VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA BİNALAR NE DURUMDA?

4 Mart 2023

...........................................

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Bolu’da da vatandaşlar evlerinin güvenli olup olmadığını merak etmeye başladı. Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bülent Arslan, “Bolu’da yapılan inşaatlar son derece sağlıklı ve sağlam bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşımız güvende olsun” dedi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki 45 bin 89 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem tüm Türkiye’yi derinden yaraladı. Artçı depremlerin devam etmesiyle fay hattının geçtiği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tedirginliği sürmekte. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde de vatandaşlar evlerinin güvenli olup olmadığını sorgulamaya başladı. Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bülent Arslan Bolu’da bulunan yapılar hakkında bilgi verdi.  
“BOLU’DAKİ İNSANLARIMIZ RAHAT OLSUN”
Bolu’daki inşaatların yapı denetim kontrolünde olduğunu söyleyen Bülent Arslan, “1999 depreminden sonra yapılan Bolu’daki inşaatlarımız yapı denetim kontrolünde olduğu için çok sağlam yapıldı. Ben deprem bölgesine de gittim. Orada 3-4 gün zaman harcadık ama Bolu’ yapılan binalarla deprem bölgesinde 11 ilde yaşanılan afet bölgesindeki inşaatlarda kullanılan demir betonun Bolu’daki inşaatlarla hiç alakası yok. Bolu’da birinci sınıf malzeme ve işçilik kullanılarak yapılan binalarımız var. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Allah’tan gelen bir şey bu deprem. Biz elimizden geldiği kadar binalarımızı özenle yapmaya çalışıyoruz. Bunlarda yapı denetim kontrolünde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın kontrolünde testler alınıyor.  Bu testler sayesinde bizin inşaatlarımız tamamlanıp iskan alınıyor. Bolu’daki yapılan inşaatlarda kullanılan demirler gerçekten de çok sağlam. Bu konuda Bolu’daki insanlarımız rahat olsun” diye konuştu.
“YIKTIĞIMIZ BİNAYI YERİNE YAPAMIYORUZ”
Kentsel dönüşümüne dikkat çeken Arslan, “Deprem öncesindeki binaların da acilen yıkılıp kentsel dönüşüm yapılması lazım. Kentsel dönüşüm yapılabilmesi için de otopark sorununun çözülmesi lazım. Şehir merkezindeki esi binaların yıkılıp yeniden yapılabilmesi için otoparkın acilen çözülmesi lazım ama bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hızlı bir şekilde el atması lazım. Yoksa yıktığımız binayı yerine yapamıyoruz. Otopark yönetmeliği kentsel dönüşümün sıkıntılı maddesi. Bunun acilen çözülmesi lazım” ifadelerini kullandı. 
“VATANDAŞIMIZ GÜVENDE OLSUN”
 Son olarak Başkan Arslan, “Bolu’da Kalıcı Konutlar, Alpagut, Kılıçarslan Dağkent bölgesi zemini sağlam bölgelerdir E-5’in üst tarafındaki kuzey bölgelerde zemini sağlam olan bölgelerde inşaatlar 3 kat 4 kat yapılıyor. Şu an Bolu’da yapılan inşaatlar son derece sağlıklı ve sağlam bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşımız güvende olsun” dedi.

2 yorum yapılmış
  • ZekeriyaDac
    4 Mart 2023 • 13:10
    Sayın başkanım çok haklı konuşuyorsunuz bir zamanlar ben inşaat demircisi Zekeriya Taşçı olarak Demir bağlanıp beton atıldığında komple sulanıyordu bir hafta boyunca �nşaat bittiği zaman da Topraklar çöksün diye beklenir ve sulanırdı sonra çevre düzenlemesi yapılıp kart sahiplerine teslim edilirdi Şimdi ise Ankara döşemesi diye hasır çıktı millet 4 yerinden bağlıyor ve ve bunlar da kontrollerin haberi olmuyor yapı denetim sadece bakıyor var mı var bakıp
  • eminmisin
    4 Mart 2023 • 13:15
    Bolunun yarisini i sayin yapmis. eger ithamlar dogruysa vay bolunun haline
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.