VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN, "BOLU'DAKİ SİYASİ AĞIRLIĞIMIN FARKINDAYIM"

2 Ağustos 2023

.........................................................

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilmesinin ardından Bolu’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. Başkan Özcan,  “Seçim kazanmam için siyasi partiye üye olmama gerek yok” dedi.

CHP’de kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen YDK toplantısında parti tüzüğünün 68. maddesi 1’inci fıkrasının a ve b bentleri uyarınca partiden ihraç edildi. Partisinden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yoluna bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. Başkan Özcan, “Seçim kazanmam için siyasi partiye üye olmama gerek yok” dedi.

“Bağımsız olarak yoluma devam edeceğim”

Bağımsız olarak yoluna devam edeceğini dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu aşamadan sonra bağımsız olarak yoluma devam edeceğim. Bolu'ya hizmet etmeye devam edeceğim. Bu süreçte beni üzen tek bir şey oldu. Ben söylediklerimi yaptıklarımdan dolayı pişmanlık duymuyorum. Önce onu söyleyeyim. Bugün olsa bugün de yaparım. Ama çifte standart uygulanması beni üzdü. Yani şu anda CHP'de değişim isteyen ve bunu kamuoyuyla paylaşan o kadar çok insan var ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan tutun da kimlere kadar? İşte partinin Grup Başkanı dahil olmak üzere, grup başkan vekilleri dahil olmak üzere değişimden bahsediyor. Ama değişim isteyenler adına ihraç edilen ben oluyorum” ifadelerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu’nun beni partiden atma mesajı HDP’ye uzatılmış bir çiçek”

Partiden atılmasının bazı kesimlere mesaj olduğunu belirten Başkan Tanju Özcan, “Bunlar, onların istediğini söylemediğim için beni partiden ihraç ettirdiler. Bu Kılıçdaroğlu'nun tek başına bir tasarrufu da değildi. Bu mesaj kamuoyuna, yaranmak istedikleri çevrelere verilmiş olan bir mesaj. Yani bu mesaj beni partiden atma mesajı HDP uzatılmış bir çiçek. FETÖ'cülere verilmiş bir hediye. Sorosculara verilmiş bir kurban. 10 Aralıkçılara verilmiş bir sarı öküz. Mesaj bu arkadaşlar” dedi.

“Bugüne kadar nasıl yürüdüysem o yolda yürümeye devam edeceğim”

Bugüne kadar söylemiş olduğu söylemlerin arkasında olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Süreç beni nereye götür bilmiyorum ama, başta sığınmacılar meselesi olmak üzere bu meseleleri de Türkiye'nin gündeminde tutmaya devam edeceğim. Çünkü tutulması gerekiyor. Yine her türlü terör örgütü kim olursa olsun. Hizbullahı’dır, PKK'sıdır, FETÖ'südür, DHKP-C ne olursa olsun bu örgütlerle de elimden geldiği kadar mücadele etmeye devam edeceğim. İstedikleri kadar beni ölüm listesine almakla tehdit etsinler. Ölüm listesine aldık desinler. Hiç vız gelir tırıs gider. Açık olarak söylüyorum. Dediğim gibi bugüne kadar nasıl yürüdüysem o yolda yürümeye devam edeceğim” diye konuştu.

“Benim seçim kazanmam için bir siyasi partinin adayı olmam gerekmiyor”

Düzenli olarak anket yaptırdığını ifade eden Özcan, “Ben düzenli şekilde anket yaptıran biriyim. Benim dışımda da Bolu’da anketler yapılıyor. O anket şirketleri de benimle verileri paylaşılmamak kaydıyla paylaşıyorlar. Dolayısıyla şu ana kadar yapılmış olan bütün anketlerde belediye başkanlığı anlamında 20 tane anket yapıldıysa 20’sinde de ilk beşteyim. Hatta çok büyük kısmında da 1. olarak çıkmışım. Hani ilk beşteyim derken beşinci olduğum yok. Bir tanesinde 4’üncü olmuşum, gerisinde hep ilk 3’te bitirmişiz. Dolayısıyla ben siyasi ağırlığımın Bolu’da ne kadar olduğunun farkındayım. Benim seçim kazanmam için bir siyasi partinin adayı olmam gerekmiyor” şeklinde konuştu.

