VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ SEL FELAKETİ...

9 Temmuz 2023

..............................

HABER: BÜLENT VELİOĞLU

Bolu’da gün boyu devam eden ve akşam saatlerinde etkisini arttıran yağmur yağışı sonrasında Bolu Dağı İstanbul istikametinde heylan sebebiyle ulaşım kapandı, Büyüksu Deresi’nde taşma riski nedeniyle Yeni Mahalle’nin girişi çakıl ve kumlarla kapatıldı, Çakmaklar Mahallesi’nde yaşanan sel nedeniyle istinat duvarları çöktü, Yumrukaya’da sel nedeniyle çok sayıda evi su bastı. D-100 karayolunun Paşaköy mevkisinde derenin taşması nedeniyle yol suyla kaplandı.

Bolu son zamanların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya…

Cumartesi günü başlayan ve Pazar günü etkisini arttıran yağmur yağışı akşam saatlerinde sele döndü.

D-100 KARAYOLUNU SU BASTI, YOLDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Bolu'da sağanaklar sebebiyle D-100 karayolunun Paşaköy mevkisinde derenin taşması nedeniyle yol suyla kaplandı. D-100 karayolunun İstanbul yönünde göle dönen yol nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Yolda uzun araç kuyrukları oluştu. İl Özel İdare, karayolları, belediye ve DSİ ekipleri su seviyeleri yükselen derelerde ise taşkınlık yaşanmaması için iş makineleriyle çalışma yaptı.

ÇAKMAKLAR MAHALLESİ’NDE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Çakmaklar Mahallesi'nde derelerin taşmasının ardından bir apartmanın istinat duvarı çöktü. Mahallede vatandaşlar evlerine su girmemesi için kendi imkanlarıyla tedbir almaya çalıştı. Bolu Valiliği, su taşkınlarına karşı vatandaşların dere kenarlarından uzak durmaları, araçlarını yüksek yerlere park etmelerini ve hayvanlarını güvenli alanlara almaları uyarısında bulundu.

ABANT YOLUNDA DERE TAŞTI

Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı yolundaki Kiremitli Deresi, sağanak nedeniyle taştı. Taşan sular, yolu ve tarlaları bastı. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çalışma başlattı. Suyun tahliye edildiği yolda ekipler, sürücüleri de uyardı. Öte yandan taşan su, dere kenarındaki ekili alanlara zarar verdi.

MENGEN-PAZARKÖY YOLU KAPANDI

Bolu'da etkili olan sağanak nedeniyle Mengen ilçesinde dereler taştı. Taşan dereler sebebiyle suyla kaplanan Mengen-Pazarköy karayolunun 14'üncü kilometresi trafiğe kapatıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç da bölgede incelemelerde bulundu. 

BOLU DAĞI'NDA HEYELAN; TÜNEL ULAŞIMA KAPATILDI

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Bolu Dağı'nın Kaynaşlı ilçesi mevkinde meydana gelen heyelan sebebiyle 1'i TIR, 2'si otomobil olmak üzere 3 araçta maddi hasar oluştu. Hasar gören araçlar, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Heyelan nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan bölümünün İstanbul istikameti trafiğe katıldı. Araçlar, Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

BAKAN URALOĞLU: ANKARA-İSTANBUL YÖNÜ TRAFİĞE KAPANMIŞTIR

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde meydana gelen heyelan sonrası yolun trafiğe kapatılmasıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yolun trafiğe kapandığını belirten Uraloğlu, "Yoğun yağıştan dolayı, Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D- 100'e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir- Bilecik- Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

  • BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ SEL FELAKETİ...
  • BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ SEL FELAKETİ...
  • BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ SEL FELAKETİ...
6 yorum yapılmış
  • HseyinAtalay
    9 Temmuz 2023 • 19:37
    Bolunun belediye başkanı yollarda Allah akıl fikir versin bu chp zihniyetine martta AKP geliyor boluya yeniden
  • zbolu
    10 Temmuz 2023 • 02:56
    Geçmiş olsun Bolum.
  • smail
    10 Temmuz 2023 • 11:49
    Sayın başkanımıza haber veren olmadı mı daha ya hu henüz bir açıklama yapmadı kendisi, durumdan haberi yok heralde Ankara'da
  • Aydn
    11 Temmuz 2023 • 05:15
    Betonlasmaya devam ediniz...Bu sadece fragman devamı daha büyük olur.İsteyen önlem alır istemeyen çamurda kalır
  • Bolulu
    11 Temmuz 2023 • 09:48
    Başkan CHP yi bölmeye çalışıyor
  • Bekavaklar
    11 Temmuz 2023 • 14:27
    Belediye başkanı gezerken boluyu ...götürüyor. mahallemizin alt yapısı her yağışta logardan geri tepme yapıyor. Yollar vasat hale geliyor. Binamızın altını logar suyu basıyor. Keşke biraz da halkın durumuna baksa kendi derdine düştü
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.