VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ

22 Aralık 2022

..........................................................................

 SİİRT'te 1966'da Botan Çayı'nı geçerken akıntıya kapılıp şehit olan 16 erden Kurtalan ilçesine defnedilen Ramazan Arslan'ın cenazesi, ailesinin talebiyle mezarından çıkarılarak, 56 yıl sonra memleketi olan Bolu'nun Gerede ilçesinde törenle toprağa verildi. Şehidin kızı Safiye Bıyıkoğlu, "56 sene sonra geldiği için çok mutluyum. Aynı zamanda da çok üzgünüm. Annesinin babasının görmesini de çok isterdim. Hiç görmedim gittiğinde 20 günlükmüşüm. Öldüğünde 7 aylıkmışım. Hiç görmemiştim babamı." dedi.

1966 yılında Siirt'in Kurtalan ilçesinde vatani görevini yapan Ramazan Arslan, Botan Çayı'nı geçtiği sırada 16 erle birlikte sulara kapılarak şehit oldu. Ramazan Arslan'ın cenazesi Kurtalan ilçesinde toprağa verildi. 56 yıl sonra babasının mezar taşını gören oğlu İbrahim Arslan, yaptığı girişimler sonucu babasının Bolu'ya getirilmesi için talepte bulundu. Mahkeme kararıyla 2 yaşındayken babası şehit olan İbrahim Arslan'ın talebi kabul edildi.

Dün Siirt'te düzenlenen törenle mezarından çıkarılan Ramazan Arslan'ın cenazesi bugün Bolu'nun Gerede ilçesine getirildi. İlçeye bağlı Tatlar köyünde Ramazan Arslan için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, il protokolü, Ramazan Arslan'ın oğlu İbrahim ve kızı Safiye Bıyıklıoğlu ile yakınları katıldı. Düzenlenen törenin ardından Ramazan Arslan'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Bu sırada şehidin kızı Safiye Bıyıkoğlu 7 aylıkken kaybettiği ve hiç görmediği babası için gözyaşı döktü.

Şehidin oğlu İbrahim Arslan, "Dün Siirt’teydik. Bugün Bolu Gerede Tatlar Köyü'ndeyiz. Şehit Ramazan Arslan’ın oğluyum.  Bir tane de kız kardeşim var. Benden 1,5 yaş küçük. 56 yıl sonra şehidimiz kendi toprağına gelmiş oldu, kendi köyüne gelmiş oldu. Önceden mezarının yerini bilmiyorduk. Ekim 2022 yılına kadar Siirt’e olduğunu biliyorduk ama tam yerini bilmiyorduk. Soy bağının araştırılması ve oradan buraya defninin yapılması diye dilekçe verdim. O onaylandı. Nakli de bugüne nasip oldu. Hala titriyorum." dedi.

Şehidin kızı Safiye Bıyıklıoğlu da, "56 sene sonra geldiği için çok mutluyum. Aynı zamanda da çok üzgünüm. Annesinin babasının görmesini de çok isterdim. Hiç görmedim gittiğinde 20 günlükmüşüm. Öldüğünde 7 aylıkmışım. Hiç görmemiştim babamı." diye konuştu.

  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
  • ASKERİN NAAŞI 56 YIL SONRA BOLU'YA GETİRİLDİ
1 yorum yapılmış
  • Bolugndem
    22 Aralık 2022 • 14:04
    Bence almasa iyiydi acı ama oradaki arkadaşları üzülmüş tür Allah rahmet etsin hepsine
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.