir hale gelmesi ve dezavantajlı grupların da faydalanabileceği ve medeniyetimizin köklerinin bir kez daha yaşatabileceği bir sistemin hayata geçebilmesi için çaba sarf edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Komisyon üyeleri daha sonra diğer kooperatiflere ziyarette bulundu.

  • ARZU AYDIN'DAN KADINLARA TAM DESTEK
  • ARZU AYDIN'DAN KADINLARA TAM DESTEK
  • ARZU AYDIN'DAN KADINLARA TAM DESTEK
1 yorum yapılmış
  • Gler
    11 Aralık 2022 • 07:15
    Ben bolu da hiç destek görmüyorum bir engeli anesi olarak reklam yapmasınlar boşa biliyorum ki benim gibi çok var bolu da
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.