VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İSTEDİĞİ ÜCRETİ ALAMADI, İNTİKAMINI BÖYLE ALDI

30 Temmuz 2023

.................................

Bolu'da, dış cephesini boyadığı düğün salonundan istediği ücreti alamayan boya ustası Sinan Dursun, gece yarısı salonun duvarlarına 'Emek ödenmedi' yazdı. Ardından bir de sosyal medya yayını açan Dursun, “Aşağı yukarı 30-50 bin lira arasında olan bir işten, küfür eder gibi 5 bin gibi para getirip, üstüne tehdit alıp, 5 bin lirayı aldım. Bu da kanıt olsun. Ben de bunu yaptım bu gece" ifadelerini kullandı Düğün salonu sahibinin şikayetçi olduğu Dursun, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest kaldı.

15 günlük çalışmanın ardından, düğün salonunun boya işini tamamlayan Sinan Dursun, iddiaya göre düğün salonu sahiplerinden istediği parayı alamadı.

TEKLİF EDİLEN PARAYA SİNİRLENDİ

30-50 bin TL'lik bir ücret isteyen Dursun'a 5 bin TL teklif edildi.

Kendisine teklif edilen paraya sinirlenen Dursun, dün gece saatlerinde, düğün salonuna giderek duvarlara kırmızı boya sürüp, karaladı. Boya ustası dursun ayrıca, düğün salonunun duvarına büyük harflerle, 'Emek ödenmedi' yazdı.

"EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALAMADIM"

Aynı anda sosyal medya üzerinden canlı yayın açan Dursun, “Geldim ben bu işi yaptım. Bu adamdan ne işin başında 1 lira para, ne işin ortasında 1 lira para ne işin sonunda 1 lira para, üstüne üstlük tehdit, parayı ödememezlik, ortada yazı yok, çizi yok. İspat edilecek bir durum yok. Ben de kendimi riske attım. Açık söylüyorum, emeğimin karşılığını alamadım. Alamadığımın üstüne çok kalem çektim. Sadece bu iş değil ama tehdit hiç almadım. Üstüne bir de tehdit. ‘Bizim dediğimiz meblağa razı geleceksin’ deyip, 3 kuruşluk iş gösterip, 5 kuruşluk iş yaptırıp, ‘Sen 3 kuruşluk iş söyledin’ deyip, 2 ortağın arasında, bir müdürün arasında oynamaktan 15 gündür sabrediyorum. Herhangi bir ödeme yapılmadı. Şaka gibi. Aşağı yukarı 30-50 bin lira arasında olan bir işten, küfür eder gibi 5 bin gibi para getirip, üstüne tehdit alıp, 5 bin lirayı aldım. Bu da kanıt olsun. Ben de bunu yaptım bu gece" ifadelerini kullandı.

"SIRTIMDA 3 DEFA DERİ SOYULDU"

Çalışma şartının zor olduğunu belirten Dursun, “75 metre uzunluğundaki yeri, hiç ara vermeden, meslektaşlarım iyi bilir, ara vermeden bitirilmesi gereken bir cephe. Hak etmeselerdi bunu yapmazdım. Kimseye yapmadım. Bolu Merkez. Hiçbir boyacı sabahın altısında kalkıp gelip de bu cepheyi yapmaz. Gölge yok. Sıcakta kimse dışarıda duramazken, 15 gün alın teri döktüm. Sırtımda 3 defa deri soyuldu. Güneşin alnında. Bedava bir şey istemedim” dedi.

Düğün salonu sahibi olayın ardından Sinan Dursun'dan şikayetçi oldu.

Dursun, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest kaldı. Düğün salonu sahipleri ise bugün yazının üzerini boyatarak kapattı.

 

11 yorum yapılmış
  • Ergin
    30 Temmuz 2023 • 16:40
    Bence iyi yapmış. EMEK ÖDENMEDİYSE iyi yapmış.
  • Emek
    30 Temmuz 2023 • 17:28
    İşçinin teri kurumadan yevmiyesini veriniz
  • Bolulu
    31 Temmuz 2023 • 00:32
    Emeğine eline sağlık iyi yapmış
  • BATTALKROLU
    31 Temmuz 2023 • 02:41
    Alın terinin hakkı verilmeli. Kul hakkıdır.
  • sa
    31 Temmuz 2023 • 04:05
    Abimdede hata var.musteri isteklerini söyler.isi yapacak arkadasda ücretini soyler.anlasirlarsa abım işe başlar aksamina odemenin Bir kısmını alması gerekiyor.is bittikten sonra herkes için konuşmuyorum.musteri parayı çok bulabiliyor.iste bitti.onun için al gülüm ver gülüm.bu tıp insanlar 1 TL para birakmazlar verirkende bahanenelere sığınırlar.isi yapinan müşteriyi ara Emin olun şurası eksik burası eksik der.olan emekciye oldu.o para onlardada kalmaz çıkar o para
  • Melungeon14
    31 Temmuz 2023 • 06:49
    yanındayız usta 5 bin kumesi yapmaz resmen dalga ve haraç işi yapmış..emek ve verilen teklife uymamış..aslında bu tür kişilere ceza yada hiç salonunu tutmamalı bu resmen mafyalık...bu kişiler işçisinede vermez tehtit eder...neye salonun ismini söylemiyorsunuz herkes bilsin..kabalıklarını..
  • RASIH
    31 Temmuz 2023 • 11:04
    is sözlesmem varmı? YOK Fatura kesiyormusun? YOK HADİ DİYELİM HAKLISIN Kİ MALA ZARAR VERME,İTİBAR ZEDELEME,KİŞİSEL VERİLERİN İHLALİ SANA NE DEMELİ ŞİMDİ ONLARA İREN SANADA GİRECEK
  • Bolu
    31 Temmuz 2023 • 14:05
    İyide işe başlamadan niye fiyat konusmuyorsunki
  • Realist
    1 Ağustos 2023 • 06:41
    RASIH: Usta vergi mükellefimi de fatura kesecek? Bilip bilmeden karnından konuşma, burada haksızlığa uğrayan, emeğinin karşılığını alamayan usta. Sen neye göre abuk subuk yorum yapıyorsun, bilmediğin konuları bir bilene sor. İşyeri sahibinin terbiyesiz ve ahlaksız durumunu eleştir, ayıp ayıp. Bugün bir işçinin bırak ustayı geçtim yevmiyesi 600-700 TL bandında. Senin hiç eline aldığın bir mala yada boya fırçası/rulosu aldığın varmı?
  • SaitAnteplioglu
    1 Ağustos 2023 • 07:33
    30-50 bin aeadi fiyat olmaz tek fiyat olur ise başlarken işçi o fiyatı bilir. Nasıl yapacağını,bilir,ne kadar sürede yapacağını bilir,bu iş de başka işler var...
  • RealistE
    1 Ağustos 2023 • 11:35
    BASİT USUL VERGİ MÜKELLEFİ OLARAK FİŞTE KESER FATURADA KESER DE KİMSENİN İŞİNE GELMİYO MUHASEBECİ TUTACAK PARA GİDECEK DİYE EV TEMİZLİĞİNE GİDEN BAYANLARIN BİLE NORMALDE SGK YA BİLDİRİLMESİ GEREKİYOR. 600-700 DEMİŞSİN 700*15 GÜN ÇALIŞMA 10500 YAPAR NERDE 30 BİN NERDE 50 BİN MALA YADA FIRÇA ALMAYA GEREK YOK ÖNCE AHLAK OLUCAK VİCDAN OLUCAK KİMSE KAZ DEĞİL...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.