VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MAHMUT ALAN’DAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE TEPKİ

8 Mart 2023

.........................................................................

Bolu’da Büyük Berk Özel Eğitim Meslek Okulu’nda öğrenim gören özel öğrencilerin bulunduğu binanın yetersiz olduğunu Bolu Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Alan dile getirdi. Alan, konu ile alakalı olarak İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’ya ateş püskürdü.

Bolu’nun Büyük Berk Köyü’nde bulunan Büyük Berk Özel Eğitim Meslek Okulu 7 derslik, 20 öğretmen ve 40 öğrenci ile eğitimlerine devam ediyor. Bolu Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Alan, özel öğrencilerin okuduğu okulun eski olması ve dersliklerin yetersiz olması sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne öneride bulundu. Çevre yolunda geçtiğimiz yıllarda yapı tamamlanan ve şuanda boş halde bulunan Bolu Spor Lisesi’ne otizmli özel öğrencilerin taşınması gerektiğini söylen Mahmut Alan İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı’ya ateş püskürdü. Amacının velilerin sesini duyurmak olduğunu belirten Mahmut Alan, “koltukta ego tatmin etmekle meşgul olan milli eğitim müdürü... geldin geleli oturuyorsun. Bak sen bilmiyorsan ben sana söyleyeyim. Çevre yolunda bulunan Spor lisesi bomboş şekilde duruyor. Öğrenci velileri bir araya gelerek defalarca kez bunu iletmesine rağmen orada liseyi neden boş tutuyorsunuz da bu çocuklara vermiyorsunuz. Hayırdır babanızın malımı? Siz milletin malını milletten mi kıskanıyorsunuz?  Zihinsel engelli ve otizmli çocuklar Bu ülkenin çocuğu değil mi? onları layık görmüyor musunuz güzel binalara?” dedi.

“OKULUN VELİLERİ ARTIK İSYAN NOKTASINA GELMİŞ”

Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Alan, “Bundan yaklaşık 5 ay önce Karacasu da bulunan ve çok eski olan engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü BÜYÜK BERK ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULU nu yeniden yapmak istediğimizi bildirdik. Tam 5 aydır defalarca kez aramamıza rağmen geri dönüş olmadı. O okulun velileri artık isyan noktasına gelmiş. Okul o kadar kötü durumda ki inanmayan gidip kendisi görebilir. Biz okulu sıfırdan yapacağımızı taahhüt etmemize rağmen tenezzül edip bir kere dahi geri dönmediler. Söyleyecek kelime bulamıyorum.  Başka illerde milli eğitim müdürleri bağışçı bulmak için kapı kapı gezer bizim müdür bey de kapısına gelen bağışçıyı lütfedip bir kez daha iyi aramaz. O MELEK GİBİ ÇOCUKLARIN VEBALİ SENİN ÜZERİNE OLSUN MÜDÜR... Sen buraya hizmet etmeye değil ego tatmin etmeye gelmişsin... Şöyle bir kulak kabarttım hakkında araştırma yaptım... kendi personelin dahi sevmiyor seni çünkü onları dinlemiyorsun resmen tepeden bakıp Emir yağdırıyorsun... Bunu bir kişi değil neredeyse tüm personelin söylüyor. Yazıklar olsun sizin gibilere... Devlet millet el ele olsun diye uğraşıyoruz siz insanları Devlettin makamlarından soğutuyorsunuz” şeklinde konuştu.

“HAYIRDIR BABANIZIN MALI MI?”

‘Özel öğrencilere bu binaları mı layık görüyorsunuz?’ diyerek tepkisini dile getiren Mahmut Alan, “Karacasu Büyük Berk özel eğitim meslek okulu 1985 yılında kurulmuş. Zihinsel engelli ve otizmli çocuklarımız bu eski binada meslek eğitimi almaya çalışıyor fakat hem bina eski olması hasebiyle çok kötü hem de derslik yetersiz. Koltukta ego tatmin etmekle meşgul olan milli eğitim müdürü... geldin geleli oturuyorsun. Bak sen bilmiyorsan ben sana söyleyeyim. Çevre yolunda bulunan Spor lisesi bomboş şekilde duruyor. Öğrenci velileri bir araya gelerek defalarca kez bunu iletmesine rağmen orada liseyi neden boş tutuyorsunuz da bu çocuklara vermiyorsunuz.  Hayırdır babanızın malımı? Siz milletin malını milletten mi kıskanıyorsunuz?  Zihinsel engelli ve otizmli çocuklar, bu ülkenin çocuğu değil mi? onları layık görmüyor musunuz güzel binalara?  benim yazdıklarımı lütfen araştırın kimseye iftira atmam. Öğrenci velileri isyan noktasına hatta biz okulu yaptıracağız dediğimizde haber yaptırmak için uğraşıyorlardı fakat bizim bu çabamızı görünce haber yaptırmaktan vazgeçmişlerdi” ifadelerini kullandı.

