VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AKIN AKIN GİDİYORLAR

11 Mart 2023

............................................

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem nedeniyle sınır hatlarının 7/24 esasıyla ileri düzeyde teknolojilerle izlendiğini belirterek, 'Suriyeli sığınmacı' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

11 İle ağır hasar bırakan Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetli depremin ardından çalışmalar 34. gününde devam ediyor. Tüm Türkiye’nin seferber olduğu afet bölgesine bakanlar da kayıtsız kalmayıp çalışmaları yakından inceliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın koordinesinde askerlerimizde sahadan ayrılmıyor.

Deprem nedeniyle sınır hatlarının 7/24 esasıyla ileri düzeyde teknolojilerle izlendiğini belirterek, 'Suriyeli sığınmacı' iddialarının asılsız olduğu açıklandı.

"Hudutlarımızın kontrolü en ileri teknolojilerle gerçekleştirilmekte"

Bir televizyon programında sınır hattında yürütülen çalışmalardan bahseden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar:

“Depremle birlikte kriz merkezlerimizi güçlendirilmiş şekilde faaliyete geçirdik. Bunlar tabi aynı zamanda hudutlarımızın güvenliğini, operasyonlarının devamını sağlarken diğer taraftan da depremle ilgili alınması gereken tedbirleri aldılar, almaya devam ediyorlar. Bizim hudutlarımızın kontrolü, giriş ve çıkışların kontrolü, emniyeti ve güvenliğinin sağlanması gerçekten Cumhuriyet tarihimizdeki en yoğun tedbirlerle, en ileri teknolojilerle gerçekleştirilmekte. Bu konuda gerçekten biz eminiz. Arkadaşlarımız, oradaki Mehmetçik 7 gün 24 saat aralıksız gece-gündüz demeden, kar, yağmur, çamur demeden hudut güvenliğini sağlamak için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor. Bu manada çalışmalarımızı tabi istihbarat teşkilatımızla, emniyet teşkilatımızla koordineli bir şekilde güvenlik tedbirlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıklayan Akar;

“Burada yine diğer konularda olduğu gibi benzer şekilde maalesef bir yalan mekanizması, fitne fesat mekanizması, ‘Binlerce Suriyeli Türkiye'ye geliyor’, ‘Binlerce Suriyeli hudutlara akın ettiler’ şeklinde hiçbir şekilde astarı olmayan asılsız bir iddia. Kesinlikle söz konusu değil.

Biz her şeye rağmen bu iddialardan sonra hudutları bir kez daha gözden geçirdik. Hudutu bir kez daha elden geçirdik. Hiçbir şekilde böyle bir geçiş olmadığını bizzat arkadaşlarımızın sesleriyle de beyanlarıyla da kamuoyuyla paylaştık. Diğer taraftan gitmek isteyen Suriyelileri hudut kapılarından gönderdik. 55 bin civarında Suriyeli ülkesine geri döndü.”

 

3 yorum yapılmış
  • DErdoan
    11 Mart 2023 • 12:53
    Gidenlerdönerse alacaklarmı?
  • Ayhan
    11 Mart 2023 • 20:32
    Ben inanmıyorum
  • ErsanTrk
    13 Mart 2023 • 01:58
    Suriyeliler Gönderilmeli. Suriyeliler ne zaman gidecek Hükümet onu açıklasın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.