9 yorum yapılmış
  • Mustafa
    2 Ağustos 2023 • 09:49
    Oyum Tanju Özcan'a...
  • Gerekli
    2 Ağustos 2023 • 10:46
    Sayın Tanju bey ilk önce bu anketler Bolu ilnde ikamet eden Bolu ilnde oy kullanan kişilere sorulsa emin olun hiç beklediğiniz gibi bir sonuç alamazsınız.Şehir dışında yaşayan ve sadece sosyal medyada sizi tanıyan kişilere sorarsanız sonuç sizin dediğiniz gibi olur.Bunu iyi biliyorsunuz.Aday olursanız şok olmayın derim.Birde toptancı hali belediye mülkü burada kimler çalıştırılıyor hangi uyruklu vatandaşlar bir bakın derim.Sadece üzülüyorum size verilen oylara.
  • Bayandan
    2 Ağustos 2023 • 11:07
    Sana oy vermek için geri zekalı ol.ak lazim,nehale getirdin Boluyu, milleti aptalmi sandin sen hadi yürüse boyunu görelim.
  • Hakhukuk
    2 Ağustos 2023 • 11:20
    Tanju Özcan yüksek ten atma kamu oyunun ve Bolu halkınin kafasını karıştırmak için 2019 dan beri belediye yi kazandı verdi bir başkan vekilliğini liyakatsiz tecrübesiz deneyimsiz kamu kurumuna girmemiş insan müsvedde lerine belediye de babasının çiftliği gibi at koşturdu kendi devamlı Türkiye gündeminde yaptığı bir heykel kanal boyunu doldurdu ve Kuvayı milliye parkı ve şirinlik
  • Cemil
    2 Ağustos 2023 • 11:45
    Seçimlerde hfpden oy isteyenkimdi sendin sen Tanju başkan
  • Yeter
    2 Ağustos 2023 • 13:07
    Saygıdeğer Bolu halkım Tanju beyi destekledik çünkü fark yaratacağını düşündük. Gelir Gider tabloları göstermesiyle samimi olduğunu sandık. Maalesef durum ortada Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan il olmamıza ramak kaldı. Şehrin hali ortada. Biz popülizm yaparak şak şak alan kişi değil ÇALIŞAN ADAM İSTİYORUZ'
  • YalnzAdam
    2 Ağustos 2023 • 14:41
    Sen neymişsin be By Tanju Bolu dökülüyor hangi başarıdan bahsediyorsun sen değişim istediğin için değil hadsizce iftiralar attığın için partiden kovuldun Dün methiyeler düzdüğün Sn genel başkana iftira attın Bağımsız köyüne muhtar olamazsın
  • yuksel14
    2 Ağustos 2023 • 18:22
    zaten artık bizden ne akp nede chp ye oy çıkmaz mhp de dahil.aday kim olursa olsun....en iyisi oldu ya bağımsız yada diğer partileri deneyeceğiz..adayları kötü olsa bile ve akp ye ekonomik.kıriz ve TL.yi bitirdikleri için.tepki gösterecez..
  • Realist
    3 Ağustos 2023 • 07:10
    Anlat anlat heyecanlı oluyor. HDP'lilerle gili gizli buluşup belki biraz oy toplarsın ama bizden asla oy alamazsın, sen şovlarına devam et abisi,belki birkaç kişi daha kandırırsın, şakşakçılarını da arkana al öyle gel. Bu millet belediyecilik anlamında senden birşey olmayacağını çoktan anladı. Yürü, anca gidersin.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.