Alan son olarak, “Gündeme taşıdığım Bolu il milli eğitim müdürü Cemil Sarıcı, okul müdürlerine mail atarak doktorasını tamamladığını ve kendisine resmi yazışmalarda Ayrıca hitaplarında doktor unvanının söylenmesini yazı ile bildirmiş. Şaka gibi... Tamam hitap illaki önemli ama mail atarak bana bu şekilde hitap edin diye uyarmak ne demek. SEN İŞİNİ YAP BERABER ÇALIŞTIĞIN İNSANLARA İNSAN GİBİ DAVRAN ZATEN ONLAR GEREKLİ SAYGIYI SANA GÖSTERECEKTİR MÜDÜR. Emirle talimatla saygı gösterilmez” dedi.

12 yorum yapılmış
  • Vatandas
    8 Mart 2023 • 09:59
    Helal olsun Mahmut Alan'a.
  • Gerekten
    8 Mart 2023 • 11:00
    Sonuna kadar arkandayız.Sadece Bolu'lu mu buradan aday olacak biz Bolu'ya dışardan gelen halk olarak senin arkandayız.
  • Ali
    8 Mart 2023 • 17:35
    Mahmut başkan sen bolunun sesi ol milletvekilliği seçimlerinde oyum sana haklısın koltuk ve atm sevdalıları yüzünden sadece boluda değil birçok il de hizmet yok sadece ego doktor unvanı atm ve koltuk sevdalıları var
  • Bolulu14
    8 Mart 2023 • 12:00
    Spor Lisesi boş değil...Şu an Fen Lisesi öğrencileri okulları tadilatta olduğu için Eylül ayından itibaren oradalar...
  • Bayan
    8 Mart 2023 • 13:02
    Sayın Alan haklı, tebrik ederim
  • Mehmet
    8 Mart 2023 • 13:03
    Spor Lisesinde, güçlendirme çalışması devam eden FEN LİSESİ eğitim görüyor.
  • delikanl
    8 Mart 2023 • 16:49
    Mahmut Alan kesinlikle söylediklerinde haklıdır.
  • Mustafa
    9 Mart 2023 • 01:44
    Kurtlar vadisi devam ediyor..
  • BATTALKROLU
    9 Mart 2023 • 03:38
    Sayın Mahmut bey ilimizde bulunan bazı okullar dayanıksız diye yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Aktaş mahallesinde bulunan belki 100 küsür Yıllık İnkilap İlk Okulu dayanıklı diye yıkılmadı ben 60 Yaşımdayım bu okulda okudum. Benden yaşca çok büyük insanların bu okulda okuduğunu biliyorum. Bu okulun yerine ne zaman yeni okul yapılacak? Yardımcı olursanız Teşekkürler.
  • Eitimci
    9 Mart 2023 • 11:22
    Helal olsun Mahmut bey. Bolu daki tüm eğitimcilerin hislerine tercüman olmuşsunuz. Selam almaz selam vermez bu kibir abidesi müdürü kim buraya gönderdi ise yazıklar olsun ona.
  • Iyiokulherkezinhakki
    10 Mart 2023 • 00:18
    2023 yili olmus egitimde gelinen nokta devamli tatil a b c yi cocuklara ogretip yeterli gorenler kendilerine saray gibi mudurlukler yapanlar soyle bi baksinlar nere bizim super donanimli okullarimiz diye
  • ahahhh
    10 Mart 2023 • 01:31
    bunlar böle. eğtimle ilgilendikleri yok. tobbda kız meslekte olanlara bile görmezden geliyolar. ahbap çavuş ilişkisinden ilgilenmiyorlar. devlet zararda umurlarında degil. kız meslekte herşey yanlış bakan yok...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.