VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ YARGIYA GİDİYOR

23 Şubat 2023

...........................................................

AK Parti İl Başkanı Suat Güner, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Güner, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Vali Yardımcımız üzerinden sürdürdüğü kışkırtma nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığna suç ihbarında bulunacağız" dedi.

Özellikle son yapılan belediye meclisi toplantısında yaşananları değerlendiren Başkan Suat Güner, "Tanju Özcan Ocak 2023 Meclisinde 535 milyon TL. borçlanma yetkisi almıştır. 9 Şubatta yapılan Meclis toplantısında 2023/75 sayılı karar ile deprem bölgeleri için yapılacak ayni ve nakdi yardım yapılması kararı oy birliği ile karar altına alınmıştır. 21.02.2023 tarihinde yapılan olağanüstü Meclis toplantısının konusu bu anlamda depreme yardım değil depremzedeler için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bankalardan 99 Milyon TL. kredi ama yetkisi verilmesidir. 100 Milyon diyememesinin nedeni zaten Belediyenin kredilere boğulması ve bu kredilerin de başkan tarafından kullanılması yani aşırı kredi nedeniyle zaten Tanju Özcan önünde yasal engel olmasıdır. 2019’dan bu yana kullanılan krediler Belediyenin tüm taşınmaz ve taşınır malvarlığı ve tüm gelirlerini ipotek ve rehinler verilerek kullanılmaktadır.”

"OCAK AYINDA BORÇLANMA YETKİSİ ALDI"

“Henüz yılın başında, Ocak ayında 535 milyon TL. borçlanma yetkisi almıştır. Şubat’ta zaten deprem için oy birliği ile yetki verilmesine rağmen bu defa olağanüstü toplantı ile ilave 99 Milyon TL. yetki istemiştir. Belediye Meclisi olağanüstü toplantı da tek gündem yapar. Ancak Başkan toplantıya kredi kullanma yetkisi ve protokol yetkisi olmak üzere iki yetki istemiştir.”

“BİZ BU KONUYU YARGIYA TAŞIMAYA KARARLIYIZ”

“Görüntüler ortadadır Ak Parti hayır oyu kullanmadığı gibi CHP de evet oyu kullanmamıştır. Ortada zaten oylama yoktur, işaretle yapılan oylamada kimse elini kaldırmamıştır. Biz bu konuyu yargıya taşımaya kararlıyız. Belediye Başkanı hiçbir paranın hesabını yıllardır vermemişken depremi istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Devlet dimdik ayaktayken günlerdir provokasyon yapıp üstüne bir de soyut bicinde 99 Milyon TL. kredi alması samimi değildir. Mevcut bütçeden veya Ocak ayında aldıklarından harca dedik ve 9 Şubatta bu yetkiyi verdik. Konu her zamanki gibi Tanju Özcan’ın fırsat düşkünlüğünden ve provakasyonundan ibarettir" dedi.

"SUÇ İHBARINDA BULUNACAĞIZ"

Başkan Güner, Özcan hakkında da suç duyurunda bulunup konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade ederek, "Günlerdir Devlet Yok hala yok deyip devlet kurumu olan Belediye’den yetki istemek ertesi gün AFAD çadırı önünde resim çektirmek gibi çelişkiler Tanju Özcan için sıradan işlerdir. Hem oylama yapılmamasına rağmen Ak Parti hayır kullandı şeklindeki beyanı yönünden İptal Davası hem de günlerdir Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Vali Yardımcımız üzerinden sürdürdüğü kışkırtma nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunacağız" şeklinde konuştu.

9 yorum yapılmış
  • Sebenli
    23 Şubat 2023 • 19:38
    Tanju Özcan'ın belediye başkanı olmasını hâlen içinize sindiremediniz. Bolu halkının seçtiğinde pislik atmak ona değil size zarar verir.
  • Adalet
    23 Şubat 2023 • 12:16
    Yerinde bir karar kim haklı kim haksiz ortaya çıkar İNŞAALLAH
  • HakHukuk
    23 Şubat 2023 • 13:42
    Ak koyun kara koyun belli olsun komisyonda hangi insan müsveddeleri var ki
  • Yzszler
    24 Şubat 2023 • 01:23
    Adamlar hem bolunun seçtiği adama saygısızlık yapıyor o kadar kişinin oy verip seçtiği adamı kameralar karşısında küçük düşürüyorlar ve hala haklılar bu ne yüzsüzlüktür
  • Vatandas
    24 Şubat 2023 • 04:34
    Senin siyasetçi olabilmen için bir fırın ekmek yemen lazım.Belli ki belediye meclis toplantısını izlememiş sin. Yalanla siyaset olmaz.Seçimlerden sonra senin siyasetin bitince Başkanın yüzüne,tanıdıklarının yüzüne nasıl bakacaksın.
  • Adalet1
    24 Şubat 2023 • 10:04
    Belediyeye hesap soracaklarına deprem için ayrılan paraların hesabını halka versinler yıllardır halktan yaptıkları kesintilerin hesabını vermeyip birde hesap soruyorlar çadır bile açamadınız Akp beleyesinın bıraktığı boş kasa maalesef hala tamamlanamıyor bunun hesabını niye zamanında sormadınız
  • brahim
    24 Şubat 2023 • 14:08
    Yahu akp muhalfet partileriyle uğraşmayı ne zaman bırakacaksınız artık yetti vallaha billah bıktık artık ya yeter be
  • RIZA
    26 Şubat 2023 • 05:04
    İŞLERİNE GELMEDİMİ YARGI.. KENDİLERİNE GELİNCE ÖRTBAS AYNEN SARGI....İL BAŞKANININ İŞİ GÜCÜ ALGI YARATMAK.
  • Yaar
    27 Şubat 2023 • 03:03
    Kızılay başkanını da mahkemeye verecekmisiniz çok merak ediyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.